Închide meniul

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la Universitatea Craiova: „Decizie nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 iulie 2023, 13:50

Reclamă
Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la Universitatea Craiova: „Decizie nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă!

Adrian Mititelu transferă un fost campion al României

Adrian Mititelu, într-o conferinţă de presă / AntenaSport

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la rivala Universitatea Craiova. Patronul lui FC U Craiova 1948 a avut, prin intermediul unui comunicat, o primă reacţie. Este nemulţimit de decizia luată în instanţă, dar anunţă că o va pune în aplicare de îndată ce îi va fi comunicată oficial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Practic, palmaresul Științei se rupe în două„, a interpretat, clubul patronat de Mititelu, hotărârea luată de Curtea de Apel Timişoara.

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la Universitatea Craiova

Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

Reclamă

• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica„, a transmis FC U Craiova 1948 prin intermediul unui comunicat.

Reclamă 4 / 0/3

Şi rivalii de la Universitatea Craiova au avut o reacţie pe reţelele de socializare.

Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi și a consfințit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul istoric și tot ceea ce derivă din el. A meritat!”, au scris oficialii clubului patronat de Mihai Rotaru.

Decizia luată în privinţa palmaresului de Curtea de Apel

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, se arată în decizia instanței.

Mihai Rotaru a avut un mesaj pentru rivalii din oraş şi le cere schimbarea siglei. Asigură că decizia este una executorie.

E o victorie importantă pentru noi în ceea ce privește clarificarea istoriei. Sigur că este o clarificare a ceea ce noi susținem de mult timp. Pentru noi nu schimbă cu nimic, nu ne putem băga în alegerile suporterilor, fiecare ține și susține cu cine se identifică.

Reclamă

Vizavi de decizie, e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, 0,01% șanse, pentru că toate citațiile s-au facut corect, iar decizia e executorie. Ce înseamnă asta? Că acea echipă (n.r. FCU) trebuie să schimbe sigla, care e copiată după cea pe care noi o avem, sunt elemente care seamănă izbitor.

Înteleg însă că au un plan B, cu altă siglă, mă refer la cea cu U. Noi ne bucurăm, e ceva normal, acum putem spune că puzzle-ul e complet, mare și frumos”, a declarat Mihai Rotaru la gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” Vezi toate știrile
Citește și