Închide meniul
Foto

Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Arenă de lux pentru Farul! Autoritățile au făcut anunțul oficial

Alex Ioniță Publicat: 5 aprilie 2024, 18:53

Reclamă
Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Arenă de lux pentru Farul! Autoritățile au făcut anunțul oficial

Viitoarea arenă a celor de la Farul Constanța / Primăria Constanța

Veste uriașă pentru Farul! Primăria a anunțat că se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța! Țara noastră va avea parte de o nouă arenă de senzație!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primăria Constanţa a anunţat că Memorandumul de finanţare pentru construirea stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern şi a precizat că acest proiect are o valoare de aproape 380 de milioane de lei fără TVA.

Se construiește stadionul „Gheorghe Hagi” în Constanța

VEZI IMAGINI CU VIITORUL STADION „GHEORGHE HAGI” ÎN GALERIA FOTO DE LA FINALUL ARTICOLULUI

“Construim un nou stadion! Memorandumul de finanţare pentru construcţia stadionului „Gheorghe Hagi” va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului României. Procedura de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie a fost adjudecată, însă contractul nu a putut fi semnat din cauza faptului că obiectivul de investiţii s-a aflat sub incidenţa prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene”, au transmis vineri, reprezentanţii Primăriei Constanţa, potrivit news.ro.

Potrivit proiectului, noua arenă va avea o capacitate de 18.000 de locuri si va include şi un teren de antrenament pentru fotbal si atletism (pistă cu 6 culoare), cu tribună de circa 1.000 de locuri. De asemenea, va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri si platforme), retele de utilităţi, împrejmuire şi zone de parcare pentru jucători si oficialităţi.

Reclamă

“În plus faţă de funcţiunile de bază, cu destinaţie sportivă, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferinţe, spaţiu expoziţional, spaţii administrative, comerciale şi de alimentaţie publică”, a explicat sursa citată.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii şi are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind şi cofinanţat de la bugetul local în cuantum de 52.461.127, 96 lei fără TVA.

Lovitură uriașă dată de Gică Hagi la Farul!

Gică Hagi a dat o lovitură uriașă la Farul! Echipa „Regelui” se poate mândri cu o sumă imensă pentru fotbalul românesc, câștigată anul trecut!

Reclamă 4 / 0/3

Fosta campioană a Românniei stă excelent la capitolul sponsorizări, iar firmele care colaborează cu echipa au umplut conturile „marinarilor”.

Clubul „Regelui” a încasat aproximativ 6 milioane de euro de la sponsori, pe parcursul anului trecut, potrivit informațiilor financiare publicate pe site-ul formației. Este vorba de suma de 5,7 milioane de euro.

Actualul lider al Ligii 1, FCSB, a încasat doar 2,55 milioane de euro în anul 2023, de la sponsori. Astfel, echipa lui Gigi Becali se află abia pe locul al 4-lea, în topul echipelor din Liga 1 cu cele mai mari venituri venite din sponsorizări.

Podiumul acestui top este completat de Rapid, care a încasat suma de 3,35 milioane de euro, și de CFR Cluj, care a încasat suma de 2,6 milioane de euro.

Alte echipe care încasează venituri considerabile de la sponsori sunt Universitatea Craiova (2,17 milioane de euro), U Cluj (2 milioane de euro) și Sepsi (1,8 milioane de euro).

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” Vezi toate știrile
Citește și