Închide meniul

Mihai Rotaru a anunțat pierderile uriașe pe care le are Universitatea Craiova!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 22 martie 2023, 14:11

Mihai Rotaru a anunțat pierderile uriașe pe care le are Universitatea Craiova!

Mihai Rotaru, nemulțumit de cum au revenit jucătorii Universității Craiova de la națională

Mihai Rotaru, patron Universitatea Craiova / Hepta

Mihai Rotaru a anunțat pierderile uriașe pe care le are Universitatea Craiova! Omul de afaceri oltean susține că datoriile formației din Bănie s-ar ridica la 20 de milioane de euro. În prezent, Universitatea Craiova se află pe locul 4 din play-off-ul Ligii 1, cu 28 de puncte obținute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În următoarea partidă de campionat, Universitatea Craiova o va întâlni, acasă, pe campioana CFR Cluj. Meciul este programat duminică, 2 aprilie, de la ora 21:00.

Mihai Rotaru a anunțat pierderile uriașe pe care le are Universitatea Craiova

Mihai Rotaru a dezvăluit faptul că Universitatea Craiova înregistrează pierderi în valoare de 20 de milioane de euro. Totodată, acționarul din Bănie spune că majoritatea datoriilor ar fi către el.

„Eu nu sunt pe pierdere, clubul e în pierdere! Sunt mai mult de 14 milioane, pentru că doar anul acesta au mai venit 3 milioane din decembrie până acum, ca să acoperim pierderea.

Plus dacă luați diferențele, pentru că marea majoritate sunt datorii istorice ale clubului către mine. Și atunci cursul euro de 4 lei, 4,2! Așa că datoria consolidată în euro este mai mare. Duce exact la 20 de milioane, cum am spus eu.

Reclamă

În ultimii doi ani am fost pe pierdere, înainte am făcut profituri. Practic s-a acoperit parțial pierderea. Noi însă nu am fi fost pe pierdere dacă nu am fi luat hotărârea să nu vindem niciun jucător anul trecut”, a declarat Mihai Rotaru, pentru fanatik.ro.

Mihai Rotaru: „Ofertele cumulate depășeau 11-12 milioane de euro!”

În plus, acționarul Universității Craiova a dezvăluit faptul că, în vara anului trecut, echipa olteană a ales să nu vândă niciun jucător, deși ofertele cumulate ar fi depășit 11-12 milioane de euro.

„În condițiile în care știți foarte bine că au existat oferte: Andrei Ivan 3,1 milioane, Ștefan Bairam 4,5 milioane, Markovic 3,8 milioane. Am avut oferte în vara anului trecut și o să vă spun exact cum a fost gândirea. Ofertele cumulate depășeau 11-12 milioane de euro, deci am fi acoperit pierderea de 5 milioane și am fi făcut și profit de vreo 7 milioane.

Reclamă 4 / 0/3

Dar noi am mers până în play-off-ul Conference League și știți foarte bine că am avut ghinion și am fost eliminați la penalty-uri, în condițiile în care am condus în prelungiri în minutul 115. Și atunci noi am luat hotărârea la vremea respectivă să nu vindem nimic. După ce nu ne-am calificat am zis: Ok, ce facem acum? Nu vindem anul ăsta!

Nu că nu era neapărat de nesatisfăcătoare suma, dar credem că toți acești trei jucători de care am vorbit și pentru care am avut oferte reale, se pot situa la un nivel mult mai bun din punct de vedere financiar. Sunt jucători mai valoroși decât ofertele care au fost la vremea respectivă.

Din acest motiv este o pierdere asumată. Eu am și acoperit-o mare parte din ea la început de an. Fiscal vorbind, ea a fost acoperită și de profiturile de câțiva ani înainte, când am vândut Mihăilă 8,5 milioane de euro și Cicâldău 7 milioane. Deci nu e ceva îngrijorător”

Screciu, din punctul meu de vedere, este unul dintre cei mai valoroși jucători români la ora actuală. Este al doilea căpitan al Universității Craiova fiind și foarte tânăr: 22 de ani. Este și căpitanul României U21 și cu siguranță va veni momentul în care va pleca și el.

Ișfan a venit acum în iarnă. A venit în ianuarie și nu am cum să îl iau în calcul. Acuma nu discutam de valoarea jucătorilor noștri, ci de ceea ce s-a întâmplat de am avut un deficit financiar anul trecut. Datoriile sunt la fel ca anul trecut. Au mai crescut cu un milion, nu e… Majoritatea datoriilor sunt din 2014, 2015, 2016, 2017, 2018…”, a mai spus Mihai Rotaru.

Recomandări
  • Mihai Rotaru a anunțat pierderile uriașe pe care le are Universitatea Craiova

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului Vezi toate știrile
Citește și