Închide meniul
EXCLUSIV

Federico Piovaccari, marele regret al carierei! ”Trebuia să rămân la Steaua”

Dan Roșu Publicat: 9 iulie 2022, 10:48

Federico Piovaccari, marele regret al carierei! ”Trebuia să rămân la Steaua”

Federico Piovaccari, marele regret al carierei

Federico Piovaccari, în meciul dintre Basel și Steaua / Profimedia Images

  • Federico Piovaccari a câștigat titlul în Liga 1
  • Piovaccari a marcat în grupele Ligii Campionilor

Federico Piovaccari a dezvăluit care este marele regret al carierei sale. Jucătorul de 37 de ani susține că ar fi trebuit să rămână la Steaua, după sezonul 2013-2014, unul care i-a adus și cea mai mare cotă, două milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

16 goluri, șase assist-uri și 43 de meciuri a adunat Federico Piovaccari pentru roș-albaștri. Italianul care evoluează pentru ACR Messina nu uită nici de antrenamentele spartane ale lui Laurențiu Reghecampf.

Federico Piovaccari a dezvăluit care este marele regret al carierei sale

”Crezi că ar fi trebuit să rămâi la Steaua? Da, cu siguranță! Trebuia să rămân la Steaua! Antrenamentele erau diferite, stilul diferit! Antrenamentele cu Reghecampf erau total diferite! Se punea mult accentul pe partea fizică. În Italia este totul mai tactic”, a spus Piovaccari, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Alături de Steaua, Piovaccari a jucat în grupele UEFA Champions League, în sezonul 2013-2014. Pentru a ajunge la duelurile cu Chelsea, Schalke și Basel, roș-albaștrii au trecut în play-off de Legia Varșovia, 1-1 și 2-2. În retur, Piovaccari marca golul de 2-0, în minutul 9.

Federico Piovaccari a marcat în Champions League

”Cred că golul marcat cu Legia Varșovia, în preliminariile Champions League, a fost cel mai important! E imposibil să descriu în cuvinte ce am simțit atunci. Publicul, oamenii ne opreau pe stradă și voiau poze”, a mai spus italianul ajuns la 37 de ani.

Reclamă

Pe lângă reușita cu Legia, Federico și-a trecut în cont și un gol în grupele UEFA Champions League, în duelul cu Basel, din Elveția (1-1). Celălt gol al echipei lui Reghe reușit în grupe i-a aparținut lui Leandro Tatu.

Piovaccari, fermecat de România

Împrumutat de la Sampdoria pentru un singur sezon, Piovaccari s-a îndrăgostit de România.

„Cred că a fost cel mai bun moment al carierei mele! Steaua București era un nume important în fotbal, dar, sincer, nu văzusem niciodată meciuri din România! Nu l-am cunoscut pe Gigi Becali, pentru că el era în închisoare, atunci. Nu l-am întâlnit niciodată!

Reclamă 4 / 0/3

Să vin la Steaua a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o! Am jucat în Italia, în Serie B, iar după trei luni jucam în Champions League cu Chelsea, Basel, Schalke. Am câștigat campionatul, cred că a fost cea mai bună perioadă din cariera mea!

Câteodată făceam grătar la Ghencea! Îmi amintesc că eram un grup mare, o familie. Reghecampf a creat un grup puternic, o familie. Bucureștiul este foarte frumos. Nu mă așteptam la asta. Nu mă gândeam că este așa de mare. Restaurante frumoase, cluburi frumoase. E wow. Un oraș foarte frumos„, a mai spus Federico Piovaccari.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță
Diverse • 22 mart., 8:44
FOTO
Câte clase are, de fapt, Bănel Nicoliță: „De asta am picat!”. Promisiunea pe care i-a făcut-o Anamariei Prodan
Liderul galeriei Stelei, Andrei Florescu, plasat în arest
Liga 2 • 21 mart., 13:55
Liderul galeriei Stelei, Andrei Florescu, plasat în arest! Anunţul oficial
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 17:10
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Dinamo a umilit-o pe Steaua la handbal! "Dulăii" au defilat şi s-au impus la 16 goluri diferenţă. "Militarii", situaţie delicată
Handbal • 9 mart., 18:12
Dinamo a umilit-o pe Steaua la handbal! „Dulăii” au defilat şi s-au impus la 16 goluri diferenţă. „Militarii”, situaţie delicată
Anunţul oficial al Jandarmeriei după ce ultraşii de la Dinamo şi Steaua s-au bătut pe teren
Liga 1 • 9 mart., 10:04
Anunţul oficial al Jandarmeriei după ce ultraşii de la Dinamo şi Steaua s-au bătut pe teren