Închide meniul

Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o „revoluţie” în Liga 1! Măsura radicală care ar îmbunătăţi fotbalul românesc: „Mi-a dat dreptate”

Bogdan Stănescu Publicat: 9 aprilie 2024, 14:30

Reclamă
Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o „revoluţie în Liga 1! Măsura radicală care ar îmbunătăţi fotbalul românesc: „Mi-a dat dreptate

Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o "revoluţie" în Liga 1!

Gică Hagi şi Adrian Mutu / Profimedia Images

Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o „revoluţie” în Liga 1! „Briliantul” a propus o schimbare radicală, după o discuţie cu „Regele”, care e antrenor şi patron la Farul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Adrian Mutu crede că scoaterea regulii U21 şi impunerea a 5 jucători români tot meciul în Liga 1 ar duce la apariţia mai multor fotbalişti români de valoare.

Adrian Mutu şi Gică Hagi cer o „revoluţie” în Liga 1!

“Am vorbit ieri cu Hagi. M-a sunat multă lume, Cristi Chivu, mulţi oameni. Vorbeam fix de lucrurile astea cu Hagi. Ce înseamnă spiritul, cum se manageriază. Eu cred că s-a pierdut spiritul românesc în echipe şi avem foarte mulţi străini.

Mie nu îmi place. Dacă tu te duci în Bulgaria sau Italia şi te înjură unul în limba lui, tu ştii italiana. O simţi, ai înţeles. Bă, dar dacă te înjură un român, parcă te simţi bine. 

Unde vreau să ajung. Luăm tot mai mulţi jucători din străinătate, tot respectul pentru ei, dar nu au de ce să profite în ţara noastră pentru că nu jucăm direct în grupe. Ei vin pentru că nu găsesc altceva.

Reclamă

“Poate ar trebui scoasă regula U-21 şi pusă regula cu cinci jucători”

Altfel, pleacă în două secunde. Pierdem din vestiare. Nu mai avem un Săpunaru, un Mitriţă-Bancu, un Coman-Olaru, Chiricheş, n-o să mai avem un Deac, români. Ăştia n-o să mai fie.

Pierdem spiritul nostru, identitatea noastră. Asta discutam cu Gică Hagi şi îmi dădea dreptate. Ia români din Academie, dar are şi el străini. Dar majoritatea sunt români. 

Noi pierdem asta. Poate ar trebui scoasă regula U-21 şi pusă regula cu cinci jucători (n.r. autohtoni), cum e regula şi în alte campionate. Români… nu neapărat crescuţi la un club.

Reclamă 4 / 0/3

Că poate e greu. Sunt cluburi care n-au investit în copii şi juniori. De ce să nu eliminăm U-21? Le dăm şanse la doi-trei copilaşi, dar nu e pe merit. Eu când am jucat la 18 ani mi-am câştigat locul, nu mi l-a oferit cineva.

Scoate U-21 pentru că trebuie să joace pe valoare, nu pentru că e tânăr

Scoate U-21 pentru că trebuie să joace pe valoare, nu pentru că e tânăr. Tinereţea nu este un handicap. Hai să jucăm şi cu un over 35, că ăla e handicap, ajungi spre final. Scoate regula U-21 şi bagă cinci jucători români, care trebuie să stea 90 de minute în teren.

Automat, trebuie să ai mult mai mulţi. Spiritul nostru românesc nu trebuie să îl pierdem şi modul în care noi jucăm fotbal. În afară de Farul, FCSB are cel mai mulţi români.

Drept dovadă, ei câştigă. Anul trecut a câştigat Farul. Aş scoate regula U-21 şi aş băga 4-5 români care să joace 90 de minute, obligatoriu. S-au dat şanse regulii U-21, au ieşit câţiva jucători, dar foarte puţini în comparaţie cu câţi trebuie să iasă.

Joacă un an şi dispar. Dispar de tot. Să ajungi să vorbeşti în engleză în România, că mi-a zis bine un jucător: «Mister, vorbeşte româneşte!». Dar i-am spus: «Dacă vorbesc româneşte înţelegi tu şi încă doi în echipa asta». 

Dar în Italia se vorbea italiana. Este o problemă să ţii şedinţe în engleză în România”, a spus Adrian Mutu la fanatik.ro.

Adrian Mutu a dezvăluit decizia radicală pe care ar pregăti-o Gigi Becali după ce ia titlul: „Gata, mă, am făcut-o şi pe asta”

Adrian Mutu a dezvăluit decizia radicală pe care ar pregăti-o Gigi Becali după ce ia titlul! „Briliantul” a făcut o declaraţie surprinzătoare despre patronul FCSB.

Reclamă

Mutu crede că Gigi Becali va înceta să se mai implice atât de serios după câştigarea campionatului. „Briliantul” e de părere că Becali ar urma să îi acorde mai multe prerogative antrenorului.

Gigi, dacă ia campionatul, şi îl ia sigur, hai să nu zic sigur, dar e mare favorit, cred că nu se mai bagă de la anul.

Cred că Gigi îşi face damblaua şi gata. (n.r: pune antrenor) ‘Gata, mă, am făcut-o şi pe asta’”, a spus Adrian Mutu despre Gigi Becali pentru sursa citată.

FCSB este foarte aproape de cucerirea primului titlu, după o pauză de 9 ani. Ultimul campionat câştigat de echipa lui Becali a fost în 2015. Gâlcă a făcut atunci „tripla” pentru FCSB (campionat, Cupa României şi Cupa Ligii), dar a plecat de la echipa „roş-albastră”.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și