Închide meniul

Gică Popescu, atac dur la adresa conducătorilor din Liga 1: „Vreți performanță? Suntem cimitirul jucătorilor de mâna a treia!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 7 octombrie 2022, 21:11

Gică Popescu, atac dur la adresa conducătorilor din Liga 1: „Vreți performanță? Suntem cimitirul jucătorilor de mâna a treia!

Gică Popescu îi atacă pe șefii din fotbalul românesc

EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Gică Popescu a avut un atac dur la adresa conducătorilor din Liga 1. „Baciul” e supărat că echipele noastre preferă să aducă străini aflați pe final de carieră în loc să promoveze tineri români.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Deci, de ce aduc străini când îi am pe ai mei români şi sunt foarte, foarte buni? Credeţi, oameni buni, în jucătorii români, pentru că istoria o arată! Avem jucători din punct de vedere calitiativ net superior străinilor care vin din campionate străine în Liga 1.

Gică Popescu, atac dur la adresa conducătorilor din Liga 1

Vin la noi să câştige 60.000-70.000 euro când afară 200.000-300.000 e un salariu normal penru un jucător slăbuţ?

Înseamnă că au valoare şi vin în campionatul nostru şi ne întrebăm de ce ne bat prin cupele europene echipe din Albania, din ţările astea care înainte… De la 3-0 în sus.

De aia nu mai facem performanţă în cupele europene, pentru că a devenit (n.r. – campionatul) cimitirul jucătorilor de mâna a treia din campionatele cele mai slabe din străinătate”, a spus Gică Popescu, conform orangesport.ro.

Reclamă

Gică Popescu a renunţat definitiv la lupta cu Răzvan Burleanu

”Cred că pentru fiecare jucător care a avut o activitate la echipa naţională, la un moment dat, dacă este antrenor îşi doreşte să revină pe banca echipei naţionale sau dacă este pe parte administrativă să ajungă într-o funcţie de management a federaţiei de fotbal, române, bulgare etc. Eu care am luat-o pe partea administrativă, am zis: <<măi, am făcut performanţă la nivel de echipă naţională ca jucător, haideţi să încercăm să facem performanţă şi la nivel administrativ, la Federaţia Română de Fotbal>>.

Şi atunci, făcusem o echipă extraordinară, zic eu, cu mulţi dintre colegii mei din Generaţia de Aur, cu Dani Ilie, Stelea, venise şi Chivu alături de noi. Deci, aveam un nucleu de jucători cu o motivaţie extraordinară. Era un moment de răscruce în care eu cred că puteam să punem lucrurile pe un anumit făgaş, pentru că aveam expertiză, aveam know how, aveam tot ce ne trebuia pentru a porni la un drum.

Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Lucrurile au rămas acolo şi parcursul fotbalului românesc este cel pe care l-am văzut. Pentru mine acest obiectiv este închis demult, pentru că cel mai important lucru pentru a porni la acest drum este motivaţia. Iar fotbalul românesc este la resuscitare, în moarte clinică, iar pentru a-l scoate de acolo ai nevoie de foarte multă motivaţie.

Reclamă 4 / 0/3

Eu nu mai am motivaţia asta pentru că trebuie să mă mai gândesc şi mine, şi la copiii mei, la proiectele mele pornite în fotbal, pornite în business. Nu mai am motivaţie şi nu pot să fiu eterna speranţă la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal”, a declarat Gică Popescu pentru primasport.ro.

Gică Popescu, reacție după ce Gică Hagi l-a revitalizat pe Denis Alibec

Atacantul de 31 de ani se simte excelent la Farul Constanța, după transferul din această vară. Alibec a marcat 5 goluri în actualul sezon și a contribuit din plin la parcursul fantastic al echipei „Regelui”.

„E a doua oară când Alibec descalecă la Farul şi are evoluţii extraordinare. Nu ţine oare de antrenor? Nu ţine de capacitatea antrenorului de a motiva jucătorii? Pentru că întotdeauna când a venit la noi, a jucat bine.

Şi nu doar că joacă şi marchează…eu nu l-am văzut pe Alibec alergând atât de mult cum aleargă la noi niciodată! Nici la CFR, unde Dan Petrescu e superpretențiios când e vorba de efortul fizic, nu l-am văzut nici la echipa naţională să facă asta. La noi, aleargă la fel de mult ca un mijlocaş.

Asta vine din poftă, vine din motivaţie. De ce oare în altă parte nu a avut motivaţie? Că nu joacă pe un stadion de 20.000 de spectatori, sperăm să îl avem în curând la Constanţa, dar deocamdată nu îl avem.

Tot timpul vorbim de jucători pe care toată lumea îi dă expiraţi, vin la noi, «explodează», vin la noi, înfloresc. Păi, e mâna antrenorului, vă spun eu”, a spus Gică Popescu, conform orangesport.ro.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și