Închide meniul

Adrian Mutu, dezvăluiri emoţionante despre Cătălin Hîldan: „Mă ducea cu mașina oriunde aveam nevoie”! Ce a spus despre tragedie

Bogdan Stănescu Publicat: 5 octombrie 2024, 13:13

Reclamă
Adrian Mutu, dezvăluiri emoţionante despre Cătălin Hîldan: „Mă ducea cu mașina oriunde aveam nevoie! Ce a spus despre tragedie

Adrian Mutu, dezvăluiri emoţionante despre Cătălin Hîldan

Adrian Mutu / Profimedia Images

Adrian Mutu a făcut dezvăluiri emoţionante despre Cătălin Hîldan. „Briliantul” a povestit că regretatul mijlocaş al lui Dinamo îl ajuta în perioada în care atacantul evolua pentru alb-roşii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mutu a mărturisit că l-a şocat vestea decesului lui Cătălin Hîldan. Atacantul o părăsise pe Dinamo pentru Inter Milano, la finalul turului sezonului 1998-1999. Mutu impresionase în tricoul „câinilor” după ce reuşise să marcheze 26 de goluri în 18 meciuri.

Adrian Mutu, dezvăluiri emoţionante despre Cătălin Hîldan: „Mă ducea cu mașina oriunde aveam nevoie”! Ce a spus despre tragedie

Am fost prieteni, colegi la Dinamo și naționala României. Mă ducea cu mașina oriunde aveam nevoie, venea și mă lua de acasă. Un căpitan adevărat, un băiat extraordinar și un fan B.U.G Mafia. Îmi plăcea dorința lui de a câștiga și loialitatea față de Dinamo, o demonstra de fiecare dată pe teren.

Un băiat special, eu eram plecat atunci și nu mi-a venit să cred. Poți să îți imaginezi orice, dar nu că putea să facă infarct la ce inimă uriașă avea. Nu degeaba se numește PCH, Cătălin era spiritul lui Dinamo.

El era cel mai disponibil când aveam nevoie de ceva. Era căpitan de echipă, la început a fost puțin Lupescu, iar Ionuț i-a dat lui banderola”, a declarat Adrian Mutu pentru fanatik.ro.

Reclamă
Reclamă

Dinamo comemorează 24 de ani de la moartea „Unicului Căpitan”, Cătălin Hîldan! Mesajul clubului din Ştefan cel Mare

Dinamo comemorează 24 de ani de la moartea „Unicului Căpitan”, Cătălin Hîldan. Formaţia din Ştefan cel Mare a postat un mesaj pe contul ei de Facebook.

Cătălin Hîldan s-a stins din viaţă la numai 24 de ani, pe 5 octombrie 2000. Mijlocaşul „câinilor”, care intrase şi în circuitul echipei naţionale, s-a prăbuşit pe teren în timpul unui amical.

Cătălin Hîldan s-a prăbuşit pe teren în repriza secundă a unui meci amical disputat de Dinamo la Olteniţa, cu echipa locală. Cornel Ţălnar povestea că i-a transmis lui Hîldan, la pauză, că nu va mai juca în repriza secundă, având în vedere că Dinamo conducea deja cu 5-0. Hîldan a insistat să rămână pe teren.

Reclamă

Domnule, dar eu mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui și, dacă voi simți că voi obosi, o să fac semne să mă schimbați”, i-a transmis Hîldan lui Cornel Ţălnar.

După ce i s-a făcut rău, Hîldan a mai apucat să îi spună colegului său de echipă, Bogdan Onuţ, doar: „Băi, mor!”. S-a prăbuşit, iar medicii nu au putut face nimic pentru a-l salva.

Cauza decesului a fost un accident vascular cerebral. Vali Năstase dezvăluia că înainte de momentul tragediei faţa lui Cătălin Hîldan „începuse să i se învinețească”.

Peluza fanilor dinamovişti îi poartă numele lui Cătălin Hîldan. Suporterii, jucătorii, antrenorii şi fostele glorii ale lui Dinamo îl omagiază mereu pe cel care a fost numit, post-mortem, „Unicul Căpitan” al câinilor. Tricoul cu numărul 11, pe care Hîldan l-a purtat la Dinamo, a fost retras pentru totdeauna, în memoria regretatului fotbalist. Hîldan a câştigat cu Dinamo un titlu de campion al României, în sezonul 1999-2000, şi o Cupă a României, în 2000. El a avut 8 apariţii şi în tricoul echipei naţionale a României, pentru care a marcat un gol.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:52

Horaţiu Moldovan, premiat de italieni după doar trei meciuri la Sassuolo: „Buffon de România!”

14:46

Mihai Stoica, detalii despre transferul pregătit de FCSB! Suma oferită de Gigi Becali

14:20

Oţelul – Universitatea Craiova, LIVE TEXT, 21:30! Duel „de foc” între Dorinel Munteanu şi Costel Gâlcă! Echipele probabile

14:04

VIDEOFlorin Niţă a salvat un jucător care s-a prăbuşit pe teren: „Eşti un adevărat erou, omule”!

13:31

Lotul convocat de Daniel Pancu pentru „dubla” decisivă a României U21! Octavian Popescu, pe listă

13:14

Panetolikos – AEK, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (19:30)! Liderul din Grecia ţinteşte o nouă victorie! Echipele probabile

1 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 2 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 Ce cotă a ajuns să aibă FCSB la calificarea directă în „optimile” Europa League, după victoria cu PAOK 5 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și