Închide meniul

Andrea Compagno, egalul lui Robert Lewandowski. Italianul a marcat în Sepsi – FCSB şi e golgheterul Ligii 1

Bogdan Stănescu Publicat: 3 aprilie 2023, 21:14 / Actualizat: 3 aprilie 2023, 23:09

Reclamă
Andrea Compagno, egalul lui Robert Lewandowski. Italianul a marcat în Sepsi – FCSB şi e golgheterul Ligii 1

Andrea Compagno, egalul lui Robert Lewandowski

Compagno se bucură / Profimedia

Andrea Compagno a marcat în Sepsi – Sf. Gheorghe, devenind în acest moment unic golgheter al Ligii I. Italianul a atins borna cu numărul 17, fiind urmat în clasamentul golgheterilor de Marko Dugandzic, care are 16 reuşite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 8 al meciului cu Sepsi Compagno a înscris frumos, din cădere, după ce mingea a ajuns la el ca urmare a unui şut blocat al lui Darius Olaru.

Andrea Compagno, egalul lui Robert Lewandowski

Cu golul din meciul cu Sepsi, Compagno a ajuns egalul celebrului Robert Lewandowski în acest sezon, ambii având 17 reuşite. Atacantul italian al FCSB traversează o perioadă foarte bună, el fiind şi selecţionat în premieră de Robert Mancini în lotul „Squadrei Azzura”.

Compagno evoluează din acest sezon pentru FCSB, iar cifrele italianului din acest campionat, atât în tricoul lui FC U Craiova, cât şi în tricoul FCSB, sunt impresionante: 17 goluri din 20 de partide.

Prestaţiile lui Compagno la Craiova lui Mititelu l-au convins pe Becali să plătească 1,5 milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile atacantului italian.

Reclamă

Compagno, în atenţia lui Mancini pentru naţionala Italiei

Evoluţiile lui Andrea Compagno în tricoul lui FCSB i-au atras atenţia şi selecţionerului Italiei, Roberto Mancini, care l-a inclus pe listele preliminare pentru primele meciuri ale Italiei din campania de calificare pentru Euro 2024. În cele din urmă Compagno nu a mai ajuns în lotul „Squadrei Azzura” pentru meciurile cu Anglia şi Malta, fiind preferat în locul lui Mateo Retegui.

„Eu cred că Italia are talent, are jucători. Nu e o problemă că s-a schimbat mult. Trebuie să se califice la EURO 2024. Problema mare este că în Italia nu sunt mulţi italieni care joacă. Fiecare echipă are mulţi străini. Trebuie să schimbe asta. Sunt multe echipe în Italia fără italieni în primul 11 şi e ciudat. Cred că e singura ţară care face asta.

În aceste trei echipe (n.r. – din sferturile Champions League) nu sunt foarte mulţi italieni, dar Serie A are nivelul foarte bun şi sunt fericit că au demonstrat în Champions League.

Reclamă 4 / 0/3

(N.R. Despre cel mai bun atacant) Cred că Immobile. De doi, trei ani în fiecare an dă 20 de goluri în Serie A”, declara Andrea Compagno, citat de orangesport.ro.

Întrebat dacă selecţia pe lista preliminară pentru naţionala Italiei l-a făcut să i se îndeplinească 10% din vis, Compagno a răspuns: „Mai mult de 10%, a fost senzaţional. Au fost două zile frumoase. O să le iau cu mine mereu aceste senzaţii. Am încercat să stau liniştit la FCSB, odată cu începea play-off-ul, dar nu era aşa usor, deoarece mintea se ducea acolo, dacă o să fiu acolo. E ceea ce visez de când eram copil. A fost foarte frumos, chiar dacă nu am fost acolo. Am încercat să iau doar lucrurile pozitive. Sa fii pe listă cu acei jucători e incredibil, senzaţional”.

Compagno sublinia că visul său de fotbalist este să ajungă să îmbrace într-o bună zi tricoul „Squadrei Azzura”. Italianul de la FCSB nu a criticat de niciun fel selecţia lui Retegui în locul lui.

Cred că Mancini nu greşeste niciodată. Dacă l-a convocat, sigur este un jucător bun. Italia are încredere în Mancini, pentru că a luat Campionatul European.

Visul meu este să ajung acolo (n.r. – în Serie A). Drumul este la fel, să te sacrifici, să munceşti”, preciza Andrea Compagno.

Topul golgheterilor din Liga 1:

Andrea Compagno (FCSB) – 17 goluri
Marko Dugandzic (Rapid) – 16 goluri
Denis Alibec (Farul) – 11 goluri
Sebastian Mailat – 11 goluri
Andrei Ivan – 10 goluri
Daniel Paraschiv – 10 goluri

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și