Închide meniul

Regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1. ”Nu au voie”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 iulie 2022, 8:31

Regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1. ”Nu au voie”

Regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB - U Cluj 1-1

Imagini din camera VAR de pe Arena Națională / Captură Digi Sport

Regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1. Unul dintre arbitrii care au fost delegați în camera VAR a avut telefonul personal deschis, pe care l-a ținut aproape monitorul unde vedea fazele suspecte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regulile susțin clar că în momentul în care intră în camera VAR, arbitrii sunt obligați să își închidă telefoanele și să le țină departe de ei, pentru a se putea concentra exclusiv pe munca pe care o au de făcut. Mai mult, asta ar exclude anumite mesaje pe care le-ar putea primi sau trimite în timpul meciurilor.

Regulamentul VAR a fost încălcat în timpul meciului FCSB – U Cluj 1-1

”Absolut! Arbitrii din cabină nu au voie să aibă telefoanele deschise, ei prestează un serviciu. E ca și cum am vedea un arbitru în teren că are un telefon în buzunar.

În mod normal, ar trebui să le țină departe de ei, undeva închise, să nu-i deranjeze pentru că ei trebuie să fie foarte concentrați acolo. Nu mai zic că nu au voie să dea mesaje”, a specificat Marius Avram, la Digi Sport.

VAR nu a funcționat pe Arena Națională, la FCSB – U Cluj 1-1

Pe de altă parte, VAR nu a funcționat pe Arena Națională, la meciul dintre FCSB și U Cluj, din prima etapă a Superligii. Aceasta este explicația pentru greșelile incredibile din partida încheiată la egalitate, 1-1.

Reclamă

Din cauza problemelor cu semnalul, centralul Marian Barbu nu a putut vedea fazele video, el neajungând niciodată pe parcursul partidei să observe problemele de arbitraj.

Acestuia i s-a transmis în cască de către arbitrii din camera VAR ce s-a întâmplat la fazele cele mai tari, iar acesta a fost nevoit să meargă pe mâna colegilor săi, fără să vadă imaginile.

Marian Barbu nu a putut vedea fazele litigioase

În minutul 40, au apărut cele mai mari semne de întrebare, în momentul în care Romario Pires a gafat şi a părut a atinge mingea cu mâna chiar pe linia careului. Jocul a fost oprit şi s-a aşteptat decizia luată din cabina VAR.

Reclamă 4 / 0/3

După mai multe secunde în care Marian Barbu a aşteptat un răspuns de la Marius Badea, „centralul” a luat decizia de a lăsa jocul să continue. Comentatorii partidei au fost contrariaţi de faptul că FCSB nu a primit penalty. Au fost siguri că Pires a făcut henţ şi trebuia dictată lovitură de la 11 metri. Brazilianul avea şi cartonaş galben şi risca să fie eliminat.

Roş-albaştrii au primit şi veşti bune cu ajutorul VAR. în minutul 24, U Cluj reuşise să marcheze. Tescan a executat o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată cu mâna de Alex Chipciu. Târnovanu nu a putut interveni şi a scos mingea din poartă. A intervenit însă arbitrajul VAR şi reuşita a fost validată!

Şi FCSB a avut un gol anulat. În minutul 34, golgheterul ultimelor două sezoane din campionatul României reuşise să trimită mingea în poartă. Florin Tănase nu s-a putut bucura prea mult. Asistentul ridicase fanionul şi, pe reluări, s-a văzut că era în afara jocului când a primit mingea.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și