Închide meniul

A murit o legendă a Rapidului! A fost primul român nominalizat la Balonul de Aur

Alex Ioniță Publicat: 20 martie 2024, 21:04

Reclamă
A murit o legendă a Rapidului! A fost primul român nominalizat la Balonul de Aur

A murit o legendă a Rapidului

Dumitru Macri / Vișiniu.ro

A murit o legendă a Rapidului! Este vorba despre Dumitru „Take” Macri, fost fundaș al formației din Giulești. Acesta s-a stins la vârsta de 92 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dumitru Macri s-a născut în București, pe data de 28 aprilie 1931. A jucat toată cariera pentru Rapid, echipă pentru care a adunat 221 de mecuri și un gol. De asemenea, a fost căpitanul giuleștenilor în perioada 1952 – 1965.

A murit o legendă a Rapidului

În anul 1961 a reușit o performanță incredibilă pentru orice jucător. A fost nominalizat la ediția din acel an a Balonului de Aur, care a fost câștigată de Omar Sivori, jucător care era legitimat la Juventus. „Take” a obținut atunci locul 35.

De notat este faptul că în perioada respectivă Balonul de Aur se acorda doar jucătorilor din Europa.

Potrivit informațiilor oferite de vișiniu.ro, Dumitru Macri era ultimul supraviețuitor al echipei Rapidului, din anii 50′. Acesta era stabilit la Paris, din anul 1986.

Reclamă

După ce și-a încheiat cariera de jucător, „Take” le-a antrenat pe CFR Timișoara, Rapid, echipa națională a Algeriei și FC Olt Scornicești.

„DUMITRU ”TAKE” MACRI S-A STINS DIN VIAȚĂ..
”Take” Macri a jucat 221 de meciuri pentru Rapid între 1950-1965 și a marcat un singur gol;
A fost căpitanul Rapidului între 1952-1965;
A reușit două promovări cu Locomotiva București în 1952 și 1955;
A câștigat Cupa Balcanică cu Rapid în 1964;
A FOST PRIMUL FOTBALIST ROMÂN NOMINALIZAT LA BALONUL DE AUR, în 1961!
Odihnească-se în pace!”, a notat sursa citată anterior.

Dan Şucu a dezvăluit prima uriaşă pe care o vor încasa rapidiştii dacă vor cuceri titlul!

Dan Şucu a dezvăluit prima uriaşă pe care o vor încasa rapidiştii dacă vor cuceri titlul! Patronul Rapidului îşi motivează din nou consistent jucătorii.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorii şi staff-ul vor primi 500.000 de euro dacă vor cuceri titlul de campioană. Totodată, pentru participarea în cupele europene, rapidiştii vor încasa 300.000 de euro.

„Am stabilit noul sistem de premiere pentru Rapid în această fază a competiției. Bineînțeles, mă refer la play-off. Colegii mei, Victor și președintele Nico, au discutat cu băieții și au căzut de acord să nu mai fie recompensate punctele.

Da, să nu mai mergem cu prime per meci. Vor fi doar prime de obiectiv, așa cum este normal în această fază. Pot să vă anunț că, pentru calificarea în cupele europene, tot staff-ul împreună cu fotbaliștii vor împărți suma netă de 300.000 de euro.

Iar dacă vom câștiga titlul, prima de campionat va fi de 500.000 de euro. Net, bineînțeles. Dacă vom lua titlul, ne vom gândi în funcție și de partide, în funcție și de spectatorii care vor veni, cum se vor umple stadioanele, dacă putem să mai suplimentăm această sumă de 500.000 de euro”, a declarat Dan Şucu pentru fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și