Închide meniul

Cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Se anunţă dueluri stelare pentru semifinale

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 martie 2024, 0:49

Reclamă
Cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Se anunţă dueluri stelare pentru semifinale

Cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Colaj Profimedia

S-au stabilit cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Atletico Madrid şi Borussia Dortmund au fost ultimele două echipe care au obţinut biletele pentru sferturile de finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor va fi vineri, de la ora 13:00. De asemenea, se va stabili şi tabloul semifinalelor.

Cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Atletico Madrid şi Borussia Dortmund au obţinut calificarea după ce au trecut de Inter Milano, respectiv PSV. La Madrid, la finalul prelungirilor, scorul a fost 2-1 (goluri Griezmann ’35, Depay ’87 / Dimarco ’33).

La loviturile de departajare, scorul a fost 3-2. Pentru Atletico au înscris Depay, Riquelme şi Correa, iar Saul Niguez a ratat. Pentru Inter au înscris Calhanoglu şi Acerbi, iar Alexis Sanchez, Klaassenşi Lautaro Martinez au ratat. Horaţiu Moldovan a fost rezervă la Atletico.

Real Madrid, Manchester City, Bayern Munchen, Barcelona, PSG, Arsenal, Dortmund şi Atletico Madrid sunt cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale competiţiei.

Reclamă

Când se joacă restul meciurilor din Liga Campionilor

Borussia Dortmund s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe PSV Eindhoven cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor.

După 1-1 la Eindhoven, Borussia s-a impus acasă prin golurile marcate de Jadon Sancho (3) şi Marco Reus (90+5), însă meciul a fost unul disputat cu ocazii de ambele părţi.

Finalul primei reprize a aparţinut echipei olandeze, însă portarul elveţian Gregor Kobel s-a remarcat la şuturile lui Johan Bakayoko (31) şi Til (34).

Reclamă 4 / 0/3

Borussia a avut prima ocazie după pauză, prin Malen (48), dar PSV a fost mai aproape de gol, prin mexicanul Hirving Lozano (53), care a nimerit bara cu un şut de la 25 de metri. Oaspeţii au continuat să preseze, iar Kobel a respins în corner la şutul lui Teze la colţul scurt (56).

La poarta cealaltă, Benitez a fost la post la lovitura de cap a lui Fullkrug (64). PSV a trecut pe lângă egalare (71), însă Kobel a avut un reflex salvator la şutul lui Bakayoko la colţul scurt.

Dortmund a marcat în min. 77, prin Fullkrug, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Finalul a fost unul încins, cu oaspeţii alergând după egalare, dar Luuk de Jong (85) nu a reuşit să îl învingă pe Kobel din unghi, Teze a şutat pe lângă (90), iar acelaşi Luuk de Jong (90+4) a ratat ocazia de a trimite meciul în prelungiri.

În loc să fie egalitate, Borussia Dortmund a marcat al doilea gol prin Marco Reus în min. 90+5, după ce Babadi a alunecat şi germanul a scăpat singur cu portarul.

Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:53 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 20 mai 17:43 Palermo – Venezia, 21:30, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Ionuţ Nedelcearu continuă asaltul spre promovarea în Serie A! 17:28 Cum a trăit Mircea Lucescu finala de titlu câştigată de Răzvan Lucescu: „Ne-au izolat într-un colţ, nici nu puteai să respiri!” 17:20 Cristi Borcea a dat pronosticul pentru meciul de baraj al lui Dinamo cu Csikszereda, de pe Arena Naţională! 16:52 Reacţia scoţienilor, când au aflat că Neil Lennon a semnat cu Rapid şi că va încasa un salariu uriaş: „O schimbare masivă!” 16:15 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 16:02 Dinamo – Csikszereda LIVE TEXT, ora 20:00. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare 15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” 15:32 FotoNeil Lennon e noul antrenor al Rapidului! Anunţul oficial făcut de giuleşteni 15:23 Sepsi s-a despărţit de 7 jucători! Unul dintre ei a fost dorit de Gigi Becali la FCSB Vezi toate știrile
Citește și