Închide meniul

Valeriu Iftime a dezvăluit cine este omul care l-a adus pe Malcom Edjouma în România: „Nu am știut că e atât de bun!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 21 februarie 2023, 18:31

Valeriu Iftime a dezvăluit cine este omul care l-a adus pe Malcom Edjouma în România: Nu am știut că e atât de bun!”

Valeriu Iftime a dezvăluit cine este omul care l-a adus pe Malcom Edjouma în România

Malcom Edjouma, în timpul unui meci disputat de FCSB / Hepta

Valeriu Iftime a dezvăluit cine este omul care l-a adus pe Malcom Edjouma în România! Mijlocașul francez este, în prezent, jucătorul celor de la FCSB, echipă care l-a cumpărat în februarie 2022 de la FC Botoșani, pentru 330.000 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Malcom Edjouma are un sezon senzațional la FCSB, reușind să dea 9 goluri și 3 pase decisive, în 32 de partide bifate.

Valeriu Iftime a dezvăluit cine este omul care l-a adus pe Malcom Edjouma în România

Valeriu Iftime susține că impresarul Mihai Joița este cel care l-a adus pe Malcom Edjouma în România. Însă, totodată, îl laudă pe Marius Croitoru, fostul antrenor al Botoșaniului, pentru flerul de a-l aduce la formația moldavă.

„Mihai Joița este cel care l-a adus pe Edjouma în România. Dacă luați primii 50 de jucători din România, cred că 30 dintre ei sunt aduși de acest om din Franța, din liga a doua.

Edjouma este doar, ca să spunem așa, flerul lui Croitoru. Marius l-a luat, tot prin Joița, de la Hagi, pentru că nu juca acolo. Și apoi ne-am dat seama că nu poate fi legitimat la noi, dar noi i-am făcut contractul.

Reclamă

Să nu credeți că l-am ținut pe Edjouma vreo trei luni de zile pentru că e un talent senzațional… Nu am avut ce face. Și nu am vrut să-mi bat joc de el. Eu puteam să-l las liber să se ducă unde vrea. Dar faptul că s-a antrenat cu noi, vreo două luni…

După un cantonament din Austria, au vrut să-i facă și lui papucii de la noi. Știu sigur asta. Numai că a jucat foarte bine cu FCSB în primul meci, pentru că Florescu era la Olimpiadă, iar în locul lui l-a pus pe Edjouma. Iar el a jucat disperat, că știa că vrem să-l dăm afară, și nu a mai ieșit din echipă. Asta a fost cu el…

Eu cred că nu există cineva miraculos care vede într-o secundă jucătorii ăștia. E foarte interesantă zona în care-l plasezi pe un jucător talentat. Dacă are norocul să joace, dacă antrenorul îl place, dacă grupul îl acceptă foarte tare… El e de o modestie rară, e și un tip simpatic așa. Mi se părea haios, chiar dacă nu știa românește. Dar era simpatic foc.

Reclamă 4 / 0/3

El nu putea să joace nicăieri când l-am luat, pentru că avea două legitimări într-un sezon. Dar aici e meritul lui Marius Croitoru. Eu i-am zis. «trimite-l, domnule, de aici». iar Marius îmi spunea după antrenamente: «Nea′ Valer, e bun…»

Bine, n-am vrut eu să-l trimitem acasă. Din respect față de el, era un tip simpatic, avea și o familie. Păi, e păcat, vine în România, ce părere își face? Hai să rămână la noi, că nu e mare scofală.

Nu am știut că e atât de bun. Uite că acum Dumnezeu mă răsplătește. Îl vinde domnul Becali cu zece milioane și hap, iau și eu un milion. Și fac bugetul pe un an”, a declarat Valeriu Iftime, pentru fanatik.ro.

Florin Prunea, laude pentru Malcom Edjouma

Florin Prunea a avut numai cuvinte de laudă pentru Malcom Edjouma, după golul marcat în partida FCSB – Universitatea Craiova, 1-1, din ultima etapă de campionat. Acesta consideră că fotbalistul francez este cel mai bun din campionatul României, la ora actuală.

„Un punct obținut in extremis de Craiova, care a crezut până în ultima clipă. Bine, a venit și pe o greșeală de portar, dar cred că FCSB a dominat partida și putea să câștige. După aspectul jocului, da (n.r. FCSB merita să câștige). Dar, repet, Craiova a revenit, iar acest lucru i se datorează, în mare parte, și lui Neagoe pentru schimbările pe care le-a făcut. Aici s-a văzut și experiența antrenorului. Jocul greșeala așteaptă. Ambele goluri au venit pe greșeli individuale, primul dintr-o fază fixă, al doilea tot la fel.

Cei de la FCSB nu știu să gestioneze, deocamdată, finalurile de meci. Nu este prima dată când se întâmplă să piardă puncte importante pe final de joc, când controlează jocul. Aici cred că ține foarte mult de bancă, de experiența antrenorului. (n.r. Deci, aici, credeți că Mihai Pintilii este vinovat) N-are de ce să fie vinovat Pintilii, că nu el e antrenor. De data aceasta, n-a fost inspirat antrenorul.

Malcom Edjouma, foarte bine, nu numai golurile. Evoluția este una care, din punctul meu de vedere, îl face cel mai bun jucător din Liga 1.

Reclamă

N-avea ce să caute acolo, trebuia să stea în poartă (n.r. Ștefan Târnovanu). N-a fost nici o centrare foarte înaltă, ca să poți să ieși. Trebuia să-i lase pe fundașii lui centrali, că era acolo un buchet de jucători. Dacă stătea în poartă, mingea îi venea în brațe, era foarte simplu.

Cred că vor fi trei echipe care se vor bate la campionat. Mă refer la Farul, CFR și FCSB. Favorită, în momentul de față, este Farul. Are jocul cel mai constant și cel mai bun dintre toate”, a declarat Florin Prunea, după FCSB – Universitatea Craiova, 1-1, în exclusivitate, pentru AS.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și