Închide meniul

Mircea Rednic se amuză de situaţia din Liga 1: „Sunt antrenori care nici Bacalaureatul nu şi l-au luat. Eu sunt inginer metalurgic!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 mai 2023, 21:16

Mircea Rednic se amuză de situaţia din Liga 1: „Sunt antrenori care nici Bacalaureatul nu şi l-au luat. Eu sunt inginer metalurgic!

Mircea Rednic se amuză de situaţia din Liga 1

Mircea Rednic, la conferinţa de presă a celor de la UTA Arad / Captură AntenaSport

Mircea Rednic se amuză de situaţia din Liga 1 şi a amintit de problemele cu care se confruntă anumiţi antrenori care au probleme în a obţine licenţa PRO. Mihai Pintilii şi Marius Croitoru sunt printre cei care au fost criticaţi dur pentru lipsa diplomei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul celor de la UTA a fost întrebat despre situaţia lui Rareş Pop, jucătorul de 17 ani care s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului cu Hermannstadt. Medicii i-au făcut mai multe analize şi au ajuns la concluzia că tânărul fotbalist al arădenilor suferă de oboseală cronică. Este elev eminent în clasa a 11-a la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” şi are un program extrem de încărcat.

Mircea Rednic se amuză de situaţia din Liga 1

Rednic a precizat că Mircea Lucescu l-a îndemnat să se ducă la şcoală, în perioada în care au colaborat la Corvinul şi la Dinamo. I-a urmat sfatul şi a absolvit Institutul Superior.

Sunt la noi şi antrenori care nici Bacalaureatul nu şi l-au luat. Adică vezi, Doamne, au dat pe fotbal, că e program încărcat. În perioada mea, Lucescu ne oblica să mergem la şcoală. Am terminat şi eu Institutul Superior, sunt inginer metalurgic. Nici nu m-am dus să iau diploma pentru că nu o merit. La un moment dat am decis. Eu mi-am dat seama că, dacă vreau să fac fotbal la nivel înalt, nu le poţi face pe amândouă. Cam 80% din timp trebuie să te concentrezi pe fotbal„, a declarat Mircea Rednic la conferinţa de presă.

Rednic a comentat şi decizia celor de la FC Argeş, care au cerut control antidopping înaintea meciului cu UTA.

Reclamă

Au vrut să ne destabilizeze, să creeze o imagine. Zici că suntem pe primul loc. Dacă erai acolo, puteai să zici, dar noi suntem la retrogradare„, a spus „Puriul”.

UTA este pe loc de baraj înainte de a juca în deplasare, cu FC Argeş. Arădenii au un singur punct avans faţă de viitoarea adversară.

Mirel Rădoi, alături de Mihai Pintilii în scandalul licențelor de antrenor

Fără licenţă PRO, Mihai Pintilii nu are voie să dea indicaţii în timpul meciului. A fost suspendat de FRF, motiv pentru care Gigi Becali l-a adus pe cipriotul Elias Charalabous. Mirel Rădoi nu şi-a explicat de ce antrenorii români au avut parte de un astfel de tratament.

Reclamă 4 / 0/3

Și eu am fost în situația lui Pintilii. Pur și simplu făceam antrenamente, dar nu aveam voie să particip la conferințe, nu aveam voie să mă ridic de pe bancă. Nu aveam voie nici măcar să le dau jucătorilor o sticlă cu apă. La un meci cu Petrolul, m-am ridicat să dau o sticlă cu apă și al patrulea arbitru a venit la mine și mi-a zis: «Stai jos».

E frustrant, pentru că nu poți să transmiți ceea ce vrei. Iar jucătorii știu cine transmite acele idei. Ei simt că antrenorul principal este cel care decide de la cap la coadă. Din acest punct de vedere, au o problemă cei de la FCSB. Eu sper să se rezolve. Nu e ușor!

Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informațiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat. Și eu am fost în situația asta, am crezut că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals! Nu știam nici 20% din ce poate să te învețe școala de antrenori.

La un moment dat, aceste carnete de antrenori nu mai țineau cont de studii. Se dădeau pentru jucătorii care reușeau o calificare la Campionatul European sau Mondial. Nu știu dacă Croitoru, Pintilii sau eu am putea fi împiedicați să antrenăm, dacă nu am luat Bacalaureatul.

Dacă Guardiola vine în România, înseamnă că nu poate antrena, pentru că nu deține acel carnet de antrenor. Noi am rămas singurii care au carnet de antrenor. Mă depășesc aceste legi”, a declarat Mirel Rădoi în luna ianuarie.

Recomandări
  • Mircea Rednic, reacţie savuroasă
  • Ce a declarat „Puriul” la conferinţa de presă

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și