Închide meniul
Foto

Dan Petrescu s-a descătuşat după ce a făcut-o pe CFR Cluj campioană: „Aştept să fiu criticat. Am fost făcut praf şi pulbere!”. Ironii pentru Mihai Stoica + Imaginile bucuriei din Gruia

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 mai 2022, 1:13

Dan Petrescu s-a descătuşat după ce a făcut-o pe CFR Cluj campioană: „Aştept să fiu criticat. Am fost făcut praf şi pulbere!”. Ironii pentru Mihai Stoica + Imaginile bucuriei din Gruia

Dan Petrescu s-a descătuşat după ce a făcut-o pe CFR Cluj campioană în Liga 1

Dan Petrescu, cu trofeul şi medalia de campion / Antena Sport

Dan Petrescu s-a descătuşat după ce a făcut-o pe CFR Cluj campioană. A fost al cincilea titlu câştigat de „Bursuc” cu echipa din Gruia. Petrescu a avut un discurs pe măsură la conferinţa de presă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a învins-o pe Universitatea Craiova, scor 2-1, în penultima etapă a Ligii 1. Ardelenii s-au distanţat astfel la patru puncte de FCSB, iar meciul direct de la Buzău, de duminică, nu mai are miză.

Dan Petrescu, descătuşat după ce a făcut-o pe CFR Cluj campioană în Liga 1

E cel mai frumos (n.r. titlu), ultimul e mereu cel mai frumos. Trei zile numai poze şi petrecere„, a glumit Dan Petrescu în momentul în care i-a fost adus trofeul Ligii 1.

Dan Petrescu nu i-a uitat pe criticii săi şi l-a ironizat pe Mihai Stoica, cel care îl făcuse praf la finalul meciului dintre CFR şi Unversitatea Craiova.

E clar că la toate cele cinci campionate câştigate am avut o contribuţie. La 3 din ele am fost aproape tot timpul, la celelalte 2 nu am fost tot anul. Dar la toate 5 am şi eu 1% la fiecare trofeu. Acest titlu a fost mai greu decât toate celelalte la un loc. Nu mă aşteptam sincer ca Voluntari să facă un meci extraordinar, la fel cum a făcut şi Craiova azi. Şi-au vândut scump pielea.

Reclamă

S-a văzut că a fost un campionat corect, cei de la Craiova cred că au făcut cel mai bun meci din campionat. Au încercat în toate poziţiile să ne încurce, să dea goluri. Şi a băgat cea mai puternică echipă, cred că 7 fundaşi aveau, cei mai puternici, cei mai înalţi. Au încercat să ne încurce. Craiova nu se bătea pentru niciun loc.

E bine până la urmă că nu mai sunt îndoieli. Golul pe care l-am primit m-a supărat. Nu aş fi vrut în meciurile astea să primim gol, acolo se arată forţa echipei. Vreau să le mulţumesc fanilor. Principalii artizani clar că sunt jucătorii. Când m-am întors la CFR am zis că un titlu nu îl câştigă antrenorul, îl câştigă toată lumea. Şi când îl pierde, îl pierde antrenorul. Condiţiile de la club au fost excelente. S-a dovedit că suntem o familie. Nu e uşor să câştigi 5 titluri la rând. În continuare aştept să fiu criticat, cum s-a întâmplat de când sunt antrenor aici. Am fost făcut praf şi pulbere non stop! Dar până la urmă medalia e aici. Ceilalţi vorbesc şi eu câştig trofee.

Mi s-a cerut şi demisia, mi s-a spus că nu înţeleg nimic, că jucăm nu ştiu cum. Îi felicit pe cei care, aşa uşor, dau declaraţii despre mine, un antrenor şi un jucător care am făcut ceva pentru fotbalul românesc. Ca jucător mi-am dat viaţa, am scos lumea în stradă, iar ca antrenor uitaţi-vă, fac lumea fericită! Nu merit acest tratament pe care îl am în România, nu merit!„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Dan Petrescu nu o iartă pe FCSB

„Bursucul” asigură că îşi doreşte să câştige şi în ultima etapă, cu FCSB, dar rămâne de văzut când se va încheia petrecerea la Cluj-Napoca.

Cred că va fi plin de petreceri, dar vom încerca să câştigăm. Nu vom merge în vacanţă la Buzău. Nu ştiu când vom începe antrenamentele, avem 2-3 zile libere. Le-am spus conducătorilor clubului nu cumva să organizeze ceva: ‘Dacă organizăm, suntem proşti!’. Cred că acum s-au dus să caute ceva.

Nu îmi place să pierd şi indiferent ce va fi vom merge la meciul cu FCSB să câştigăm meciul„, a mai spus antrenorul campioanei.

Dan Petrescu a câştigat prima dată titlul cu Unirea Urziceni, în 2009. Din 2018 este de neoprit cu CFR Cluj. Dan Petrescu s-a descătuşat după ce a făcut-o campioană din nou pe echipa sa.

Mihai Stoica l-a „distrus” pe Dan Petrescu

Managerul general al FCSB a lansat un val de ironii la adresa antrenorului campioanei, care a făcut anumite greșeli de pronunție în timpul conferințelor de presă. Mihai Stoica a taxat golul marcat din ofsaid de Boateng în partida cu Universitatea Craiova, dar și faptul că FCSB a fost egalată de Voluntari tot din ofsaid.

Și-a dorit să câștige cu greșeală de “albitraj”, iată că visul a devenit realitate. Doar că nu era suficientă una. Trebuia și noi să fim stopați prin același procedeu. Și am fost. Altfel, era cam groasă pentru Mister Dan Vasile. Știa că am avut la Cluj 13-1 șuturi pe poartă. La Buzău ar fi fost poligon! La anul, cu VAR, va fi altceva„, a scris Mihai Stoica pe rețelele de socializare.

Câţi bani primeşte CFR Cluj pentru câştigarea titlului în Liga 1

Gruparea din Gruia va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Lovitura cu adevărat importantă o poate da în cupele europene, acolo câştigarea campionatului îi asigură lui CFR Cluj prezenţa în preliminariile UEFA Champions League.

Reclamă

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile lui CFR, în luna iulie. În total, ardelenii vor primi 2.640.000 de euro. Pe locul secund, FCSB va primi 2.540.000 de euro, iar Universitatea Craiova 2.350.000 de euro. Ocupanta locului 4, care se va decide între FC Voluntari şi Farul, va primi 2.100.000 de euro.

CFR Cluj visează deja la milioanele de la UEFA. Va lua startul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde adversarele sunt modeste. Dacă va reuşi să ajungă până în play-off, îşi va asigura un cec de 10 milioane de euro. O calificare în grupe îi poate aduce în conturi 20 de milioane de euro!

Traseul lui CFR Cluj în preliminariile UEFA Champions League

Echipa antrenată de Dan Petrescu și-a asigurat matematic titlul, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2021-2022 şi va ataca din nou grupele celei mai tari competiţii intercluburi.

Aventura în Europa va începe în primul tur preliminar, unde CFR Cluj va fi cap de serie. Şahtior Soligorsk (Belarus), Sutjeska Niksic (Muntenegru), Hibernians FC (Malta), Tobol Kustanai (Kazahstan), KF Tirana (Albania) sau FC Ballkani (Kosovo) se numără printre posibilii adversari.

De asemenea, ardelenii vor fi cap de serie și în turul secund, unde pot da peste formaţii precum Bodo/Glimt (Norvegia), HJK Helsinki (Finlanda), Shamrock Rovers (Irlanda) sau Slovan Bratislava (Slovacia).

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Recomandări
  • Dan Petrescu, cu medalia de campion şi trofeul Ligii 1
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” Vezi toate știrile
Citește și