Închide meniul

Ciprian Marica, acuzaţii incendiare: „VAR-ul a ajuns un instrument de furt! E sfidător, penibil!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 martie 2023, 20:46

Ciprian Marica, acuzaţii incendiare: „VAR-ul a ajuns un instrument de furt! E sfidător, penibil!

Ciprian Marica, optimist după victoria Farului

Ciprian Marica a oferit un interviu pentru Antena Sport /

  • Ciprian Marica a făcut acuzaţii incendiare înaintea bătăliilor cruciale din playoff
  • Marica a dat de pământ cu sistemul VAR

Ciprian Marica a făcut acuzaţii incendiare înaintea bătăliilor cruciale din playoff. Acţionarul constănţenilor spune că sistemul VAR a ajuns un „instrument de furt” şi că arbitrajul românesc este „penibil”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ciprian Marica a fost scandalizat de arbitrajele din ultima perioadă şi nu s-a ferit de cuvinte când a vorbit despre sistemul VAR.

Ciprian Marica, acuzaţii incendiare: „VAR-ul a ajuns un instrument de furt! E sfidător, penibil!”

VAR-ul a ajuns un instrument de furt și nu ajută cu nimic fotbalul românesc. Speram ca, odată cu venirea VAR-ului, să nu mai existe discuții. Chiar ne gândeam, oare ce mai vorbim acum? Când e albă, vedem toți că e albă! Vine VAR-ul și ne spune că e neagră!

Reclamă

Este strigător la cer, chiar sfidător. Nu poți să accepți când toată lumea vede că este alb, arbitrul să vină să spună că este negru. Este inacceptabil! Nu pot să accept că este doar lipsă de valoare. Este rea-intenție! Aceste greșeli nu sunt întâmplătoare. Spun ceea ce văd, arbitrajul românesc este penibil!

S-a inventat acum acest fault, cum pui mâna în lateral și încerci să protejezi mingea, imediat e fault. Inventăm pur și simplu faulturi și noțiunea de arbitraj. Cred că, dacă era un român acum la șefia arbitrilor, îl răstigneam, cu ghilimelele de rigoare. Era desființat! Dar vorbim despre un străin care ne promovează arbitrii români la nivel internațional.

Reclamă

Greșelile din campionat sunt flagrante, ostentative, cum vreți să le numiți. Arbitrii ar putea să facă diferența în play-off. Sperăm să avem arbitraje corecte, dar ceva îmi dă semne de întrebare că lucrurile se desfășoară corect.

Arbitrii nu justifică, nu vorbesc, nu explică, nu ai dreptul nici să vezi rapoartele, chiar dacă faci reclamație. Toate aceste lucruri mi se par abuzuri„, a spus Ciprian Marica pentru prosport.ro.

Florin Prunea, reacție virulentă după Rapid – Hermannstadt 0-1. Scandal după arbitrajul din Giulești

Şi Florin Prunea a avut un discurs dur la adresa arbitrajelor. Fostul portar l-a criticat dur pe „centralul” Viorel Flueran, cel care a arbitrat Rapid – Hermannstadt 0-1. Și Gică Popescu și Florin Răducioiu au atacat deciziile din timpul partidei.

Reclamă 4 / 0/3

Florin Prunea susține că penalty-ul ratat de Dugandzic în minutul 90+2 ar fi trebuit să se repete, după ce doi jucători de la Hermannstadt au intrat în careu înainte de execuția atacantului rapidist. Dugandzic a fost protagonistul unui moment similar în urmă cu trei etape, în meciul cu Mioveni, 0-0. Atunci, s-a dictat repetarea loviturii de la 11 metri, dar croatul a șutat peste poartă din a doua încercare.

„Asta era ultima, după ce le-au făcut ăstora de la Hermannstadt în repriza a doua… Arbitrajul ăsta mi-a adus aminte de vremuri îndepărtate. Maniera asta… Asta e tâlhărie! Sunteti legați la ochi? Trebuia repetat, normal că trebuia repetat”, a spus Florin Prunea, conform digisport.ro.

Inclusiv penalty-ul primit de Rapid a stârnit controverse. Giuleștenii au beneficiat de lovitura de pedeapsă după ce Baba Alhassan l-a lovit pe Kait la un corner al giuleștenilor. Viorel Flueran a verificat faza la monitorul VAR înainte să ia decizia.

Gică Popescu și Florin Răducioiu, critici pentru arbitrajul din Rapid – Hermanntadt

Președintele celor de la Farul, Gică Popescu, crede că penalty-ul Rapidului a fost mult prea ușor acordat de Viorel Flueran și susține că Kait a forțat mâna „centralului”.

„Încerc să fiu blând mai ales că suntem la bătaie cu Rapid și jucăm etapa viitoare meciul cu ei la Constanța. Dar e un penalty foarte, foarte ușor acordat. Înainte de această fază, eu văd un fault în atac”, a spus Gică Popescu, conform primasport.ro.

De aceeași părere cu Gică Popescu este și Florin Răducioiu, care l-a atacat și el pe Viorel Flueran.

„S-a dat mult prea usor, dar după mine nu este penalty! Mult prea ușor dictat, chiar dacă vedem acest braț și îl lovește foarte ușor (n.r. – Kait pe Alhassan). Nu mi se pare deloc «11 metri»”, a spus Florin Răducioiu, conform sursei mai sus citate.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:52 Rezultatele analizelor jucătorului din Liga 1, depistat pozitiv la testul anti-drog! Reacţia de ultim moment a clubului 18:38 Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!” 18:09 „Mă duc cu Mustaţă în peluză” Dănuţ Lupu, anunţ uluitor despre derby-ul FCSB – Rapid, ce poate decide matematic titlul! 18:06 „Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul 17:48 Rapid – Sepsi, LIVE TEXT, 20:30! Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off. Echipele probabile 17:30 Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii” 17:06 „Frumosule!” Octavian Popescu, mesaj savuros pentru Andrei Vlad! Portarul de la FCSB împlineşte 25 de ani 16:54 Transferul lui Denis Drăguş, în linie dreaptă! S-a ajuns la un acord total: „Nu există nici cea mai mică problemă” 16:40 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 15 aprilie 2024 16:32 EXCLUSIV„Se întoarce acasă!” Neluţu Varga, euforic după ce l-a convins pe Dan Petrescu să revină la CFR Cluj! Ce obiective i-a fixat Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi l-a propus pe Gică Popescu la Universitatea Craiova
Liga 1 • 13 apr., 8:47
Gică Hagi l-a propus pe Gică Popescu la Universitatea Craiova: „Luați-l pe el, e al vostru!”. Anunț ferm despre venirea în Bănie
Gică Hagi s-a descătuşat când a fost întrebat despre jucătorii doriţi de Gigi Becali
Liga 1 • 12 apr., 23:07
„Mihai Popescu şi Louis Munteanu la FCSB?” Gică Hagi s-a descătuşat când a fost întrebat despre jucătorii doriţi de Gigi Becali
FCSB a fost ajutată din nou de Gică Hagi în lupta la titlu
Liga 1 • 12 apr., 22:37
FCSB, ajutată din nou de Gică Hagi în lupta la titlu! Cum poate deveni campioană matematic, etapa viitoare, împotriva Rapidului
Cine e Ionuț Cojocaru, noul star de la echipa lui Gică Hagi
Liga 1 • 12 apr., 21:41
Cine e Ionuț Cojocaru, noul star de la echipa lui Gică Hagi! A marcat de 2 ori într-o repriză în meciul cu Universitatea Craiova
Victor Piţurcă a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost "mai mari" decât Gică Hagi şi Dobrin
Fotbal • 12 apr., 20:04
Victor Piţurcă a pronunţat numele a 7 jucători români care au fost „mai mari” decât Gică Hagi şi Dobrin: „Costau 50.000.000!”