Închide meniul

Dorinel Munteanu a tras un semnal de alarmă pentru „tricolori”! Ce a observat antrenorul Oţelului în meciul Israel – Elveţia

Alex Ioniță Publicat: 16 noiembrie 2023, 19:50

Reclamă
Dorinel Munteanu a tras un semnal de alarmă pentru „tricolori! Ce a observat antrenorul Oţelului în meciul Israel – Elveţia

Dorinel Munteanu trage un semnal de alarmă înainte de Israel - România

Dorinel Munteanu / Hepta

Dorinel Munteanu a tras un semnal de alarmă înainte de Israel – România! Tehnicianul de la Oțelul Galați a vorbit despre situația din grupa României după meciul dintre selecționata din „Țara Sfântă” și Elveția, încheiat la egalitate, scor 1-1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu se vor duela pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, cu Israel. Ultima partidă din preliminariile pentru EURO 2024 va fi cu Elveția, pe 21 noiembrie, tot de la 21:45, în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Dorinel Munteanu a tras un semnal de alarmă înainte de Israel – România. Ce trebuie să facă „tricolorii”

După meciul dintre Israel și Elveția, Dorinel Muntenau a anunțat faptul că elevii lui Edi Iordănescu trebuie să fie concentrați pentru partida cu selecționata din „Țara Sfântă”. Totodată, antrenorul de la Oțelul este de părere că România joacă un fotbal mult mai calitativ decât jucătorii din Israel.

De asemenea, fostul internațional a vorbit și despre grupa „tricolorilor”, pe care o consideră una foarte accesibilă, pentru calificarea la turneul final din 2024, care va avea loc în Germania.

„Rezultatul (n.r. Israel – Elveția 1-1) schimbă foarte mult, băieții noștri trebuie să fie foarte concentrați la meciul cu Israelul, am văzut aseară, au arătat altfel decât cu Kosovo, așa că trebuie să fim nu mai relaxați, ci extrem de concentrați și hotărâți să obținem măcar un rezultat de egalitate. Totul depinde de noi, nu de Israel, am spus și în tur, la București, că suntem peste Israel, dar jocul ne-a demonstrat că am făcut o partidă slabă, jucătorii noștri nu s-au ridicat la capacitatea lor maximă. Următorul meci trebuie să fie încrezători în ei și să formeze un grup puternic, numai așa putem să câștigăm.

Reclamă

Nu trebuie să jucăm economicos și nu trebuie să se repete jocul de la București, ei au avut posesia, foarte multe ocazii, am obținut un rezultat de egalitate cu foarte multă șansă. Trebuie să punem presiune pe ei și să nu-i lăsăm să aibă mingea mult.

Grupa, în primul rând, a fost o grupă foarte accesibilă pentru noi, nu sunte foarte străluciți din punct de vedere al jocului, n-am demonstrat în niciun joc că suntem favoriți clar, chiar cu Andorra, cu Kosovo sau alte echipe, dar rezultatele ne-au adus să avem cea mai mare șansă de calificare din ultimele 3-4 campanii, nu trebuie s-o pierdem”, a spus Dorinel Munteanu, potrivit sptfm.ro.

Scenariul în care România, Elveția și Israel se califică la EURO 2024

România, Elveția și Israel se pot califica toate trei la EURO 2024, scenariul nefiind chiar unul nerealist. Dacă primele două vor ajunge la competiția din Germania, calificate din Grupa I, israelienii mai au o șansă de a merge la EURO.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, dacă România nu pierde duelul de la Budapesta, cu Israel, tricolorii și elvețienii se vor califica la EURO 2024, locul în Grupa I al fiecăreia urmând a fi stabilit pe 21 noiembrie, în meciul direct de pe Arena Națională.

În această situație, conform uefa.com, Israel va ajunge la play-off-ul din martie 2024, care va stabili ultimele trei echipe calificate la EURO 2024.

Israel se va afla astfel printre cele 12 echipe cu rezultate notabile în Nations League, ediția 2022-2023, care vor lupta pentru ultimele trei locuri disponibile pentru EURO.

Cele 12 echipe vor fi împărțite în trei grupe și vom avea parte de un sistem eliminatoriu, cu semifinale și finală, într-o singură manșă. Cele trei câștigătoare vor obține biletele pentru EURO 2024.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și