Închide meniul

Cristi Balaj i-a răspuns lui Gigi Becali după ce patronul FCSB a spus că nu ştie legile! Ce i-a transmis preşedintele lui CFR Cluj milionarului

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 5 mai 2023, 9:43

Cristi Balaj i-a răspuns lui Gigi Becali după ce patronul FCSB a spus că nu ştie legile! Ce i-a transmis preşedintele lui CFR Cluj milionarului

Cristi Balaj i-a răspuns lui Gigi Becali

Cristi Balaj, la o gală / Hepta

Cristi Balaj i-a răspuns lui Gigi Becali după ce patronul FCSB a spus că nu ştie legile. Preşedintele lui CFR Cluj şi Gigi Becali au o neînţelegere legată de plata TVA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorii lui CFR Cluj au primit înştiinţări de la ANAF că au datorii. Becali a spus că Balaj ar fi trebuit să cunoască lucrurile acestea.

Cristi Balaj i-a răspuns lui Gigi Becali după ce patronul FCSB a spus că nu ştie legile!

Cu tot respectul pentru domnul Rotaru, care are consilieri buni, și domnul Becali, când s-a discutat despre construirea acestui proiect legat de contractele de activitate sportivă, eram consilierul Ministrului. Legat de jucători, în 2021, a apărut ghidul ce prevede contribuțiile persoanelor care au contract de activitate sportivă.

La pagina 14, se spune clar că în situația în care activitatea sportivului se califică din punct de vedere al TVA ca fiind desfășurată în mod dependent, adică participi la program, nu stabilești tu colaboratorii, folosești baza materială a clubului, acestea nu se realizează ca operațiuni impozabile în sensul TVA și nu are obligația colectării taxei, indiferent de cuantumul veniturilor realizate de această activitate.

Lucrurile sunt foarte clare. Nu știu de ce susțin toți că trebuie să fie plătit TVA, habar nu am. (…)

Reclamă

Omrani a primit facturile integral, a fost perioada în care nu venise această reglementare. A primit banii integral. După ce a plecat de la club, ar fi primit o oprire pentru că nu ar fi plătit TVA-ul mai departe. Noi nu puteam plăti TVA-ul de două ori”, a declarat Cristi Balaj pentru digisport.ro.

Ce spunea Gigi Becali: „Balaj nu ştie legile”

Gigi Becali spunea că Balaj nu cunoaşte legea privind plata TVA pentru jucători.

Este simplu, păcat că Balaj nu știe lucrurile astea. Nu știe legile, să mă ierte! Un jucător funcționează până la 60.000 de euro ca persoană cu contract de activitate sportivă, persoană fizică. Ce este peste 60.000, jucătorul trebuie să facă factură și să primească suma cu TVA. Clubul trebuie să îi plătească diferența. Un jucător are 160.000 de euro. La suma peste 60.000, trebuie să emită factură.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt două soluții. CFR a plătit cu TVA, iar jucătorul a ținut banii. Clubul nu a știut legea și i-a dat jucătorului banii fără factura cu TVA și atunci trebuie să plătească clubul. Nu e un lucru complicat. O să plătească doar o penalitate pe doi ani de zile, la sumele pe care nu le-a plătit.

Și la noi s-a întâmplat, dar noi i-am atenționat ‘Vezi că ți-am plătit TVA, trebuie să vezi la stat’. S-a întâmplat cu doi, i-am atenționat și acum nu mai e nicio problemă.

CFR recuperează TVA-ul pe care îl dă la stat. Balaj nu știe legea. A fost ideea lui Teodorovici, fost ministru de Finanțe. De la 60.000 de euro în sus va emite factura.

Noi puneam un contabil, care ținea contabilitatea la toți jucătorii, ca să nu avem discuții, să eliminăm stresul jucătorilor. Grav este că Balaj nu știe lucrul ăsta. El trebuia să știe. Clubul trebuie să îl atenționeze pe jucător. Pe contractele de activitate sportivă așa se face”, a declarat Gigi Becali pentru sursa citată.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 aprilie, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist Vezi toate știrile
Citește și