Închide meniul

Mihai Pintilii a aflat când va putea deveni antrenor cu acte în regulă la FCSB. Anunţul momentului făcut de FRF

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 august 2023, 8:27

Reclamă
Mihai Pintilii a aflat când va putea deveni antrenor cu acte în regulă la FCSB. Anunţul momentului făcut de FRF

Mihai Pintilii a avut un sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Fotbalistul de la FCSB pe care îl vede în primul 11 al României la EURO 2024

Mihai Pintilii, alături de Elias Charalambous / Hepta

Mihai Pintilii a aflat când va putea deveni antrenor cu acte în regulă la FCSB. Fostul mijlocaş al roş-albaştrilor, trecut în timpul meciurilor, pe foaia de joc, drept delegat al clubului, este tot mai aproape de a scăpa de interdicţiile FRF. „Pinti” urmează cursurile şi va primi carnetul de antrenor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În luna aprilie, Mihai Pintilii a fost suspendat patru etape de Comisia de Disciplină pentru că a dat indicaţii ca şi un antrenori principal, în condiţiile în care nu deţine Licenţa Pro. Pentru a nu mai avea probleme, Gigi Becali l-a adus pe Elias Charalambous.

Mihai Pintilii a aflat când va putea deveni antrenor cu acte în regulă la FCSB

Pintilii stă pe bancă la meciurile FCSB-ului, dar nu are voie să dea indicaţii. La începutul anului viitor va scăpa de griji. Cel târziu în luna februarie va putea fi antrenor secund al roş-albaştrilor. Anunţul a fost făcut chiar de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

Mihai Pintilii va mai avea de aşteptat până să poată fi numit antrenor principal al vicecampioanei României. Licenţa PRO o poate obţine abia în 2026.

În ianuarie va avea carnet de antrenor sau în februarie, când se termină modulul. Va primi acest carnet de antrenor, în baza căruia poți fii angajat la club și la Federație. La Federație nu ți se înregistrează contractul dacă nu ai carnetul de antrenor.

Reclamă

Pintilii va deveni antrenor secund cu acte în regulă. Promovat nu poate să fie, pentru că nu are licența PRO, aia o obține în doi ani. Dar nu va mai fi delegat al clubului, ci antrenor secund.

Va avea contract oficial de antrenor, cum e acum Poenaru antrenor secund la Voluntari și când nu mai poate Dună să dea indicații, vine și el și spune câte ceva către jucători.

Când te duci în Moldova să iei licența, moldovenii îți dau un carnet de antrenor, dar în România nu e valabil. Pentru că în Moldova faci 160 de ore, iar în România te obligă să faci 1064 de ore ori la facultate, ori la CNFPA.

Reclamă 4 / 0/3

Deci din ianuarie-februarie, Mihai Pintilii va putea fi antrenor conform licenței pe care o deține. Nefiind antrenor principal Pintilii nu va putea să stea în picioare tot meciul, precum Charalambous„, a declarat Mihai Stoichiţă la fanatik.ro.

Gigi Becali a anunţat totuşi că Pintilii l-a ameninţat cu plecarea. Totul după ce acesta a cerut ca jucătorii să stea 30 de minute în plus la antrenament. „Pinti” a replicat că nu poate accepta asta şi că el pleacă de la FCSB. Între timp, situaţia pare să se fi calmat la club.

Când eu am spus: ‘Băi, Mihai, o jumătate de oră în plus de antrenament de anul ăsta’. Mi-a zis: ‘Păi nu, domne, că nu poate să facă’. Am zis: ‘Băi, Pintilii, jumătate de oră în plus de antrenament’. Și el: ‘Bine nea Gigi, eu plec atunci’. Păi de ce să pleci? Fă jumătate de oră în plus de antrenament.

Dacă patronul îți spune să faci jumătate de oră în plus de antrenament de ce să pleci? ‘Păi nu se poate nea Gigi, atât este antrenamentul’. Păi la Hagi de ce e dublu? Gică săracul nu are cu ce. Dacă ar avea echipa asta Gică, ar juca grupe de Liga Campionilor„, a declarat Gigi Becali la Palat.

Elias Charalambous, despre eventuala plecare a lui Pintilii

Charalambous a spus că Pintilii nu i-a spus nimic despre intenţia de a părăsi echipa, deşi discută zilnic. Mai mult, Elias Charalambous a avut un răspuns şi pentru criticile lansate de Gigi Becali.

Am auzit și eu zvonuri, dar nu am fost informat, eu și Pinti vorbim zilnic, poate a fost doar o discuție. Pinti e acum în vestiar, ne pregătim de antrenament, poate au fost emoții la mijloc, dar cam atât. A fost totul lejer, nu am vorbit ceva anume, am fost surprins cumva pentru că echipa a început foarte bine sezonul, în campionat nu am fi putut face ceva mai mult, ne-am descurcat bine, cred că munca noastră ar trebui să fie apreciată puțin mai mult.

Aud în stânga și în dreapta, sună că am făcut totul rău, cred că am făcut multe lucruri bune, cu siguranță nu suntem Dumnezeu să facem totul perfect, cu siguranță avem lucruri de îmbunătățit, considerăm că lucrăm bine și vom continua așa. Dacă facem câteva greșeli, ele există în fotbal, așa e fotbalul, vom continua să muncim în cea mai bună formă pe care o considerăm. Echipa e foarte bine, azi suntem pe locul doi cu două meciuri în minus, dar până acum avem patru din patru, ar trebui să apreciem mai mult asta„, a spus Elias Charalambous înaintea meciului cu Poli Iaşi.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și