Închide meniul
UPDATE

OFICIAL! Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo, după eşecul cu FCSB. Anunţul clubului

Dan Roșu Publicat: 28 noiembrie 2023, 15:15

Reclamă
OFICIAL! Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo, după eşecul cu FCSB. Anunţul clubului

Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo

Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo - Profimedia Images

Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo, după eşecul cu FCSB, 0-1, de pe Arena Naţională, disputat în etapa a 17-a a Ligii 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Responsabil cu echipa va fi Sorin Colceag, care a fost unul dintre secunzii lui Ovidiu Burcă. Conform digisport.ro, decizia ar fi venit după o şedinţă avută de tehnician alături de conducerea clubului.

Ovidiu Burcă şi-a dat demisia de la Dinamo

Update 15:40: Dinamo a confirmat că Ovidiu Burcă şi-a dat demisia.

„Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!

La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, ”nebunul” a cărui speranță nu s-a năruit nicicând, deși realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie.

Reclamă

Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse.

În cadrul zilei de mâine, o conferință de presă va fi organizată la Baza de Pregătire Săftica, prin care Ovidiu va aprofunda în fața publicului larg și a jurnaliștilor această decizie

Mult succes în carieră, Ovidiu Burcă!”, a anunţat Dinamo pe reţelele de socializare.

Reclamă 4 / 0/3

 

Burcă o lasă pe Dinamo pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, cu doar două victorii în cele 17 meciuri disputate. În ultimele 11 partide, Dinamo nu a bifat niciun succes, marcând doar trei goluri.

Giani Kiriţă, fostul mare jucător din Ştefan cel Mare, susţine că Dorinel Munteanu ar fi o variantă excelentă de înlocuire a lui Ovidiu Burcă. Fostul fundaş al „câinilor” susţine că echipa are nevoie de un şoc şi îi sfătuieşte pe oficialii din Ştefan cel Mare să-i facă ofertă antrenorului de la Oţelul.

Dorinel Munteanu, propus la Dinamo

„Dorinel trebuie să vină la noi. Am spus-o de mult. La ora actuală, dacă mai vrem să schimbăm ceva la Dinamo, trebuie creat un șoc la echipă. Eu l-aș aduce pe Dorinel. Asta e propunerea mea publică pentru Dinamo. Să creeze un șoc la echipă, să-i facă o ofertă lui Dorinel și să vină.

Dorinel este iubit, este un antrenor serios, un antrenor care impune disciplină și muncă. Asta trebuie la Dinamo, nu șampanie, nu dragoste, nu iubire, ce s-a întâmplat până acum. Hai să facem asta până nu e prea târziu, pentru că ne bate Liga 2 la ușă. Să facem acum”, a declarat Giani Kiriţă, conform fanatik.ro.

Ovidiu Burcă le-a enervat pe legendele lui Dinamo

După înfrângerea în fața marii rivale, Costel Orac, component al lotului lui Dinamo care a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, în 1984, l-a făcut praf pe actualul antrenor al „câinilor” din Ștefan cel Mare.

Fostul mare jucător a menționat faptul că nu poate crede ce a putut să declare Ovidiu Burcă și a menționat faptul că antrenorul „nu cunoaște istoria clubului” pe care îl antrenează.

Reclamă

„Nu-mi vine să cred ce a putut să declare Ovidiu Burcă. Mi se pare declarația unui om disperat, care și-a pierdut echilibru, iar asta nu e bine. Văd că face referire că a rescris codul genetic. Omul și-a pierdut controlul. Nici măcar nu cunoaște istoria clubului ăsta, dacă o cunoștea avea mai mult respect.

Pe mine mă deranjează că el face referire la faptul că Dinamo, vezi Doamne, avea spate. Păi, Dinamo avea spate pentru că avea valoare. Dinamo nu a câștigat campionate și a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni pentru că avea spate, ci pentru că avea jucători de valoare.

Mie, în general, nu-mi place să mă iau de asemenea specimene de oameni, dar când sunt obraznici trebuie puși la punct. Mă deranjează tupeul pe care îl are copilul ăsta. Deși mi se părea că este un băiat cu bun-simț, dar se pare că și-a pierdut controlul”, a spus Costel Orac.

„Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo! Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată – și nu vreau să intru în astfel de discuții -, dar Dinamo a renăscut din pasiunea oamenilor. Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!”, spunea Burcă după partida cu FCSB.

Un nou pas pentru construirea stadionului Dinamo

Pe de altă parte, a fost realizat un nou pas pentru construirea stadionului Dinamo. La Ministerul Dezvoltării a fost parcursă o nouă etapă şi s-au aprobat indicatorii tehnico-economici în vederea începerii construcţiei arenei din Ştefan cel Mare.

„Vești bune. Astăzi a fost parcurs și ultimul pas birocratic, dar obligatoriu legal, pentru a avea și Dinamo o arenă așa cum merită pentru istoria sa și pentru a își construi cu adevărat un viitor frumos. Indicatorii tehnico-economici ai «Arenei Multifuncționale Dinamo» au fost aprobați astăzi în CTE-ul de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Acum nu ne rămâne de facut decăt să așteptăm emiterea Hotărârilor de Guvern de alocare a finanțării pentru noua arenă și a celei de demolare a vechiului stadion”, se arată în anunţul postat pe pagina de Facebook „Noul Stadion Dinamo”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-1. Vinicius a deschis scorul, jucătorii lui Tuchel au întors fabulos partida 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și