Închide meniul

Dinamo a reacţionat, după ce FC Argeş a cerut retragerea licenţei echipei din Ştefan cel Mare. Comunicatul „câinilor”

Alex Masgras Publicat: 2 iunie 2023, 19:50

Dinamo a reacţionat, după ce FC Argeş a cerut retragerea licenţei echipei din Ştefan cel Mare. Comunicatul „câinilor

Jucătorii lui Dinamo în meciul cu FC Argeş / Hepta

Dinamo a reacţionat, după ce FC Argeş a cerut retragerea licenţei echipei din Ştefan cel Mare. Prin intermediul lui Vlad Iacob, administratorul special al clubului, Dinamo a răspuns acuzaţiilor venite din partea clubului piteştean.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa din Trivale a cerut ca FRF să le retragă dinamoviştilor licenţa pentru prima ligă, pe motiv că nu ar fi achitat toate datoriile până pe 31 martie 2023.

Dinamo a reacţionat, după ce FC Argeş a cerut retragerea licenţei echipei din Ştefan cel Mare

Această cerere făcută de piteşteni a venit înainte de partida retur a barajului de retrogradare/promovare. În tur, Dinamo a învins-o pe FC Argeş cu 6-1.

Reclamă

Vlad Iacob, administratorul special al clubului din Ştefan cel Mare, a emis un comnicat prin intermediul paginii de Facebook a celor de la Dinamo şi a ţinut să îi asigure pe suporterii „câinilor” că echipa va promova în Superligă în cazul în care băieţii lui Ovidiu Burcă vor obţine acest lucru pe teren. De asemenea, Vlad Iacob a menţionat că se puteau depune contestaţii doar până pe 31 mai.

”TOTUL SE JOACĂ PE TEREN!

Reclamă

București, 2 iunie 2023

Clubul DINAMO 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram următoarele, ca răspuns la demersul efectuat de către FC Argeș la Federația Română de Fotbal:

În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă.

Reclamă

În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare.

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024.

Considerăm că acest demers este totalmente nefondat. De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză – acest club deținând o licență de Liga I și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații. Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție!

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga I, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni.

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie ca cel mai bun să învingă și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”, a anunţat clubul Dinamo prin intermediul unui comunicat.

FC Argeş a cerut retragerea licenţei lui Dinamo pentru Liga 1

FC Argeş a cerut retragerea licenţei lui Dinamo pentru Liga 1! Conducerea lui FC Argeş a menţionat în cerere că Dinamo avea datorii neachitate la data de 31 martie 2023.

Totodată, FC Argeş a susţinut că planul de organizare al lui Dinamo nu fusese aprobat până la data de 30 aprilie 2023, data-limită de solicitare a licenţei.

Reclamă

”Vă solicităm următoarele:

1. Să solicitați de îndată, în maximum 24 de ore de la primirea prezentei, Comisiei de Licențiere retragerea licenței de Liga 1 echipei Dinamo 1948 SA, în insolvență, pentru neîndeplinirea condițiilor de licențiere, având în vedere efectele pe care le produce atribuirea licenței de participare în Liga 1 către o echipă care nu îndeplinește condițiile de acordare.

2. Să solicitați introducerea în cauză a clubului nostru, ca parte interesată, și să procedați informarea clubului cu privire la statusul cererii noastre, respectiv a retragerii licenței de Liga 1 primită de către echipa Dinamo 1948 SA în opinia noastră fără respectarea regulamentului, astfel încât să putem să ne exercităm toate posibilitățile pentru apărarea drepturilor noastre.

Vă informăm, totodată, că, în măsura în care nu veți da curs solicitărilor noastre, ne rezervăm dreptul de a acționa împotriva Managerului de Licențiere, precum și a oricărei persoane responsabile, în toate modalitățile permise de lege, inclusiv pe cale penală pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate și pentru recuperarea prejudiciilor produse clubului nostru”, arată FC Argeş în cererea de retragere a licenţei lui Dinamo pentru Liga 1, potrivit gsp.ro.

FC Argeş – Dinamo, returul barajului de retrogradare/promovare, se joacă sâmbătă. În partida tur, care a avut loc pe Arena Naţională, echipa lui Ovidiu Burcă s-a impus cu 6-1.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Gică Hagi, înainte de Dinamo - Farul
Liga 1 • 21 sept., 17:40
Gică Hagi, înainte de Dinamo – Farul: „Trebuie să ridicăm nivelul! Jucăm cu o echipă care merită tot respectul nostru”
Dennis Politic se mulţumeşte şi cu un egal acasă cu Farul
La Liga • 21 sept., 17:09
Dennis Politic se mulţumeşte şi cu un egal acasă cu Farul: „Ar fi bun”
Ce a spus acum Ovidiu Burcă despre gazonul de pe "Arcul de Triumf"
Liga 1 • 21 sept., 16:53
Ce a spus acum Ovidiu Burcă despre gazonul de pe „Arcul de Triumf”, înainte de Dinamo – Farul!
Ovidiu Burcă, replică pentru Andrei Nicolescu
Liga 1 • 21 sept., 15:52
Ovidiu Burcă, replică pentru Andrei Nicolescu: „Dacă aşa zice dânsul…” Ce spune despre duelul cu Farul
Cristi Borcea şi Nicolae Badea s-ar implica la Sportul Studenţesc
Fotbal intern • 21 sept., 9:04
Cristi Borcea şi Nicolae Badea s-ar implica la Sportul Studenţesc! Anunţul făcut de un fost şef de galerie de la Dinamo
Ultimele știri
11:22 Explicaţii halucinante ale fostului jucător al Rapidului care s-a năpustit cu mesaje rasiste asupra lui Joyskim Dawa! 10:25 Un jucător de la FCSB, arătat cu degetul după ce a gafat împotriva lui Hermannstadt: „Sunt curios cât mai e favoritul lui Becali” 9:58 Max Verstappen a dominat prima sesiune de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Japonia 9:52 Franţa – Namibia 96-0, la Cupa Mondială. Cea mai categorică victorie din istoria francezilor 9:36 Ceahlăul Piatra Neamţ e aproape de desfiinţare: „Într-o lună, vom retrage echipa” 9:35 FotoGino Iorgulescu, asalt total în procesul lui Mario Iorgulescu! Modul uluitor prin care încearcă să amâne pronunţarea definitivă 9:04 Lionel Messi a caracterizat în 3 cuvinte relaţia pe care o are cu Kylian Mbappe 8:56 FotoJoyskim Dawa, în mijlocul unui scandal de rasism după Hermannstadt – FCSB: „Banii pariaţi nu sunt problema mea”. Reacţia soţiei 8:25 Un fost campion cu FCSB, semnal de alarmă pentru Gigi Becali: „E în pierdere de turaţie, nu îşi mai subordonează adversarul!” 0:05 Europa League | LASK – Liverpool 1-3, Sheriff Tiraspol – AS Roma 1-2. Rezultatele zilei Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE