Închide meniul

Ioan Sdrobiş aşteaptă telefonul „copilului de suflet”, Cristi Chivu: „Un minut, înainte să mă car de pe planetă mâine-poimâine”

Dan Roșu Publicat: 23 august 2023, 15:27

Reclamă
Ioan Sdrobiş aşteaptă telefonul „copilului de suflet, Cristi Chivu: „Un minut, înainte să mă car de pe planetă mâine-poimâine

Ioan Sdrobiş aşteaptă telefonul "copilului de suflet", Cristi Chivu

Ioan Sdrobiş / prosport.ro

Ioan Sdrobiş (77 de ani) aşteaptă telefonul lui Cristi Chivu, cel pe care l-a descoperit, ca fotbalist, la Reşiţa, şi cu care nu a mai vorbit după o glumă nevinovată făcută la televizor. „La banii pe care îi are de numărat, nu știu dacă a avut timp să mă sune de ziua mea”, a fost replica lui Sdrobiş, care nu i-a picat bine lui Chivu, actualul antrenor al lui Inter Primavera.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anii au trecut de atunci, dar Chivu chiar nu a trecut peste acel episod. Sdrobiş l-a debutat pe fostul internaţional la Reşiţa, în august 1997, într-un meci cu Universitatea Cluj, încheiat cu 2-0 pentru „Milanul din Banat”.

Ioan Sdrobiş aşteaptă telefonul „copilului de suflet”, Cristi Chivu

„Un jucător emblematic, pe care am avut șansa să-l debutez la 16 ani și câteva luni. Într-o revistă mai veche, întrebat de cine își aduce aminte din țară pe când ajunsese la Ajax, a început lista cu Sdrobiș. Eu spun așa: mama l-a născut, tata l-a crescut, iar eu i-am dat turația la momentul potrivit.

Cum naiba să uit? August 1997, 2-0 cu Universitatea Cluj, acasă. Tatăl său, Dumnezeu să-l odihnească!, s-a panicat puțin când a văzut că-l bag pe Cristi fundaș stânga. ”Nea Nelu, ai grijă, că ne pui bătrânii în cap!”. ”Aici eu răspund. Eu sunt tatăl lui în vestiar”. L-am împins pe Ciocoi mijlocaș și l-am băgat pe Chivu. Acolo a rămas.

Înainte să intre, l-am luat de gât și i-am spus: «Îl vezi pe moșneagul ăla de fundaș stânga? Nu poți juca mai slab decât el. Dă-i drumu’!». E o greșeală să-i faci capul pătrat unui copil cu alte vorbe la început. La a doua minge, a dat și o pasă cu călcâiul. L-am certat în glumă în cabină: «Te-ai apucat de prostii? Ți-arăt eu ție!»

Reclamă

Am făcut eu o glumă inofensivă la televizor și maică-sa mi-a transmis că s-a supărat Cristi. Foarte bine! Să rămână supărat!

Nu. Un om la vârsta mea, să-l sun eu? Dacă-i dictează conștiința să mai dea un telefon de un minut înainte să mă car de pe planetă mâine-poimâine, ar fi meritul și respectul lui față de viață, în general.

Normal! Mă doare, dar nu sunt supărat. Cum pot să fiu supărat pe un ”copil” de-ai mei? Pe el, pe Badea, pe Frunză, pe Grigore. Te mândrești cu oamenii ăștia.

Reclamă 4 / 0/3

Normal că aş plânge dacă m-ar suna, Doamne iartă-mă! Dar niciodată n-o să fac greșeala de a cerși reunoștință. Nici măcar de la copiii mei. Nu oblig pe nimeni să-mi poarte respect. Asta vine din suflet”, a spus Zdrobiş, citat de prosport.ro.

6 luni au lucrat Chivu şi Sdrobiş la Reşiţa. În afară de CSM, antrenorul a mai condus alte 15 echipe în carieră: Oțelul, U Cluj, Ceahlăul, Selena Bacău, Dacia Brăila, FC Maramureș, Electro, CSM Focșani, Năvodari, Jiul, FC Vaslui, CFR Timișoara, Farul și FC Onești.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și