Închide meniul

Marian Iancu, despre situația de la Rapid: ”Trebuie să investești cel puțin 15 milioane numai în jucători”

Dan Roșu Publicat: 3 februarie 2023, 9:51

  • Lotul Rapidului e evaluat la 16 milioane de euro
  • Horațiu Moldovan e cel mai bine cotat jucător de la Rapid, 1.8 milioane de euro

Marian Iancu a vorbit despre situația de la Rapid, club care și-ar fi dorit să se implice în lupta la titlu în sezonul centenarului. Totuși, acest lucru pare greu de crezut în acest moment, iar fostul patron al Timișoarei susține că Dan Șucu ar trebui să investească doar în jucători o sumă de 15 milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform transfermarkt.de, lotul giuleștenilor e evaluat la 16 milioane de euro. Horațiu Moldovan e jucătorul cu cea mai bună cotă de piață, 1.8 milioane de euro. Făcând o comparație, la FCSB, Darius Olaru e lider la acest capitol, cu o cotă de piață de 5.3 milioane de euro, iar la CFR Cluj, Andrei Burcă e evaluat la 4 milioane de euro.

Marian Iancu, despre situația de la Rapid

”Trebuie să investești cel puțin 15 milioane numai în jucători. Există posibilitatea asta, dar trebuie să începi deja. Trebuie ca Daniel Niculae să-ți prezinte un dosar de obiectiv pentru că el vine din iarbă, el știe ce înseamnă să faci o analiză individuală pe posturi, comparativă cu celelalte echipe cu care tu te bați, să vezi ce înseamnă să aduci jucători egali sau mai buni decât cei pe care îi găsești la competitoarele tale.

Reclamă

În acest dosar să ți se spună o medie de înălțime pe care trebuie să o ai, o medie de vârstă la momentul în care vrei să-ți atingi obiectivul. Săpunaru este fantastic, toată linia defensivă este fantastică, e la nivelul la care e necesar să fie, dar peste 2 ani?

Și când îi aduci pe ceilalți, când îi integrezi, când faci un colectiv? Nu trebuie să o faci din timp? Trebuie să fidelizezi jucătorul, nu poți să stai numai în emoția de acasă. Trebuie să câștigi 3 puncte și în deplasare, nu să mergi la egal. Acum norocul investitorilor este că sufletul rapidist se mulțumește și cu puțin, pentru că a trăit din puțin, a trăit greu atâția ani de zile.

Reclamă

Marian Iancu, despre situația de la Rapid: ”Să nu uităm cât a investit Copos”

Să nu uităm cât a investit Copos, rezultatele lui și de spectaculozitatea unor echipe construite de el. Și, totuși, nu a fost iubit necondiționat în Giulești. Când ești investitor trebuie să-ți asumi și lucru ăsta, că vor fi episoade mai puțin fericite pentru tine pe parcursul unei echipe.

Conducerea Rapidului se califică la locul de muncă. Sper să parcurgă etapele astea cât mai repede și să ajungă o forță și administrativă. A conduce un club corporatist e corect din punct de vedere a unei logici economice, dar fotbalul are mult mai multe componente. Lucrezi cu suflete, cu oameni, cu stări de spirit. Nu este atât de predictibilă ca afacere.

Poți să investești și să nu ai rezultate, să investești mai puțin și să ai rezultate. Sunt foarte multe variabile. Sunt în grafic, dar încă nu se simte o intervenție a noului investitor. La un moment dat ai de ales: te înhami sau pleci”, a spus Iancu, citat de fanatik.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Rapid a realizat primul transfer al iernii

Rapid a realizat primul transfer al iernii! Funsho Bamgboye a semnat cu formația pregătită de Adrian Mutu un contract valabil până în vara anului 2024. Mijlocașul nigerian, în vârstă de 24 de ani, a fost adus de Rapid de la echipa din prima ligă din Ungaria, MOL Fehervar. Rapid va avea și opțiunea de prelungire a contractului pe încă un sezon, dacă Bamgboye va confirma în Giulești.

„Funsho Bamgboye este noul jucător al Rapidului, acesta fiind transferat de la formația din prima ligă maghiară MOL Fehervar.

În vârstă de 24 de ani, împliniți pe 9 ianuarie, nigerianul a semnat un contract valabil până în vara lui 2024, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon”, a anunțat Rapid, pe site-ul oficial al clubului.

Cine e Funsho Bamgboye, noul transfer al Rapidului

Cotat la 350.000 de euro de transfermarkt.com, Funsho Bamgboye și-a început cariera la Aspire, în Qatar. Apoi, nigerianul a ajuns în campionatul Ungariei, unde a evoluat la Haladas și MOL Fehervar. Cu MOL, mijlocașul de bandă dreapta a ieșit vicecampion în 2020 și a jucat o finală de Cupa Ungariei.

Funsho Bamgboye se poate lăuda cu Cupa Mondială U17, câștigată alături de selecționata Nigeriei în 2015. Atunci, noul jucător al Rapidului a marcat în finala câștigată cu 2-0 în fața lui Mali. Celălalt gol a fost înscris de Victor Osimhen, actualul star al lui Napoli.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice
Liga 1 • 28 mart., 18:51
Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB”
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest!
Extra • 28 mart., 16:57
Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 28 mart., 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest
Liga 1 • 28 mart., 14:56
Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare”