Închide meniul

Reacția FRF, după ce VAR-ul a picat la FCSB – U Cluj 1-1: „A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 18 iulie 2022, 14:04

Reacția FRF, după ce VAR-ul a picat la FCSB – U Cluj 1-1: „A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up!

VAR

VAR pe Arena Națională / Hepta

FRF a revenit cu un comunicat după ce au existat probleme la sistemul VAR, la meciul FCSB – U Cluj 1-1, din prima etapă a Superligii 2021-2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din informațiile Antena Sport, din cauza problemelor cu semnalul, centralul Marian Barbu nu a putut vedea fazele video, el neajungând niciodată pe parcursul partidei să observe problemele de arbitraj.

Reacția FRF, după ce VAR-ul a picat la FCSB – U Cluj 1-1

FRF a explicat că VAR-ul a picat în urma unor probleme la fibra optică de la stadion.

„În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Lui Marian Barbu i s-a transmis în cască de către arbitrii din camera VAR ce s-a întâmplat la fazele cele mai tari, iar acesta a fost nevoit să meargă pe mâna colegilor săi, fără să vadă imaginile.

Reclamă

În minutul 40, au apărut cele mai mari semne de întrebare, în momentul în care Romario Pires a gafat şi a părut a atinge mingea cu mâna chiar pe linia careului. Jocul a fost oprit şi s-a aşteptat decizia luată din cabina VAR.

Ce spune FRF după ce s-au jucat șapte meciuri cu VAR în fotbalul românesc

Sezonul 2022/2023 e primul în care sistemul de video-arbitraj a fost implementat în România. FRF a recunoscut că, în cele șapte partide disputate până acum cu VAR, au apărut probleme de fiecare dată.

Reclamă 4 / 0/3

„Au existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum.

Deși s-au făcut teste pe stadioane, situația este diferită la momentul meciului. Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiții de solicitare maximă și nu se prezintă în cele mai bune condiții.

Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncționalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR și cei aflați pe teren și la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuațiile de tensiune electrică au afectat funcționalitatea sistemului.

Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toți cei implicați, atât pentru arbitrii, cât și pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane. E nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situații au fost prezente și în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR.

La finalul primei etape, adică și după disputarea meciurilor de azi, va avea loc o ședință de analiză vis-a-vis de de aspectele menționate pentru a se corecta situațiile apărute, având în vedere că în etapa a doua vor exista alte stadioane pe care se vor disputa în premieră meciuri cu VAR”, se mai arată în comunicatul emis de FRF.

Două goluri anulate în FCSB – U Cluj 1-1

Roş-albaştrii au primit şi veşti bune cu ajutorul VAR. în minutul 24, U Cluj reuşise să marcheze. Tescan a executat o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată cu mâna de Alex Chipciu. Târnovanu nu a putut interveni şi a scos mingea din poartă. A intervenit însă arbitrajul VAR şi reuşita a fost validată!

Reclamă

Şi FCSB a avut un gol anulat. În minutul 34, golgheterul ultimelor două sezoane din campionatul României reuşise să trimită mingea în poartă. Florin Tănase nu s-a putut bucura prea mult. Asistentul ridicase fanionul şi, pe reluări, s-a văzut că era în afara jocului când a primit mingea.

Gigi Becali: ”Asistenţa video trebuia să intervină, dar nu am pretenţii de pomană”

Gigi Becali a vorbit și el despre problemele VAR de pe Arena Națională. Totuși, patronul nu crede că deciziile de arbitraj au influențat jocul.

”E bine că orice greşeală se poate îndrepta. A zis gol, s-a rectificat. S-a zis gol la Tănase, ofsaid, s-a echilibrat. Nu poţi acum… a fost henţ, e adevărat. Dar nu insist acum.

Ştii de ce? Vreau pomană? Dacă nu îi venea în mână ce se întâmpla? Nu sunt pomanagiu! Asistenţa video trebuia să intervină, dar nu am pretenţii de pomană”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! Vezi toate știrile
Citește și