Mijlocașul celor de la Universitatea Cluj, Dan Nistor, a reușit la partida cu UTA Arad să devină jucătorul cu cele mai multe prezențe în istoria Ligii 1: 516 meciuri. Nistor a bătut recordul lui Ionel Dănciulescu, stabilit de acesta în 2013.
Nistor a debutat în prima divizie în 2010, la un meci între Pandurii și Unirea Urziceni, când era la legitimat la echipa din Târgu Jiu. Au urmat Dinamo, CFR Cluj și Universitatea Craiova.
Cum s-a schimbat Liga 1 în ultimii 16 ani?
Dan Nistor a vorbit în această dimineață despre performanța sa istorică.
„E greu, dar în același timp frumos. Am scris o pagină frumoasă din istoria fotbalului românesc, sper să nu mă opresc aici. Au fost momente foarte grele în cariera mea. Sper să continui la fel de bine cum am făcut-o până acum. Aș vrea să văd și că vin cei mai tineri din spate. Probabil și dumneavoastră și alții s-au cam plictisit de mine, și la interviuri și așa mai departe. Sperăm ca cei tineri să ne calce pe urme.
(Nr. Când a crezut că va face recordul) Sincer să vă spun, când am venit la Universitatea Cluj. Am văzut că este un climat potrivit pentru a face performanță. Cred că mi s-a potrivit perfect. Oamenii de aici m-au susținut necondiționat și mă bucur pentru acest lucru. În mare parte, acest record se datorează și celor de la Universitatea Cluj.
(Nr. Meciuri memorabile) Îmi vin meciurile cu Steaua, FCSB, și meciurile contra rivalei noastre de aici, din oraș. Sunt mai multe, importante sunt cele pe care le-am câștigat, în care am și marcat. Acelea îmi vin acum în minte. Eu zic că ce era înainte, Steaua – Dinamo, era cu totul altceva față de ce se întâmplă acum. Ambele sunt derby-uri destul de disputate, intense. La U Cluj – CFR noi avem suporterii mai mulți, mai uniți alături de noi. Cred că aici se face o mare, mare diferență.
Fotbaliștii se apucă destul de devreme acum și se lasă prea repede pentru a face aceste performanțe. Cred că aici și părinții au o parte din vină, probabil îi forțează prea tare și cred că și din cauza aceasta se pierd pe traseu.
Acum o să-mi iau iar hate mult, dar din păcate suntem la un nivel destul de scăzut. Cred că nu mă înșel, Raul (nr. Rusescu) era la Unirea Urziceni când am debutat eu în Liga 1. El poate să confirme ce echipe erau atunci: Unirea Urziceni, Vaslui, Timișoara, Oțelul Galați, Dinamo, Steaua, Rapid. Erau, practic, 8-9 echipe care se băteau la campionat, fotbaliști cu clasă foarte mare, salarii foarte, foarte mari. Practic, salariile pe care le aveam acum 12-14 ani le avem și acum. Am rămas pe loc din punctul ăsta de vedere. Iar din punct de vedere fotbalistic ați văzut ce am făcut în Europa. Dar sperăm ca pe viitor lucrurile să se miște în direcția bună, să urcăm” a spus Dan Nistor la emisiunea Gazetei Sporturilor.
- Dan Nistor semnează! Surpriza anunțată de veteranul lui U Cluj: „O să fiu angajat”
- Ce urmează la CFR Cluj, după retragerea lui Neluţu Varga: „În următoarele trei luni”
- „La un pas de AVC” Mihai Stoica, copleșit de tensiunea din FCSB – FC Botoșani 3-2: „M-a spart adrenalina”
- Gino Iorgulescu, reacţie despre situaţia derby-ului Dinamo – FCSB: „Să-şi rezolve situaţia cu suporterii”
- „Orice jucător e de vânzare pentru suma corectă!” Dinamo, ofertă de 1,8 milioane pentru „cel mai bun U21 din campionat”