Închide meniul

Corneliu Papură, antrenor principal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru a găsit soluţia de avarie după ce Eugen Neagoe a fost „interzis”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 ianuarie 2023, 9:47

Corneliu Papură, antrenor principal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru a găsit soluţia de avarie după ce Eugen Neagoe a fost „interzis

Corneliu Papură, antrenor principal la Universitatea Craiova

Corneliu Papură, antrenorul din acte de la Universitatea Craiova / Mediafax Foto / Mediafax Foto via Hepta

Corneliu Papură a devenit antrenor principal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru a fost nevoit să găsească o soluţie de avarie până când Eugen Neagoe îşi va rezolva problemele cu U Cluj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Neagoe nu şi-a putut „rupe” contractul pe care îl avea cu ardelenii şi a fost „interzis” la primul meci oficial din 2023, pierdut de olteni cu FC Botoşani, scor 0-1. Riscă să rateze şi duelul cu Hermannstadt, astfel că Papură a fost trecut în acte drept antrenor principal.

Corneliu Papură, pus antrenor principal la Universitatea Craiova. Anunţul lui Mihai Rotaru

Gică Craioveanu şi Sorin Cârţu puteau fi şi ei soluţii pentru patronul Universităţii Craiova. Mihai Rotaru speră să poată semna contractul cu Neagoe înaintea meciului de sâmbătă.

Corneliu Papură are un contract de antrenor principal cu noi. Conform regulamentelor în vigoare sperăm ca în cel mai scurt timp Eugen Neagoe să-și rezolve problema cu U Cluj, de ce nu săptămâna aceasta, și apoi lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Dacă v-a spus domnul Burchel că Papură este antrenorul principal în acte, înseamnă că așa e.

Noi aveam și varianta Gică Craioveanu, numai că era în Spania. În club îi avem cu licența PRO pe Sorin Cârțu, Corneliu Papură, Nae Ungureanu și Gică Craioveanu. Sperăm că Eugen Neagoe va fi pe bancă la meciul cu Hermannstadt, dar luăm în calcul că ar putea fi la partida cu Farul din deplasare”, a declarat Mihai Rotaru la fanatik.ro.

Reclamă

Eugen Neagoe chiar a restituit bani „Şepcilor Roşii” pentru a putea fi acceptată rezilierea unilaterală a contractului.

Domnul Neagoe a cerut o reziliere unilaterală cu U Cluj, este o acțiune individuală, dar permisă de regulamente. Împotriva acestei acțiuni se protejează în mod uzual acea numită clauză de reziliere. Nu a existat și atunci obligativitatea domniei sale este de a restitui jumătate din banii primiți în această perioadă.

A făcut acest lucru pentru că erau 4 luni, dintre care 2 neplătite, a restituit și ultimul salariu primit, dar în România nu este ca la FIFA. Nu înseamnă că e mai bine sau mai rău, înțeleg că se fac niște demersuri ca să se schimbe această situație.

Reclamă 4 / 0/3

Orice acțiune, chiar dacă este o înțelegere între părți, trebuie constatată de comisii. De exemplu, dacă eu reziliez cu un jucător de comun acord, această reziliere, chiar dacă e făcută de comun acord, trebuie să treacă prin așa zisele Comisii de Disciplină și acestea să constate„, a mai spus patronul Universităţii Craiova.

Universitatea Craiova, în război cu Emil Boc

Clubul din Bănie a emis un comunicat oficial în care l-a acuzat pe Emil Boc, primarul Clujului. Oltenii acuză că edilul din Ardeal și-ar fi pus avocații să-i îngreuneze lui Eugen Neagoe despărțirea de U Cluj și, implicit, semnarea contractului cu noua sa echipă.

Bună ziua, leilor! Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.

„Suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu Hermannstadt”

Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care „U” Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului. Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe, dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament! În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”, a anunțat Universitatea Craiova, pe contul oficial de Facebook.

Reclamă
Recomandări
  • Eugen Neagoe încă nu poate sta pe banca Universităţii Craiova
  • Corneliu Papură, antrenorul din acte al oltenilor

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și