Închide meniul

Adrian Mititelu, cucerit de noul antrenor al lui FCU Craiova: „Giovanni Constantino îmi aduce aminte de Nicolo Napoli!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 octombrie 2023, 18:44

Reclamă
Adrian Mititelu, cucerit de noul antrenor al lui FCU Craiova: „Giovanni Constantino îmi aduce aminte de Nicolo Napoli!

Adrian Mititelu, în al nouălea cer după ce FCU Craiova a învins-o pe FCSB

Adrian Mititelu, în timpul unui interviu / Hepta

Adrian Mititelu anunţă că este cucerit de noul antrenor al lui FCU Craiova. Patronul oltenilor tocmai l-a prezentat pe Giovanni Constantino şi l-a comparat cu fostul tehnician al grupării din Bănie, Nicolo Napoli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul în vârstă de 39 de ani a preluat-o pe ocupanta locului 10 din Liga 1. Mititelu este convins că a dat lovitura, la două luni după ce l-a demis pe Nicolae Dică.

Adrian Mititelu, cucerit de noul antrenor al lui FCU Craiova

Giovanni Costantino a antrenat-o ultima dată pe Agia Napa, formaţie din Liga a 2-a din Cipru. De-a lungul carierei, acesta le-a mai pregătit pe Casarano, MTK Budapesta, Dunajska Streda şi Honved. Timp de trei ani, noul antrenor al oltenilor lui Adrian Mititelu a fost secundul lui Marco Rossi, la naţionala Ungariei.

Mi-a plăcut, din prima clipă în care am conversat cu el mi-a plăcut şi îmi dă încredere că de data asta chiar am găsit un antrenor care să se potrivească pe ceea ce dorim noi la Craiova, pe spiritul acestei echipe, pe modul nostru de viziune asupra fotbalului. Şi pe gândurile şi pe placul proiectului meu. Că până la urmă ştiţi cum este, această nebunie pe care o am cu fotbalul trebuie să se concretizeze şi pe ceea ce îmi doresc eu.

Eu zic că în sfârşit, după foarte mult timp, avem un antrenor care să se muleze pe proiectul FCU, ex FC Universitatea Craiova, Ştiinţa etc. Spiritul este aici, nu a dispărut. Spiritul nu au putut să îl ia, aici nu au avut ce să facă, este peste tot aici. Sicilienii în special sunt foarte isteţi şi foarte ambiţioşi şi foarte disciplinaţi. Îmi aduce aminte de Nicolo Napoli din urmă cu 20 de ani, chiar sincer vă spun. Parcă îmi aminteam de Napoli, cam aceeaşi vârstă, dacă nu aveam 39-40 de ani când l-am adus în România. L-am ajutat să antreneze foarte mult timp în România, deşi în 90% din timp a fost numai sub comanda mea. Dar asta nu înseamnă că nu a avut calităţi de antrenor.

Reclamă

Mititelu: „E un moment istoric!”

Giovanni este mult mai bine pregătit din punct de vedere profesional, faptul că comunică foarte bine, vorbeşte foarte bine şi limba engleză, şi limba spaniolă care la noi este foarte importantă. A promis că o să înveţel în scurt timp şi limba română. Este un om care ştie ce vrea în viaţă, e tobă de fotbal, mai are nevoie şi de puţină şansă. Dar eu ce pot să vă spun e că îi voi acorda tot sprijinul să reuşescă pentru că el cunoaşte fotbal, dorinţă are şi o capacitate de efort ieşită din comun”, a declarat Adrian Mititelu.

Patronul oltenilor anunţă că numirea lui Costantino este una istorică pentru fotbalul din România. Nu regretă că l-a „ratat” pe Marius Şumudică şi le-a promis fanilor că nu se va grăbi să facă o nouă schimbare pe banca tehnică.

„Sincer, am încredere în el. Oricum, nu se mai pune problema ca el să fie schimbat foarte repede aşa cum anticipau nişte prevestitori de-ai noştri pentru că m-am plictisit şi eu de schimbat antrenori. Dacă nici el nu reuşeşte, înseamnă că va fi foarte greu să reuşească altcineva.

Reclamă 4 / 0/3

El este stăpânul vestiarului, are puteri depline. Eu o să îl ajut cu ceea ce depinde de mine. Am un presentiment foarte pozitiv în legătură cu acest om. Chiar cred că va face treabă şi, antenţie, astăzi este prima zi în care a venit la serviciu. Numai ghinionul poate să îl împiedice să facă treabă pentru că îl simt că e bun! Cred că e un moment istoric azi, pentru că eu cred că în fotbalul românesc a pătruns un antrenor care va ridica nivelul fotbalului românesc„, a mai spus patronul lui FCU Craiova.

Giovanni Constantino, prezentat oficial la FCU Craiova: „Am studiat mult echipa”

Giovanni Constantino a susţinut marţi după-amiază prima conferinţă de presă din postura de antrenor al celor de la FC U Craiova 1948. Italianul de 39 de ani a dezvăluit că a negociat în ultimele săptămâni cu echipa patronată de Adrian Mititelu şi că este convins că poate realiza alături de olteni obiectivele clubului.

Am fost în discuţii de câteva săptămâni, dar din anumite motive, abia săptămâna aceasta am grăbit lucrurile, pentru că eram la altă echipă şi trebuia să îmi rezolv situaţia de acolo înainte de a deveni antrenorul echipei.

Am studiat mult echipa, am văzut aproape toate meciurile din acest sezon. Voiam să mă asigur că echipa îşi poate îndeplini obiectivele. Momentul în care am acceptat oferta a reprezentat faptul că eu sunt convins că putem îndeplini obiectivele împreună.

Cred că preşedintele (n.r. Adrian Mititelu) este o persoană care chiar luptă, iar eu am aceeaşi mentalitate”, a declarat Giovanni Constantino, la conferinţa de presă.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:39 VideoMama lui Radu Drăguşin, anunţ despre viitorul fiului său la Tottenham: „Îmi menţin în afirmaţia!” 19:22 Toto Wolff nu şi-a luat gândul de la Max Verstappen! Declaraţiile şefului de la Mercedes care îi dau emoţii lui Christian Horner 18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică 18:03 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 9 mai 2024 17:54 „Atitudine incredibilă!” Antrenorul lui Alaves a decis ce urmează pentru Ianis Hagi. Hotărârea luată chiar înainte de EURO 2024 17:43 Decizia luată de galeria Rapidului, după ce Dan Şucu a renunţat la Marius Şumudică. Gigi Corsicanu confirmă: „E datoria noastră!” 17:20 NEWS ALERTMarius Şumudică nu o va antrena pe Rapid! Pe cine va aduce Dan Şucu în Giuleşti: „M-a anunţat că s-a decis” 16:40 „Îmi face toată ziua dosare!” Cum l-a numit Gigi Becali pe Florin Talpan: „Acum o să îmi ceară 50.000 de euro” 16:39 Bayer Leverkusen – AS Roma şi Atalanta – Marseille LIVE SCORE (22:00). Vom afla finalele Europa League şi Conference League Vezi toate știrile
Citește și