Închide meniul

Billel Omrani, plângere penală după ce a fost executat silit de ANAF. Scandalul uriaş în care este implicat atacantul de la FCSB

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 noiembrie 2022, 19:09

Billel Omrani, plângere penală după ce a fost executat silit de ANAF. Scandalul uriaş în care este implicat atacantul de la FCSB

Billel Omrani a făcut plângere penală

Billel Omrani, în tricoul FCSB / Hepta

  • Billel Omrani, plângere penală după ce a fost executat silit de ANAF
  • Billel Omrani a fost executat silit de ANAF

Billel Omrani, plângere penală după ce a fost executat silit de ANAF. Billel Omrani a fost executat silit de ANAF pentru o datorie de 50.000 de euro, sumă ce ar reprezenta TVA-ul din contractul pe care l-a avut cu CFR Cluj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform celor de la fanatik.ro, Billel Omrani susţine că i-ar fi fost falsificată semnătura şi, drept urmare, a făcut plângere penală. Conform sursei citate, de contabilitatea atacantului francez s-ar fi ocupat o firmă apropiată de clubul din Gruia.

În acest context, Omrani a contestat decizia ANAF, iar executarea silită a fost supendată.

Reclamă

Billel Omrani, plângere penală după ce a fost executat silit de ANAF

Există pe rolul instanțelor de judecată o serie de litigii între Billel Omrani și ANAF. Practic Billel Omrani a aflat, indirect, că este executat silit pentru obligații fiscale, anume TVA, deși lui nu i-a fost comunicat niciun document cu privire la existența acestor obligații de plată TVA. Mai mult, conform prevederilor legale, inclusiv al unui Ghid ANAF, jucătorii de fotbal nu sunt plătitori de TVA și lor nu li se aplică regimul TVA, prin urmare nu trebuia să datoreze TVA.

Astfel am contestat executarea silită la Judecătoria Cluj-Napoca, iar pe 2 noiembrie a avut loc primul termen. S-a admis suspendarea executării silite! Se întâmplă destul de rar ca un contestatar să reușească să suspende o executare silită a ANAF. Nu știu să mai existe o astfel de decizie la nivel de sportivi în România. Acest aspect dovedește, într-o mare măsură, că executarea silită a lui Omrani este nelegală.

Reclamă

De unde i se trage această executare silită lui Omrani? Este o discuție foarte lungă. Ideea e că noi am mers pe firul evenimentelor și am aflat că există o relație între Omrani și ANAF despre care sportivul nu are cunoștință. S-au efectuat mai multe documentele contabile, declarații de TVA, o serie de solicitări către ANAF care nu au fost semnate de către sportiv.

Da, așa este, există pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și o plângere penală formulată de către Omrani cu privire la aceste aspecte. Nu puteam altfel să contestăm această procedură fiscală decât prin contestarea semnăturilor de pe înscrisuri.

Practic este vorba de o procedură a denunțării înscrisurilor ca fiind false, iar pe lângă această denunțare noi am declarat că nu recunoaștem niciun înscris ca fiind întocmit de către Omrani în relația cu ANAF deoarece el nu a manageriat această relație și nici nu a împuternicit pe nimeni să o managerieze în numele său. După cum ziceam, nu avea niciun interes.

Reclamă 4 / 0/3

Nu pot să vă dau mai multe detalii despre ancheta penală, pentru că este în curs. Noi nu ne-am îndreptat împotriva unei persoane anume, deoarece nu știm cu exactitate cine a întocmit acele documente. Putem doar să presupunem anumite lucruri. Dar cu siguranță este vorba despre cineva care avea cunoștință despre relațiile sale contractuale cu CFR Cluj și cineva de încredere din moment ce ANAF a dat curs acestor cereri fără să solicite mai multe înscrisuri precum dovada existenței unui mandat. Probabil faptul că au venit din partea unei firme de contabilitate apropiată clubului din Cluj-Napoca, a contat, nu știu”, a spus  Sabin Gherdan, avocatul lui Billel Omrani.

Billel Omrani a fost criticat şi de Gigi Becali

Billel Omrani a fost criticat public de Gigi Becali, după FC U Craiova – FCSB 0-2. Totuşi, asigură că nu ia în calcul să renunţe la francez.

Omrani e valoros, dar de exemplu mi s-a părut mai bun David Miculescu decât el ca atacant. Mi-a plăcut Miculescu… când e mingea nu o pierde, foarte stabil mental, fără emoţii. A pasat calm, în spate, exact ce trebuia să facă un fotbalist.

Dacă Omrani nu are realizări şi Miculescu nu are realizări, dar totuşi cu el în teren… Omrani le-a pierdut pe toate. Să nu credeţi că mi-am pierdut încrederea în Omrani, aştept să fie cel pe care îl ştiu de cinci ani„, a declarat Gigi Becali la digisport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Billel Omrani a semnat cu noua echipă
Fotbal extern • 26 feb., 17:25
Billel Omrani a semnat cu noua echipă. Anunţ de ultimă oră despre fostul atacant de la FCSB
Billel Omrani a semnat cu noua echipă
Fotbal extern • 23 feb., 17:18
Billel Omrani va încasa un salariu incredibil la noua echipă. Lovitură uriașă pentru atacantul care era „ținut în puf” la FCSB
Billel Omrani a bătut palma cu noua echipă
Fotbal extern • 22 feb., 20:22
Billel Omrani a bătut palma cu noua echipă. Anunţul de ultimă oră făcut: „Va semna până în 2026!”
Billel Omrani face tot posibilul pentru a reveni pe teren. Unde ar putea juca fostul atacant de la CFR și FCSB.
Fotbal • 22 feb., 9:24
Billel Omrani face tot posibilul pentru a reveni pe teren. A ales o destinație surprinzătoare și a renunțat la pretenții
Billel Omrani este aproape de o revenire de senzaţie la fosta echipă a lui Gabi Tamaş, după ce Petrolul Ploieşti i-a reziliat contractul
Fotbal • 24 ian., 20:46
Billel Omrani, aproape de o revenire de senzaţie. Poate semna cu fosta echipă a lui Gabi Tamaş