Închide meniul

Florinel Coman poate fi coechipier cu Ianis Hagi! Evoluțiile lui „Mbappe”, apreciate chiar și în străinătate: „Abilități de top”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 24 decembrie 2023, 10:51

Florinel Coman poate fi coechipier cu Ianis Hagi! Evoluțiile lui Mbappe”, apreciate chiar și în străinătate: Abilități de top”

Florinel Coman poate fi coechipier cu Ianis Hagi

Florinel Coman și Ianis Hagi / Profimedia

Florinel Coman poate fi coechipier cu Ianis Hagi! „Mbappe” a fost analizat, după ce a impresionat în ultima perioadă, în tricoul vicecampioanei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai exact, starul echipei lui Gigi Becali a fost propus la Rangers, formație din Scoția de la care Ianis Hagi a fost împrumutat la Alaves. Totuși, în cazul în care transferul s-ar materializa, cei doi ar putea fi coechipieri.

Florinel Coman poate fi coechipier cu Ianis Hagi! Presa din Scoția l-a analizat pe „Mbappe”

Atacantul „roș-albaștrilor” a sperat la un transfer în străinătate în ultimi ani. Acum, acesta a fost analizat de scoțienii de la The Rangers Journal și a fost propus la echipa de care aparține Ianis Hagi. Britanicii îl văd pe „Mbappe” ca o posibilă soluție pentru lotul formației de pe Ibrox Stadium.

Există zvonuri conform cărora Ianis Hagi va reveni încă din iarnă în Scoția, având în vedere că fiul „Regelui” nu a impresionat în tricoul formației spaniole Alaves.

„Internaționalul român este un jucător de picior drept, care evoluează ca extremă stângă, iar anterior a fost în atenția lui Manchester City. E într-o formă grozavă în actualul sezon. Ar putea fi el răspunsul pentru probleme lui Rangers?

Reclamă

Coman a devenit recent și o piesă importantă din angrenajul echipei naționale a României. Creativitatea lui și tehnica pe care o are cu mingea la picior sunt factorii cheie pentru forma sa recentă.

La nivel de club a strălucit cu adevărat în acest sezon. În 19 meciuri din Superliga (17 ca titular) a marcat 9 goluri și a oferit 8 pase decisive. Are în medie un gol la 163 de minute și o contribuție la un gol la fiecare 86 de minute. Și-a adus contribuția la goluri cel puțin o dată în fiecare meci pe parcursul acestui sezon, ceea ce este incredibil.

Spre deosebire de extremele lui Rangers din ultima vreme, Coman este un jucător căruia îi place foarte mult să șuteze de la distanță. A șutat în total de 32 de ori din afara careului și a marcat de 3 ori, două dintre goluri fiind din lovituri libere. Are o tehnică excelentă, dar deciziile pe care le ia când vine vorba de șuturi i-ar putea frustra uneori pe fani”

Reclamă 4 / 0/3

Presa din Scoția: „Abilitatea lu este una de top”

Totodată, scoțienii au notat faptul că jucătorul de la FCSB este foarte eficient și la capitolul pase decisive.

„Coman este la fel de eficient și în ceea ce privește servirea coechipierior. Are deja 8 pase decisive și o medie de 1,8 șanse create la fiecare 90 de minute. Este un mare fan al paselor în spatele apărării, așa că orice echipă cu jucători care aleargă ar putea beneficia de acest lucru.

Abilitatea lui de a controla mingea, așa cum am menționat anterior, este una de top. Are o medie de 2,6 driblinguri încercate la fiecare 90 de minute și o rată de succes de 60%. Îi place să tragă fundașii spre interior pentru a intra pe piciorul drept, însă nu este complet dependent de dreptul.

Rapiditatea lui pe spațiile mici i-a adus și două penalty-uri lui FCSB în acest sezon. Este genul de extremă care poate încânta, dar și să frustreze fanii. Cu cât va mai căpăta experiență, cu atât va deveni mai bun în pasarea mingii la momentul potrivit. 

Coman nu se ferește nici să își aducă aportul pe faza defensivă. Are o medie a recuperărilor de 0,9 mingi în ultima treime și 3,6 recuperări (n.r – pe tot terenul) la fiecare 90 de minute. Are și cifre impresionante la capitolul dueluri – 53% dintre cele de la sol fiind câștigate.

Florinel Coman este un talent de-a dreptul impresionant, cu un profil bun. Ar fi puțin mai scump decât jucătorii pe care i-am propus în trecut, dar cu siguranță ar fi o investiție bună. Cred că ar fi un transfer briliant”, a fost analiza scoțienilor.

În momentul de față, Florinel Coman este cotat la 5 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. A fost adus de Gigi Becali la FCSB în vara anului 2017, de la echipa lui Gică Hagi, în schimbul sumei de 3 milioane de euro.

Reclamă

De la momentul transferului acesta a adunat 218 partide pentru echipa pregătită în prezent de Elias Charalambous. În cadrul acestor meciuri a marcat de 54 de ori și a oferit 60 de pase decisive.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 23:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! Vezi toate știrile
Citește și