Închide meniul
Foto

CFR Cluj s-a reunit sub comanda lui Dan Petrescu. Campioana României se pregătește pentru preliminariile UEFA Champions League

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iunie 2022, 12:40

Reclamă
CFR Cluj s-a reunit sub comanda lui Dan Petrescu. Campioana României se pregătește pentru preliminariile UEFA Champions League

Jucătorii lui CFR Cluj s-au reunit

Jucătorii lui CFR Cluj, la antrenament / AS.ro

CFR Cluj s-a reunit marți sub comanda lui Dan Petrescu. Campioana ultimelor 5 sezoane din Liga 1 este cu gândul la turul 1 preliminar din UEFA Champions League. Ardelenii își vor afla adversara astăzi, de la ora 13:00, în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorii lui CFR Cluj s-au întors din vacanță și au reluat antrenamentele sub comanda lui Dan Petrescu.

CFR Cluj s-a reunit sub comanda lui Dan Petrescu

Trupa din Gruia s-a întărit cu transferuri în ultima perioadă și așteaptă cu nerăbdare să înceapă aventura în preliminariile celei mai tari competiții intercluburi. Prima partidă se va disputa pe 5/6 iulie.

Dan Petrescu s-a băgat la joc alături de jucătorii săi, la primul antrenament al verii, înaintea noului sezon (vezi GALERIA FOTO de la finalul articolului).

Vito Hammershoy-Mistrati, Christopher Braun, Karlo Muhar şi Karlo Brucic sunt cei 4 jucători transferați de CFR Cluj până acum, în actuala fereastră de mercato. Iar ardelenii nu se opresc aici. Cristi Balaj a dezvăluit că formația din Gruia mai are în vizor și alți jucători, chiar din Liga 1:

Reclamă
Reclamă 4

„Nu ne gândim doar la ce jucători aducem la CFR, ne gândim și la ce jucători trebuie să cedăm. Suntem în discuții cu Farul, cu Rapid, cu Sepsi. Acești jucători au câștigat campionatul și nu are rost să îi blocăm, pentru că am transferat pe aceste poziții.

Rapid s-a întărit foarte mult. Poate intra în lupta la titlu, datorită lui Mutu, a investitorilor, a managementului care a dus jucători buni. Și datorită publicului minunat, eu mereu m-am simțit bine acolo. Rapid poate să intre. Și Sepsi, care e un club cu o bază solidă”, a declarat Cristi Balaj, potrivit sport.ro.

Tragere la sorți | CFR Cluj își află astăzi adversara din turul 1 preliminar al UEFA Champions League LIVE TEXT (ora 13:00)

Tragere la sorți | CFR Cluj își află astăzi adversara din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Tragerea la sorți de la Nyon va putea fi urmărită în format LIVE TEXT, de la ora 13:00. Campioana României va începe aventura din cea mai tare competiție intercluburi pe 5/6 iulie.

Reclamă

Echipa lui Dan Petrescu a fost repartizată de UEFA într-una din urnele capilor de serie, alături de Maribor, Ludogorets, Ferencvaros și Dudelange.

Cele 5 posibile adversare ale CFR-ului, din urna non-capilor de serie, sunt următoarele:

  • Sutjeska Niksic (Muntenegru)
  • Șahtior Soligorsk (Belarus)
  • Tobol (Kazahstan)
  • Pyunik (Armenia)
  • KF Tirana (Albania)

Meciurile tur din prima manșă a preliminariilor Champions League se vor disputa pe 5/6 iulie, urmând ca returul să se dispute pe 12/13 iulie.

Dacă va trece de primul tur, CFR Cluj va fi cap de serie și la tragerea la sorți pentru runda secundă. Acolo, ardelenii ar putea da piept cu una dintre următoarele echipe: NK Maribor, Slovan Bratislava, HKJ Helsinki, The New Saints, Dudelange, Zalgiris Vilnius, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock Robers, FC Zurich.

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Cea mai mare performanță realizată de CFR Cluj în Europa în ultimii ani a fost în stagiunea 2019-2020, când gruparea din Gruia a ajuns în „şaisprezecimile” Europa League, ieșind dintr-o grupă cu Celtic, Rennes și Lazio. Doar colosul Sevilla a stat în calea CFR-ului (1-1 în Gruia / 0-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan).

Recomandări

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:21

Andrei Raţiu, înainte de România – Olanda: „Dacă ne calificăm, numele noastre ar rămâne în istorie!”

19:20

Cristi Chivu a remarcat un jucător din naţionala României de la EURO 2024: „El m-a impresionat!”

18:54

Componenţa echipei feminine a României la Jocurile Olimpice 2024

18:44

Când vor juca Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Anca Todoni în primul tur la Wimbledon 2024

18:34

Verdictul lui Cristi Chivu, înainte de România – Olanda: „Nu mai e ce a fost! Nu ne-a speriat cu nimic până acum!”

18:00

LIVE TEXTAnglia – Slovacia 0-1. Elveţia îşi aşteaptă adversara din sferturile EURO 2024. Ocazii uriaşe ratate de slovaci

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și