Închide meniul

Aston Villa a dat recital în primul meci de Champions League, după 41 de ani! „Coşmarul” României de la EURO a fost omul meciului

Viviana Moraru Publicat: 17 septembrie 2024, 22:31

Reclamă
Aston Villa a dat recital în primul meci de Champions League, după 41 de ani! „Coşmarul României de la EURO a fost omul meciului

Aston Villa a dat recital în primul meci de Champions League, după 41 de ani

Jucătorii de la Aston Villa, în timpul unui meci/ Profimedia

Aston Villa a dat recital şi a obţinut o victorie la scor în primul meci de Champions League bifat, după o pauză de nu mai puţin de 41 de ani. Englezii au învins-o fără drept de apel pe Young Boys.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aston Villa a evoluat ultima dată în competiţia supremă a cluburilor din Europa în sezonul 1982-1983. Cu un sezon mai devreme, englezii reuşeau să cucerească marele trofeu, după o finală cu Bayern Munchen.

Aston Villa, victorie la scor în primul meci de Champions League după 41 de ani

Aston Villa a deschis scorul prin Youri Tielemans, în minutul 27. Belgianul, care a înscris împotriva României la EURO 2024, a marcat din pasa lui McGinn şi a fost desemnat „omul meciului”.

Echipa lui Unai Emery şi-a mărit avansul în minutul 38. Jacob Ramsey a punctat din pasa lui Ollie Watkins. Acesta avea şi el să marcheze în minutul 43, însă reuşita sa a fost anulată pentru henţ, după intervenţia arbitrajului video.

În repriza secundă, Aston Villa a avut un nou gol anulat, şi tot pentru henţ. VAR-ul a intervenit şi de această dată şi a anulat reuşita lui Duran.

Reclamă
Reclamă

În cele din urmă, Amadou Onana a marcat golul trei al lui Aston Villa în minutul 86. Youri Tielemans a pasat decisiv la reuşita belgianului.

Aston Villa va mai juca cu Bayern Munchen, Bologna, Brugge, Juventus, Leipzig, Monaco şi Celtic în grupa de Champions League. De cealaltă parte, Young Boys va întâlni Barcelona, Inter, Şahtior, Atalanta, Stuttgart, Celtic şi Steaua Roşie Belgrad.

Kenan Yildiz, execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din Champions League

Kenan Yildiz a avut o execuţie fabuloasă la primul gol al noului sezon din UEFA Champions League. Atacantul turc a marcat în startul meciului Juventus – PSV şi a intrat în istoria clubului din Serie A.

Reclamă

De 20 de minute a avut nevoie jucătorul de 19 ani pentru a înscrie o „bijuterie” de gol pe Allianz Stadium. Prima lui reuşită în Liga Campionilor a fost una de senzaţie.

Fotbalistul adus gratis de la Bayern, în urmă cu doi ani, a fost titularizat de Thiago Motta. Yildiz a primit mingea în flancul stâng şi nu a mai putut fi oprit. L-a driblat pe Ledezma şi a şutat în stilul lui Alessandro Del Piero. A trimis mingea perfect, la colţul lung. Balonul a atins bara laterală, aproape de vinclu, şi a intrat în plasă.

A fost un gol istoric – primul marcat în noul format al Champions League. Yildiz a reuşit să stabilească şi un nou record pentru Juventus. L-a depăşit chiar pe Del Piero.

La 19 ani şi 136 de zile, atacantul turc a devenit cel mai tânăr marcator al lui Juventus în Liga Campionilor. Precedentul record îi aparţinea lui Del Piero, care marca la 20 de ani şi 308 zile împotriva Borussiei Dortmund.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:15 18 sept.

Bayern, victorie istorică cu Dinamo Zagreb! Harry Kane, „poker” de senzaţie în „măcelul” de la Munchen

23:36

Kylian Mbappe, primul gol în Champions League pentru Real Madrid! A ajuns la cifre fabuloase: „E doar începutul!”

23:20

Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii!

22:55

Fază controversată în Bayern – Dinamo Zagreb! Arbitrul le-a anulat bavarezilor un gol cu VAR, dar a acordat imediat penalty

21:47

VIDEOHelmut Marko a dat vina pe Carlos Sainz, după accidentul cu Sergio Perez! Ce urmează la Red Bull, înainte de MP din Singapore

21:11

Daniel Niculae ştie care e cea mai mare problemă de la Rapid: „E foarte greu!” Mesaj direct despre Marius Şumudică

1 VIDEOAl Hilal, victorie la scor în Liga Campionilor Asiei! Cancelo şi Milincovic-Savic au făcut show în AntenaPLAY! Rezultatele zilei 2 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 3 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 4 „O ruşine” Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după înfrângerea cu U Cluj: „Nu accept aşa ceva”! Le-a cerut scuze fanilor 5 Marius Şumudică şi-a făcut praf jucătorii după Rapid – U Cluj 0-2 şi a anunţat măsuri drastice: „E strigător la cer” 6 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu
Citește și