Închide meniul

Bănel Nicoliţă, dezvăluiri despre abuzurile rasiste la care a fost supus de-a lungul carierei: „Am fost campion la scandări rasiste”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 31 ianuarie 2023, 13:11 / Actualizat: 31 ianuarie 2023, 17:38

Bănel Nicoliţă, dezvăluiri despre abuzurile rasiste la care a fost supus de-a lungul carierei: „Am fost campion la scandări rasiste

Bănel Nicoliţă, dezvăluiri despre abuzurile rasiste la care a fost supus de-a lungul carierei

Bănel Nicoliţă, în tricoul FCSB / Hepta

Bănel Nicoliţă a făcut dezvăluiri despre abuzurile rasiste la care a fost supus de-a lungul carierei. Fostul internaţional a vorbit despre un meci cu Poli Timişoara, disputat după transferul său la FCSB, în 2005.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Foarte mult am fost victima rasismului. Cea mai tare a fost când am plecat de la Timșoara la Steaua (n.r. – FCSB). A venit meciul tur pe la jumătatea campionatului, am jucat pe Bega. Gândiți-vă că 45.000 de oameni strigau într-una numai ‘țigane’.

Bănel Nicoliţă, dezvăluiri despre abuzurile rasiste la care a fost supus de-a lungul carierei

A fost stadionul plin. Din minutul 1 până în minutul 90 când s-a terminat meciul. Nu e ok, dar nu a fost numai pe Bega. Pe toate stadioanele unde am jucat cu Steaua (n.r. – FCSB) am avut probleme.

Cu siguranță am fost campion la scandări rasiste pentru că am și jucat la cea mai iubită echipă din România. Am fost atacat din toate părțile. Și când am ajuns la Făurei mi se întâmpla la fel, pentru că lumea mă știa că jucasem la Steaua.

Nu s-a luat niciodată atitudine. A fost un singur caz la Timișoara în care m-au întrebat, dar din respect pentru oamenii ăia, pentru că mi-au oferit șansa de a juca, de a debuta în Liga 1, nu am depus plângere. Am zis că nu am auzit nimic”, a povestit Nicoliţă, citat de fanatik.ro.

Reclamă

Bănel Nicoliță și-a setat un obiectiv clar

Bănel Nicoliță și-a setat un obiectiv clar legat de școala sa de fotbal. Fostul internațional român vrea să crească cât mai mulți jucători de valoare la școala pe care a deschis-o primăvara trecută. Ulterior, Nicoliță vrea să-i propună pe micuții talentați la FCSB, luând legătura direct cu Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor.

Fostul jucător de la FCSB a recunoscut că are o relație foarte bună cu latifundiarul din Pipera și speră să-i trimită cât mai curând jucători de valoare.

„Cu Gigi am o relație bună. Nu l-am sunat niciodată pentru a-i cere ceva. Sincer! Am mai vorbit când am jucat în Liga 1. Când eram la Viitorul. Știi când îl voi suna? Când voi avea un copil bun la școala mea. Îl duc cu drag acolo și îl sun direct pe el”, a declarat Bănel Nicoliță pentru gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Bănel Nicoliță a dezvăluit care este cel mai mare regret al vieții sale

Bănel Nicoliță a dezvăluit care este cel mai mare regret al vieții sale. Fostul fotbalist a vorbit despre divorțul de Cristina și recunoaște că a greșit enorm în momentul în care a plecat de acasă pentru a investi toți banii la Făurei.

„Fosta mea soție chiar a avut dreptate și i-am dat dreptate tot timpul. Mi-am asumat eșecul, greșelile. Și divorțul mi l-am asumat. Am spus că nu e vorba despre o femeie în viața mea, e vorba despre fotbal și bani pierduți, că acolo s-a dus toată căsnicia. Ea a spus ori Făurei, ori familia. Am zis, vrei să fii lângă mine? Nu. Am plecat.

Eu am greșit. Până la urmă, trebuia să mă gândesc la familie, că aia vin și pleacă. Dacă aș da timpul în spate, nu aș mai face o secundă. Acum relația cu familia mea e una foarte bună (…) Eu le-am făcut case la toată lumea. Pe numele meu nu am nimic.

Sunt fericit că am reușit să o iau de la capăt singur, cu ajutorul lui Dumnezeu, bineînțeles, cu familia mea, cu mama mea care m-a susținut în tot și a fost de acord cu tot ce am făcut eu”, a spus Bănel Nicoliță, în cadrul podcastului Victory Extra Time.

Recomandări
  • Bănel Nicoliţă a jucat la FCSB în perioada 2005-2011
  • Nicoliţă a adunat şi 37 de selecţii la naţională

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și