Închide meniul

Un fost premier al României a vorbit despre „războiul” CSA Steaua – FCSB! Dezvăluiri senzaţionale: „Nu aşa se face o preluare”

Publicat: 9 ianuarie 2024, 22:17

Reclamă
Un fost premier al României a vorbit despre „războiul CSA Steaua – FCSB! Dezvăluiri senzaţionale: „Nu aşa se face o preluare

Un fost premier al României a vorbit despre "războiul" CSA Steaua - FCSB

Gigi Becali a pierdut definitiv în instanţă marca "Steaua" / Profimedia Images

Un fost premier al României, Petre Roman, a vorbit despre „războiul” din instanţă dintre CSA Steaua şi FCSB. Petre Roman, care a fost prim-ministru în perioada 1989-1991, consideră că renunţarea la secţia de fotbal a clubului CSA Steaua nu trebuia să se petreacă în acest mod.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petre Roman e de părere că fotbalul nu ar fi trebuit privit în mod mercantil. Fostul premier al României a făcut şi dezvăluiri despre cum s-a renunţat la secţia de fotbal de către clubul Armatei.

Un fost premier al României a vorbit despre „războiul” CSA Steaua – FCSB!

Ştiu nişte lucruri, nu că am păreri. Preluarea întregului bagaj, siglă, rezultate, s-a făcut printr-un fel de cedare din partea MApN. Păi, nu avea niciun sens să se întâmple lucrul ăsta. Nu aşa se fac lucruri. Cum să preiei aşa? Pe ce bază? S-au făcut lucruri de astea. Cum s-a făcut în fotbal, s-a făcut şi în alte domenii. Dau două exemple dureroase. S-a preluat uzina de autocamioane de la Braşov, nu mai există. S-a preluat uzina de tractoare de la Braşov, nu mai există. Cam aşa văd lucrurile. 

Disputa legală ar trebui să se încheie în favoarea unei soluţii, dar nu soluţia o preiau eu şi fac tot cum vreau eu. Eu cred în renaşterea Stelei. Formula Stelei trebuie să se alinieze la cea din fotbalul mare. Ce putem constata e că, din păcate, toată perioada asta n-a fost una de înflorire a fotbalului, asta e tema”, a declarat Petre Roman pentru orangesport.ro.

Petre Roman, „săgeţi” către Gigi Becali: „Unii au înţeles că fotbalul e un loc în care să faci bani”

Fără să-l numească pe Gigi Becali, Petre Roman a criticat stilul mercantil al patronilor din fotbalul românesc.

Reclamă

Ce a dăunat fotbalului românesc a fost că unii au înţeles că fotbalul e un loc în care să faci bani, înainte de toate şi asta repede a măcinat ţesătura de existenţă a fotbalului din România, iar nivelul a scăzut. 

Trecerea spre profesionalismul pe care-l cunoaştem în România azi s-a făcut într-o manieră greşită. Episodul Steaua e parte din modul în care a fost preluată echipa Steaua, sigla, tot bagajul câştigat de Steaua. Din câte îmi aduc aminte, nu ştiu dacă nelegal, dar dăunător pentru Steaua. Era important dacă s-ar fi putut găsi o soluţie de existenţă a Stelei prin care să nu depindă de voinţa unui om (n.r: Gigi Becali). Nu aşa se face.

Trebuia să deschidem drumul unui sport care era profesionalizat, dar nu legal profesionalizat. Trebuia să deschidem calea legală ca lucrurile să se întâmple ca în Occident. Eu nu mai eram prim-ministru când s-a întâmplat (n.r.: renunţarea la secţia de fotbal a CSA Steaua) şi oricum ideea mea esenţială era ca lucrurile să se descentralizeze. Nu prim-ministrul decidea ce se întâmplă cu Steaua. S-a plecat pe ideea că din fotbal facem bani. Nu se face aşa ceva”, a mai declarat Petre Roman pentru sursa citată.

Reclamă 4 / 0/3

Gigi Becali a făcut praf proiectul de la CSA Steaua: „Ce fac Pițurcă, Lăcătuș și Tudorel? N-au bani”

Gigi Becali a făcut praf proiectul de la CSA Steaua. Patronul celor de la FCSB, care se află într-un plin război cu formația „militară” a comentat noul plan al echipei din Ghencea, prin care aceasta ar urma să obțină dreptul de promovare în Liga 1.

Latifundiarul din Pipera a explicat motivul pentru care, în opinia sa, o posibilă investiție la formația din Ghencea nu se va concretiza.

Gigi Becali este de părere că Victor Pițurcă, Marius Lăcătuș și Tudorel Stoica nu pot investi la CSA Steaua. Motivul? În opinia patronului de la FCSB, cei 3 nu au banii necesari pentru a ajuta echipa antrenată în prezent de Daniel Oprița.

„Nu pot să facă asta. Trebuie bani mulţi”

„Și ce fac Pițurcă, Lăcătuș și Tudorel? Or avea și ei bani, poate au. Dar n-au bani ca să țină o echipă. Ei or avea bani, dar nu dau ei bani la echipă.

Dacă ai toată averea ta 3-4 milioane de euro, dai 2 milioane de euro la asociație? Nu mai vreau să vorbesc eu, să iasă alte discuții. E treaba lor, e problema lor.

Eu doar atât spun că nu pot să facă asta. Trebuie bani mulți. La fotbal trebuie bani mulți. Pe unul care are avere 20 de milioane de euro îl sfătuiesc să nu se bage în fotbal

De ce? Dai două milioane pe an, dai două milioane pe an și în zece ani s-a curățat toată averea. Nebun oi fi, dar nu te lasă familia, că dai averea familiei la fotbal.

Reclamă

Stai puțin, unul dacă are 20 de milioane de euro avere… dar nevasta lui poate să nu fie de acord cu el, că are și ea jumătate din averea aia”, a spus Gigi Becali, potrivit fanatik.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și