Închide meniul

Barcelona – Napoli 3-1 și Arsenal – Porto 1-0 (4-2 d.l.d.)! „Tunarii”, calificare la penalty-uri în sferturile Champions League

Reclamă

Publicat: 13 martie 2024, 0:55

Barcelona – Napoli 3-1 și Arsenal – Porto 1-0 (4-2 d.l.d.)! Tunarii”, calificare la penalty-uri în sferturile Champions League

Barcelona - Napoli 3-1

Jucătorii Barcelonei, în timpul meciului cu Napoli / Profimedia

Barcelona – Napoli 3-1! Catalanii revin în sferturile Champions League după patru ani. Echipa lui Xavi s-a impus în returul de pe teren propriu cu Napoli, scor 3-1, şi au obţinut calificarea cu 4-2 la general. Pentru Barcelona au marcat Lopez, Cancelo şi Lewandowski, în timp ce pentru Napol a marcat Rrahmani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În celălalt meci din optimile Champions League, Arsenal a învins-o pe Porto la loviturile de departajare, scor 4-2. Wendell a ratat pentru lusitani. Unicul marcator al primelor 90 de minute al partidei de la Londra a fost Trossard, pentru „tunari”, după ce partida tur a fost câștigată de „dragoni” cu 1-0.

Barcelona – Napoli 3-1! Catalanii s-au calificat în sferturile Champions League! Arsenal şi FC Porto, decis la penalty-uri

Final! Arsenal – Porto 1-0 (4-2 d.l.d.). „Tunarii” s-au calificat dramatic în sferturile Champions League

Min. 120: S-au încheiat cele două reprize de prelungiri. Duelul se va decide la penalty-uri, scorul fiinf de 1-0 pentru Arsenal,

Min. 90+4: Barcelona – Napoli 3-1! Echipa lui Xavi a obţinut calificarea în sferturile de finală Champions League cu 4-2 la general în faţa lui Napoli. În celălalt meci al serii, Arsenal şi FC Porto merg în prelungiri.

Reclamă

Min. 83: Barcelona – Napoli 3-1! Robert Lewandowski a dat lovitura cu câteva minute înainte de final, după o acţiune a lui Sergi Roberto.

Min. 41: Arsenal – FC Porto 1-0! „Tunarii” au deschis scorul prin Trossard. Belgianul a primit o pasă superbă de la Odegaard.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 30: Barcelona – Napoli 2-1! Rrahmani a redus din diferenţă şi speranţele napoletanilor se reaprind.

Min. 17: Barcelona – Napoli 2-0! Joao Cancelo a majorat diferenţa după doar două minute pentru catalani, după un contraatac fulger. Raphinha a trimis în bară, dar mingea a ajuns la portughez, care a trimis balonul în poartă.

Min. 15: Barcelona – Napoli 1-0! Catalanii au deschis scorul prin Fermin Lopez, după o fază perfectă a jucătorilor lui Xavi.

Min. 1: Au început cele două meciuri.

Echipele de start în Barcelona – Napoli

Barcelona: Ter Stegen – Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo – Lopez, Christensen, Gundogan – Yamal, Lewandowski, Raphinha

Rezerve: Pena, Astralaga, Martinez, Felix, Romeu, Roque, Roberto, Casado, Hernandez, Guiu, Fort

Reclamă

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui – Anguissa, Lobotka, Traore – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Rezerve: Contini, Gollini, Natan, Olivera, Simeone, Cajuste, Ngonge, Lindstrom, Mazzocchi, Ostigard, Raspadori

Echipele de start în Arsenal – FC Porto

Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior – Odegaard, Rice, Jorginho – Saka, Havertz, Trossard

Rezerve: Ramsdale, Hein, Partey, Jesus, Smith Rowe, Nketiah, Cedric, Tomiyasu, Vieira, Nelson, Elneny, Zinchenko

FC Porto: Costa – Joao Mario, Pepe, Otavio, Wendell – Nico Gonzalez, Pepe, Varela – Conceicao, Evanilson, Galeno

Rezerve: Ramos, Cardoso, Eustaquio, Grujic, Taremi, Sanchez, Jaime, Namaso, Baro, Martinez, Borges, Pedro

FC Porto este în avantaj după meciul tur de pe Dragao. Galeno a înscris în al 4-lea minut de prelungiri un gol uriaş pentru lusitani. Totuşi, „tunarii” sunt pe primul loc în Premier League şi trec printr-o formă de zile mari. Opt victorii au în ultimele nouă meciuri, singurul eşec fiind cu Porto.

Avertismentul lui Xavi înainte de Barcelona – Napoli

Xavi a tras un semnal de alarmă înaintea returului cu Napoli. Pe locul trei în La Liga, catalanii visează la trofeul Ligii Campionilor.

Este cel mai impotant meci din acest sezon, până acum. Suntem motivați, suntem încântați. Sunt patru ani de când nu am mai fost în sferturi. Trebuie să concurăm în fața unui rival important, care nu trece prin cel mai bun moment, dar care are o fundație foarte bună de anul trecut.

Cred că este o oportunitate să ajungem în sferturile de finală după atâta timp. Trebuie să profităm de această situație. Suntem pe teen propriu. Avem accidentați, dar asta nu e o scuză.

Le-am spus să nu se teamă, avem șansă să fim printre cele mai bune opt echipe din Europa. Fără frică. Nu cred că există o favorită anume. Sprijinul fanilor ne va ajuta, vom da tot ce e mai bun pentru a ne califica„, a declarat Xavi la conferinţa de presă.

Galeno, noul star al lui FC Porto, convocare surpriză în naţionala Braziliei

Galeno a primit o convocare surpriză în naţionala Braziliei. Atacantul de 26 de ani al lui FC Porto este într-o formă de zile mari. A marcat trei goluri în ultimele două meciuri din Liga Portugal, competiţie transmisă în direct în AntenaPLAY. A reuşit chiar o „dublă” de senzaţie în derby-ul cu Benfica, câştigat cu 5-0.

Galeno, atacantul echipei FC Porto, este unul dintre cei trei jucători convocaţi în premieră la naţionala Braziliei în vederea meciurilor amicale cu Anglia şi Spania, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), citată de agenţia Xinhua.

În vârstă de 26 de ani, Galeno a marcat 13 goluri şi a oferit 11 pase decisive în toate competiţiile pentru formaţia portugheză în acest sezon.

Selecţionerul Braziliei, Dorival Junior, i-a convocat de asemenea în premieră pe Leo Jardim, portarul lui Vasco da Gama, şi pe Fabricio Bruno, fundaşul central al echipei Flamengo Rio de Janeiro, pentru partidele din cursul acestei lui.

Cei trei debutanţi îi înlocuiesc pe accidentaţii, Ederson, Marquinhos şi Gabriel Martinelli, trei jucători de bază ai Selecao.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și