Închide meniul

Cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu FCSB! Detalii din contractul primului transfer al iernii

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 octombrie 2024, 23:52

Reclamă
Cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu FCSB! Detalii din contractul primului transfer al iernii

Iată cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu campioana en-titre FCSB. Ce salariu va încasa portarul ceh

Lukas Zima şi Gigi Becali / Colaj Profimediaimages

Se ştie cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu FCSB. Patronul campioanei României a bătut palma cu portarul de 30 de ani al Petrolului şi a reuşit primul transfer al iernii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După mai multe runde de negocieri, Zima a acceptat oferta roş-albaştrilor. El se va alătura noii sale echipe în luna ianuarie. Vine să îi facă concurenţă lui Ştefan Târnovanu, titularul dintre buturile FCSB-ului. Andrei Vlad, cel poreclit „Messi al portarilor” de latifundiarul din Pipera, va pleca liber de contract.

Cu câţi bani l-a convins Gigi Becali pe Lukas Zima să semneze cu FCSB

Lukas Zima anunţase, în exclusivitate pentru AS.ro, că este dispus să vină la FCSB. „Eu sunt gata să lucrez şi cu Becali”, anunţase cehul cu două zile în urmă.

În cele din urmă, Zima a fost convins să semneze un contract valabil timp de trei ani. Potrivit prosport.ro, goalkeeperul cotat la 850.000 de euro va încasa, în primul sezon, un salariu lunar de 10.000 de euro. Acesta va creşte progresiv până la 12.000 de euro, în ultimul an de contract.

Lukas Zima are incluse şi anumite bonusuri de performanţă. Gigi Becali i-a fixat şi o clauză de reziliere importantă, pentru a nu îl pierde uşor în cazul în care portarul va confirma.

Reclamă
Reclamă

Pentru a-l lăsa să plece pe Zima, Petrolul va primi 250.000 de euro. Conducătorii clubului din Ploieşti şi-au redus la jumătate pretenţiile financiare iniţiale.

În acest sezon, Zima a evoluat în 12 meciuri pentru Petrolul Ploieşti şi a primit 11 goluri. Din cele 12 partide în care a apărat poarta „lupilor galbeni”, Zima a reuşit în 6 rânduri să încheie meciul fără gol primit.

Cotat la 850.000 de euro pe trasnfermarkt.com, Lukas Zima a ajuns la Petrolul Ploieşti în vara anului 2023, din postura de jucător liber de contract, după despărţirea de Venlo, din Olanda. Plecat de la echipa de tineret a celor de la Slavia, în 2011, la Genoa, cehul a mai evoluat în cariera sa la mai multe echipe din Italia sub formă de împrumut, înainte de a ajunge în Olanda, în 2021.

Reclamă

Lukas Zima a început fotbalul ca fundaş şi nu se teme de Gigi Becali: „E bine să fii sub presiune”

Luna trecută, Zima a ajutat-o pe Petrolul să o încurce pe FCSB. „Lupii galbeni” au remizat cu campioana en-titre, pe stadionul steaua. Cehul a afirmat că nu se teme că ar putea fi criticat de Gigi Becali.

Poate câteodată e bine să fii sub presiune, pentru că te face să dai tot ce ai mai bun la meciuri, la antrenamente”, a spus Lukas Zima pentru AntenaSport.

Portarul de aproape doi metri a început fotbalul ca fundaş.

Când eram tânăr, toată lumea zicea că sunt foarte, foarte înalt. Aşa m-au pus în poartă”.

Reclamă

Ce rezultat va fi la derby-ul Dinamo - FCSB?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:21

PSG – Dinamo 35-32! Campioana României, aproape de o victorie uriaşă la Paris! Final de meci dramatic pentru „dulăi”

22:30

VIDEOBernadette Szocs s-a calificat în turul 2 la Campionatul European Individual, live în AntenaPLAY. Programul zilei

22:21

Dan Şucu, în „război” total cu Dinu Gheorghe: „Ai distrus Rapidul!” / „Rămâi la scaune şi canapele”. Schimb de replici uluitor

21:58

Bernadette Szocs, 2 meciuri într-o zi la Campionatul European Individual, LIVE în AntenaPLAY! Programul complet al românilor

21:15

VideoCătălin Cîrjan, ajutat de tehnologie să se pregătească pentru Dinamo – FCSB. Cum se motivează înainte de derby: „Mă bagă în ritm”

21:13

Dan Şucu a vorbit despre retragerea de la Rapid. Momentul în care va renunţa la acţiuni: „Exemplul personal e important!”

1 FotoDin ce face bani Ioana Ţiriac, fiica miliardarului român! Anunțul făcut chiar de mama ei 2 EXCLUSIVPrimele tensiuni din vestiarul României după deciziile luate de Mircea Lucescu 3 Simona Halep este a cincea favorită a specialiştilor la câştigarea Roland Garros 2025, chiar dacă e pe locul 876 WTA. Ce cotă are 4 Ce s-a ales, de fapt, de Sergiu „călăreţul”, bărbatul care a fost ajutat cu o casă de Cătălin Moroşanu 5 Max Verstappen riscă să primească o nouă penalizare pe grilă. Unde va lua Red Bull decizia 6 Andrei Raţiu poate egala recordul lui Radu Drăguşin! Fundaşul român e aproape de transferul carierei
Citește și