Închide meniul

Motivul pentru care Andrei Păunescu a dat în judecată clubul Rapid: „De la asta a plecat totul”

Alex Ioniță Publicat: 21 ianuarie 2024, 20:39

Reclamă
Motivul pentru care Andrei Păunescu a dat în judecată clubul Rapid: De la asta a plecat totul”

Motivul pentru care Andrei Păunescu a dat în judecată clubul Rapid

Andrei Păunescu / Facebook

Motivul pentru care Andrei Păunescu a dat în judecată clubul Rapid. Fiul marelui compozitor Adrian Păunescu și-a explicat decizia în cadrul unui interviu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiul compozitorului este nemulțumit de modul în care reprezentanții clubului Rapid se folosesc de imnul echipei, care a fost scris de tatăl său, Adrian Păunescu. Acum, Andrei a explicat care este nemulțumirea exactă pe care o are.

Motivul pentru care Andrei Păunescu a dat în judecată clubul Rapid

Andrei Păunescu a explicat faptul că este nemulțumit pentru că reprezentanții grupării giuleștene se folosesc de imnul echipei pentru a face bani. Mai exact, fiul compozitorului este nemulțumit din cauza faptului că Rapid vinde obiectecu versurile imnului, sau că face campanii publicitare în care celebrul imn este folosit.

„Totul a plecat de la faptul că tata a scris o superbă poezie din dragoste necondiţionată pentru o echipă şi o idee. Nu a scris această poezie pentru a fi etichetă pentru băuturi alcoolice, pentru a fi obiect de promovare ale unor materiale care se vând. Asta e problema.

Imnul poate fi cântat de oricine, cum se întâmplă de zeci de ani, dar când când vinzi ceva deja intri în altă categorie. Să presupunem să scrieţi o scisoare de dragoste unei femei şi o publicaţi şi la un moment dat vă pomeniţi că managerul acelei femei iubite ia poezia şi o vinde, o pune pe tot felul de tarabe şi obţine bani din ea. Întrebarea e dacă e bine aşa”, a spus Andrei Păunescu, potrivit orangesport.ro.

Reclamă

Reacţia clubului patronat de Dan Şucu după ce a fost dat în judecată!

Clubul Rapid este în proces cu Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu. Pe pagina de Facebook, Rapid a emis un comunicat în legătură cu acest subiect.

„Am constatat cu surprindere faptul că Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a acționat în judecată clubul nostru, formulând o reclamație care are ca obiect ‘dreptul de autor și drepturile conexe’. Mai precis, suntem acuzați că am utilizat versurile din Imnul Rapidului în scopuri comerciale. Așa cum știu suporterii rapidiști de toate vârstele, Imnul Rapidului a fost compus de către poetul Adrian Păunescu, la începutul anilor ’80, și a devenit un simbol al rapidismului.

De atunci, ‘Imnul’ a fost intonat de sute de mii de ori, iar pasaje din el au fost folosite, începând cu perioada aceea, pe diverse elemente simbolistice sau materiale promoționale (tricouri, căni, cărți, programe de meci, etc.). În semn de respect și omagiu pentru autorul ‘Imnului’, sala de conferințe a stadionului poartă numele Adrian Păunescu, iar la inaugurarea arenei din Giulești, Andrei Păunescu a fost invitat, contra cost, să intoneze Imnul.

Reclamă 4 / 0/3

Așa cum spuneam, ne surprinde faptul că am aflat de această reclamație doar din spațiul public, fără vreo informare prealabilă verbală sau scrisă. Din respect, în primul rând pentru trecut și istorie, până nu vom primi reclamația oficială, refuzăm orice fel de polemică legată de acest subiect”, a transmis clubul Rapid pe contul de Facebook.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:43 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și