Închide meniul

Universitatea Craiova – FC U Craiova 0-2: amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane după incidentele de la derby-ul Olteniei

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 decembrie 2022, 12:20

Universitatea Craiova – FC U Craiova 0-2: amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane după incidentele de la derby-ul Olteniei

Universitatea Craiova - FC U Craiova 0-2: amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane după incidentele de la derby-ul Olteniei

Universitatea Craiova - FC U Craiova 0-2: amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane după incidentele de la derby-ul Olteniei

Universitatea Craiova – FC U Craiova 0-2. Amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane după incidentele de la derby-ul Olteniei au fost anunțate chiar de Jandarmerie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Derby-ul Craiovei a luat foc încă din primele 20 de minute. Partida a fost întreruptă de 3 ori din cauza torţelor şi petardelor aruncate de fani.

Fanii au venit pregătiţi ca de război la stadion. Au aruncat cu torţe, petarde şi artificii la marele meci. Andrei Chivulete, arbitrul derby-ului Craiovei a decis, după ce partida s-a întrerupt pentru a treia oră, să trimită echipele la vestiare.

Universitatea Craiova – FC U Craiova 0-2: amenzi uriașe și interdicții de un an pe stadioane

”În urma meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, cât și firma de pază cu amenzi în valoare totală de 28100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces.

Reclamă

Organizatorul a fost sancționat contravențional pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor, la intrarea în arena sportivă, iar firma de pază pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a stadionului.

Reclamă 4 / 0/3

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată într-un comunicat emis de Jandarmeria Craiova.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și