Farul a reușit să o învingă cu 3-1 pe Petrolul în partida de duminică seară și a urcat pe loc de playoff în Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul de la Ovidiu va rămâne în memoria colectivă din acest sezon grație reușitei lui Cristi Ganea din startul partidei, una dintre cele mai frumoase din ultimii ani în fotbalul românesc.

Ganea explica faza golului

Mijlocașul de 34 de ani a primit mingea în careul oaspeților, mult în unghi, iar toată lumea aștepta o centrare. Însă Ganea a surprins cu un șut superb cu exteriorul, mingea a lovit și transversala înainte să intre în poartă.

„Faza golului mi-am propus eu aşa, sincer, trebuie să dau mai mult la poartă pentru că mereu am oportunităţi şi mereu pasez. Aşa mi-a setat eu. Am avut intenţia să şutez şi s-a dus foarte bine. Mă bucur că am marcat după atât timp. Nu l-am văzut pe Zima că a ieşit din poartă, eu voiam doar să prind poartă” a spus Cristi Ganea după partidă, la Prima Sport.

Zima dă vina pe ghinion

De partea cealaltă, portarul Lukas Zima care a încasat golul fantastic de la Ganea nu crede că acesta a vrut să trimită mingea așa.

„În primele 15 minute cred că am dormit, aici cred că s-a făcut diferența. O parte din joc l-am pierdut acolo. Primul gol a fost unul foarte ghinionist, să zic așa (n.r. golul spectaculos marcat de Cristi Ganea). Cred că a vrut să centreze, cred că a avut noroc, trebuie să mă mai uit. Ne-am creat ocazii, dar am mai primit apoi încă un gol. Au fost greșeli din partea noastră. Nu cred că a vrut să șuteze așa, oricum, merită felicitări pentru gol.

Cred că au jucat mai bine decât noi, au fost mai organizați, au fost mai compacți. Au meritat victoria astăzi. Nu vreau să vorbesc despre greșelile arbitrilor, am fost de multe ori cu Horațiu Feșnic pe teren. Încerc să-mi ajut echipa cum pot, aș fi fost mult mai fericit dacă am fi luat măcar un punct astăzi. Degeaba am intervenții bune dacă la final pierdem” a spus Zima la Digi Sport.