Închide meniul

CFR Cluj, „în gardă” înaintea meciului cu FC Pyunik din preliminariile Champions League: „Nu avem multe informații, s-ar putea să fie o surpriză!”

Cosmin Cioboată Publicat: 4 iulie 2022, 11:08

Reclamă
CFR Cluj, „în gardă înaintea meciului cu FC Pyunik din preliminariile Champions League: „Nu avem multe informații, s-ar putea să fie o surpriză!

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League: învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana

Bucuria jucătorilor de la CFR Cluj după marcarea unui gol / Hepta

CFR Cluj se pregătește pentru meciul cu FC Pyunik din turul 1 prelimar al UEFA Champions League. Cristi Balaj, președintele campioanei României, a dezvăluit că ardelenii nu dispun de „foarte multe informații” despre viitoarea adversară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a plecat luni dimineață spre Armenia, pentru meciul tur cu FC Pyunik, din prima rundă preliminară din UEFA Champions League. Partida se va disput marți (19:00) și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

CFR Cluj, „în gardă” înaintea meciului cu FC Pyunik din preliminariile Champions League

La plecarea din România, Cristi Balaj a avut o declarație sinceră, spunând că nu știe la ce să se aștepte de la meciul din Armenia.

Președintele lui CFR Cluj ia în calcul inclusiv o „surpriză” din partea lui FC Pyunik, echipă despre care Balaj a recunoscut că nu știe foarte multe lucruri.

Totuși, Balaj are mare încredere în Dan Petrescu și jucătorii săi înaintea duelului de marți:

Reclamă
Reclamă 4

„Va fi primul meci oficial. Am avut o campanie de transferuri importantă, mulţi jucători nou-veniţi, mulţi jucători care au părăsit clubul CFR. Am reziliat contractele, sau la unii contractele au ajuns la final. Nu putem decât să le mulţumim tuturor pentru faptul că ne-au sprijinit în această perioadă, am şi câştigat campionatul cu aceşti jucători.

Avem şi noi speranţe, sunt convins că va dura o perioadă de timp până se vor integra aceşti jucători pentru că au venit foarte mulţi. Am încredere în Dan Petrescu că treptat îi va introduce treptat în cadrul echipei.

Cristi Balaj, îngândurat la plecarea din România: „Nu știu dacă șansele sunt egale”

Nu avem foarte multe informaţii despre echipa adversă, o echipă care la rândul ei a făcut transferuri cu jucători care activează la echipele naţionale. S-ar putea să fie o surpriză această echipă. Nu ştiu dacă şansele sunt egale la acest meci din deplasare, pentru că repet, nu am văzut această echipă evoluând. Dar sunt convins că vom reuşi să contracarăm ofensiva lor. Din ce am înţeles au ca obiectiv accederea în grupele Conference League şi sperăm să avem un rezultat bun în acest meci oficial.

Reclamă

Sunt convins că se vor monta băieţii. Sper doar să se integreze şi, ştiind că a fost un cantonament foarte greu, nu ştiu în ce măsură există prospeţime în acest moment. Noi pregătim echipa pentru un sezon lung, meciurile vor fi din 3 în 3 zile, sperăm noi, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Nu putem să ne facem o idee în acest moment cum va arăta echipa. Important e să reuşească, prin experienţa lor, să aibă o poziţie bună pe teren şi să se monteze, având un adversar despre care nu avem foarte multe informaţii.”, a spus Cristi Balaj, la plecarea în Armenia.

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

CFR Cluj își va începe aventura în preliminariile UEFA Champions League contra celor de la FC Pyunik.

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Meciul tur dintre CFR Cluj și FC Pyunik se va disputa în Armenia, pe 5 iulie, urmând ca returul să se joace în Gruia, pe 13 iulie.

Recomandări

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:31

Slovacia – România, LIVE TEXT miercuri, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

23:31

Edi Iordănescu ştie ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia, meci de maxim interes pentru România! Pronosticul oferit

23:19

Kylian Mbappe, surprins înjurându-l pe Robert Lewandowski! Ce s-a întâmplat la finalul meciului Franţa – Polonia

23:10

LIVE TEXTAnglia – Slovenia și Danemarca – Serbia se joacă ACUM! Luptă strânsă pentru calificarea în „optimile” EURO 2024

23:07

„Va mai face FCSB transferuri?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc. Care este tactica lui Gigi Becali

22:35

Rapid a jucat primele două amicale din cantonamentul din Slovenia. Cum s-au descurcat giuleștenii lui Neil Lennon

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și