Închide meniul

Anghel Iordănescu, încântat că s-a propus schimbarea Legii Sporturilor pentru a o ajuta pe CSA Steaua: „Extraordinar! Fotbalul are nevoie de bani”

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 aprilie 2023, 16:44

Reclamă
Anghel Iordănescu, încântat că s-a propus schimbarea Legii Sporturilor pentru a o ajuta pe CSA Steaua: „Extraordinar! Fotbalul are nevoie de bani

Anghel Iordănescu a rupt tăcerea după conflictul dintre Gică Popescu şi fiul său

Anghel Iordănescu este fostul selecţioner al României / Hepta

Anghel Iordănescu s-a declarat încântat că s-a propus schimbarea Legii Sporturilor, pentru a o ajuta pe CSA Steaua să promoveze în Liga 1. Fostul mare jucător şi antrenor al roş-albaştrilor i-a felicitat pe iniţiatorii proiectului şi vrea să vadă gruparea din Ghencea pe prima scenă a fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul selecţioner al României a anunţat că nu va lipsi la derby-ul CSA Steaua – Dinamo, care va fi marți, de la ora 19:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro. „Militarii” au şase puncte avans faţă de echipa din Ştefan cel Mare, înaintea meciului direct.

Anghel Iordănescu, încântat că s-a propus schimbarea Legii Sporturilor pentru a o ajuta pe CSA Steaua

Anghel Iordănescu nu îşi explică de ce au apărut atât de multe reacţii negative după inițiativa lui Vasile Dîncu.

Sunt şi acolo, pentru că eu susţin prin convingere Steaua. Ca să fiu sincer, eu nu am prins FCSB, nu am fost decât la CSA Steaua şi şi mai sincer, când am ajuns prima dată la Steaua, nu se numea Steaua. Se numea CCA.

Tuturor ne place să spunem că ne dorim din nou performanţă. Toţi aşteptăm această performanţă. În ceea ce priveşte modificarea Legii Sportului, eu zic că este un lucru extraordinar. Mi-aş permite chiar să-i felicit pe cei trei parlamentari care au contribuit la această modificare a legii.

Reclamă

Mă bucur ceea ce a făcut Hagi, jos pălăria faţă de faptul că şi-a riscat averea, dar mă întorc la problema de fond. Această modificare a legii nu înseamnă că gata, s-a umblat la banii publici. Această modificare e benefică sportului. Sportul are nevoie de bani, fotbalul are nevoie de bani. Vrem performanţă, hai să aducem bani! Este o oportunitate pentru sport, chiar dacă ultima decizie aparţine Consiliului Judeţean, Consiliului Local… nu înseamnă că aceşti bani s-au şi dat.

Să fim sinceri, se dau deja bani de la Consiliile Judeţene, de la primării. Ăia nu sunt bani publici? E nevoie de bani. De ce ne cramponăm? De ce vă speriaţi de această lege?„, a declarat Anghel Iordănescu la digisport.ro.

Prima reacție a lui Vasile Dîncu, după ce a propus schimbarea Legii Sporturilor

Vasile Dîncu susține că CSA Steaua nu este singura echipă din fotbalul românesc susținută din bani publici. Acesta este de părere că doar trei formații din Liga 1 sunt cu adevărat private, acestea fiind CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, politicianul a mai declarat că încearcă să ajute sportul românesc, prin schimbarea Legii Sporturilor.

Modificarea aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi. Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fondurile publice ale unor comunități locale. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe fiindcă nu sunt susținute de primării, ci din alți bani publici.

În Liga 1, din 14 echipe, cred că doar 3 sunt cu adevărat private, CFR Cluj, FCSB sau Universitatea Craiova.

Restul sunt susținute din fonduri publice, într-un fel sau altul. E bine să sprijinim sportul din toate perspectivele. Şi aşa sportul românesc stă prost. Sunt comunităţi care vor să investească şi vor să nu existe o barieră în legea sportului, care să blocheze folosirea banilor publici.

Toată lumea ar trebui să susțină legea.. Faptul că va crește competiţia e un lucru foarte bun. Sunt tot mai puţini bani în România pentru sport şi e bine să folosim toarte resursele”, a declarat Vasile Dîncu, pentru orangesport.ro.

Adi Popa, mesaj tăios înainte de CSA Steaua – Dinamo

Adi Popa a avut un mesaj tăios înainte de CSA Steaua – Dinamo. Fotbalistul din Ghencea i-a ironizat pe rivalii din Ștefan cel Mare, afirmând că pentru el este o mare surpriză prezența acestora în play-off-ul Ligii 2.

O să fie un meci foarte disputat, într-o atmosferă foarte frumoasă. Vă dați seama că ne dorim să câștigăm. (n.r. diferență mare față de un meci Dinamo – Steaua de pe vremea când jucai la Steaua). Joc la Steaua, de pe vremea când eram FCSB și poate ne numeam Steaua ai vrut să zici. De ce să fie diferență mare?

Reclamă

Bine, ei și pe atunci tot obiectiv salvarea de la retrogradare aveau. Nu prea ne-am întâlnit în play-off. Da, primul meci cu Dinamo a fost pe Arena Națională, când am câștigat cu ei 3-1 după ce ne-au condus cu 1-0 la pauză.

Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat și la meciul din sezonul regulat cred că atmosfera a fost cu mult peste partidele din Liga 1. Am înțeles că s-au vândut peste 15.000 de bilete. Nu au cum să fie mai mulți dinamoviștii. Sperăm să se epuizeze toate biletele.

Dacă judecăm după ultimele rezultate trebuie să fim corecți și să admitem că Dinamo e favorită. Am avut niște sincope, iar ei vin pe un fond bun. Sincer, eu nu mă așteptam ca ei să ajungă în iarnă din motive financiare.

E o surpriză că au ajuns în play-off și că vor să se bată la promovare. Credeam că nu termină sezonul”, a declarat Adi Popa.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și