Închide meniul

Dan Petrescu și-a găsit atacant după accidentarea lui Gabriel Debeljuh! Jucătorul a ajuns la Cluj pentru vizita medicală

Cosmin Cioboată Publicat: 17 august 2022, 21:49

Reclamă
Dan Petrescu și-a găsit atacant după accidentarea lui Gabriel Debeljuh! Jucătorul a ajuns la Cluj pentru vizita medicală

Dan Petrescu, CFR Cluj

Dan Petrescu este antrenorul lui CFR Cluj / Antena Sport

Dan Petrescu și-a găsit atacant după accidentarea de durată a lui Gabriel Debeljuh. Ze Gomes (23 de ani) a ajuns în Gruia și se pregătește să semneze cu CFR Cluj. Oficialii campioanei vor să fie siguri că atacantul născut în Guineea Bissau este 100% apt din punct de vedere fizic, înainte să semneze contractul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR a rămas fără Debeljuh, după ce croatul s-a accidentat grav la ligamentele genunchiului în returul cu Șahtior Soligorsk, din preliminariile Conference League.

Dan Petrescu și-a găsit atacant după accidentarea lui Gabriel Debeljuh

Dan Petrescu a anunțat că există șanse mari ca Debeljuh să nu mai joace deloc în acest an, așa că oficialii CFR-ului au pornit în căutarea unui înlocuitor.

Potrivit Prosport, Ze Gomes este vârful găsit de ardeleni. Atacantul din Guineea-Bissau, care deține și cetățenie portugheză, a ajuns marți la Cluj pentru a efectua o serie de teste medicale. Dacă rezultatele vor fi pozitive, Ze Gomes va semna cu campioana.

Atacantul de 23 de ani este liber de contract din luna iulie, după despărțirea de formația din a 4-a ligă italiană, Seregno. Crescut la academia celor de la Benfica, Ze Gomes a mai evoluat de-a lungul carierei la Lechia Gdansk (Polonia) și Cherno More (Bulgaria).

Reclamă

Ze Gomes a bifat selecții la naționalele de tineret ale Portugaliei, de la categoria de vârstă U15 până la U20. La ora actuală, atacantul de 23 de ani este cotat la 200.000 de euro de transfermarkt.com.

CFR Cluj l-a urmărit și pe Felipe Avenatti

Ze Gomes n-a fost singura țintă a CFR-ului din această perioadă, pentru postul de atacant. Recent, presa din Belgia a anunțat că echipa din Gruia este interesată de uruguayanul Felipe Avenatti (29 de ani), de la Standard Liege.

Uriașul atacant de 1,97 metri a fost împrumutat la mai multe echipe din Belgia în ultimii 3 ani, iar în această vară s-a întors din nou la clubul-mamă. În cursul acestei săptămâni, publicația belgiană voetbalnieuws.be a scris că Avenatti este urmărit de mai multe formații, printre care se numără și CFR Cluj.

Reclamă 4 / 0/3

Conducătorii lui Standard vor să scape în această vară de atacantul care are și cetățenie italiană, din cauza salariului considerat mult prea mare.

Cotat la 500.000 de euro la ora actuală, de transfermarkt.com, Felipe Avenatti a mai evoluat la echipe precum River Plate (Argentina), Kortrijk (Belgia) sau Beerschot (Belgia). Atacantul de 29 de ani a adunat 11 meciuri în Serie A în tricoul celor de la Bologna, în sezonul 2017/2018, fără să înscrie vreun gol.

La Standard, echipa unde mai are contract până în vara lui 2023, Avenatti a bifat 40 de apariții, reușind să marcheze 5 goluri.

În afară de accidentatul Debeljuh, Dan Petrescu îi mai are la dispoziție pentru postul de atacant pe Daniel Birligea și Sergiu Buș, însă „Bursucul” consideră că, momentan, cei doi nu se află la nivelul optim.

Dan Petrescu, în căutarea înlocuitorului lui Debeljuh: „Trebuie să aibă impact imediat în cupele europene”

Dan Petrescu a anunțat încă din weekend că se află în căutarea unui nou atacant, după accidentarea de lungă durată a lui Gabriel Debeljuh.

Antrenorul campioanei vrea să mai aducă în Gruia un vârf care să aibă impact imediat în cupele europene. Pentru ardeleni urmează dubla “de foc” cu NK Maribor, din play-off-ul Conference League.

„Mi s-a spus că e posibil ca în 3 luni… în acest an să nu mai joace decât poate la final. Ar fi foarte bine pentru că avem nevoie de el cât mai repede pe teren. Sperăm să nu fie 6 luni, cum am zis eu după meci.

Reclamă

(N.r. – Transfer pentru postul de atacant?) Și acolo mi-aș dori, dar tot așa. Trebuie să luăm jucători care să aibă impact rapid în meciurile din cupele europene, să fie pregătiți și să nu fi jucat la alte echipe din Europa.

Jucători am mai găsit eu așa, dar au jucat în Europa și nu mai au voie să joace la altă echipă. (N.r. – Mai pleacă vreun jucător?) Totul e posibil până la finalul perioadei de transferuri”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Debeljuh a ieșit accidentat în minutul 59 al meciului retur cu Soligorsk, din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. La finalul partidei din Gruia, Petrescu a declarat că atacantul său este suspect de ruptură de ligamente încrucișate.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și