Închide meniul

Dinamo Kiev – Benfica 0-2. Înfrângere pentru Mircea Lucescu în turul play-off-ului Champions League!

Cosmin Cioboată Publicat: 17 august 2022, 23:55 / Actualizat: 21 ianuarie 2024, 23:12

Reclamă
Dinamo Kiev – Benfica 0-2. Înfrângere pentru Mircea Lucescu în turul play-off-ului Champions League!

Start dezastruos de campionat pentru Mircea Lucescu. Zorya - Dinamo Kiev 3-2

Mircea Lucescu, nervos în timpul unui meci / Profimedia

Dinamo Kiev a fost învinsă de Benfica, scor 0-2, în manșa tur a play-off-ului UEFA Champions League. Echipa lui Mircea Lucescu a avut o seară extrem de complicată în fața formației portugheze și va avea o misiune extrem de dificilă în retur, în contextul calificării în grupe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gilberto și Ramos au adus victoria Benficăi în meciul disputat în Polonia, cu golurile marcate în minutul 9, respectiv 37. Tot în această seară, în play-off-ul Champions League s-au mai jucat meciurile Qarabag – Plzen 0-0 și Maccabi Haifa – Steaua Roșie 3-2.

Dinamo Kiev – Benfica 0-2. Înfrângere pentru Mircea Lucescu în turul play-off-ului Champions League

FINAL. Dinamo Kiev – Benfica 0-2! Trupa lui Mircea Lucescu a fost învinsă de formația portugheză în turul play-off-ului Champions League. Returul se va disputa pe 23 august.

Min 37. Dinamo Kiev – Benfica 0-2! Ramos dublează avantajul portughezilor, cu un șut superb de la marginea careului.

Min 9: Dinamo Kiev – Benfica 0-1! Gilberto a deschis scorul.

Reclamă

Min 1: A început meciul.

Meciul „de foc” din această seară de va juca la Lodz, în Polonia, având în vedere că Ucraina este atacată în continuare de armata Rusiei.

Dinamo Kiev: Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubinchak – Tsygankov, Shaparenko, Andriyevskiy, Shepelev -Buyalskyy, Besedin
Rezerve: Boyko, Neshcheret, Boi, Burda, Karasev, Kravchenko, Syrota, Tsarenko, Tymchyk, Vanat, Vivcharenko, Yatsky
Antrenor: Mircea Lucescu

Reclamă 4 / 0/3

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Morato, Grimaldo- Fernandez, Luis, Joao Mario – Neres, Ramos, Silva
Rezerve: Leite, Bah, Bernardo, Chiquinho, Goncalves, Henrique, Musa, Ristic, Silva, Weigl, Vertonghen, Yaremchuk
Antrenor: Roger Schmidt

Istoricul confruntărilor dintre Dinamo Kiev și Benfica

Pe drumul către play-off-ul Champions League, Dinamo Kiev a trecut de Fenerbahce (2-1, la general) și Sturm Graz (3-1, la general). De cealaltă parte, Benfica a intrat în competiție direct în turul 3, unde a învins categoric Midtjylland, cu 7-2 la general.

Dinamo Kiev și Benfica s-au mai întâlnit de 6 ori de-a lungul timpului. Toate meciurile s-au disputat în grupele Champions League, în sezoanele 1991/1992, 2016/2017 și 2021/2022. Dinamo Kiev a obținut o singură victorie, în timp ce Benfica s-a impus de 4 ori în fața ucrainenilor, iar altă partidă s-a încheiat la egalitate.

Meciurile din preliminarile Champions League din această stagiune sunt singurele partide oficiale disputate de echipa lui Mircea Lucescu de când a început războiul în Ucraina. Dinamo Kiev n-a mai evoluat în campionat din luna decembrie a anului trecut.

De cealaltă parte, Benfica a început recent noul sezon din Portugalia, reușind să câștige în primele două etape, cu Arouca, scor 4-0, și Casa Pia, scor 1-0.

  • Pierzătoarea meciului dintre Dinamo Kiev și Benfica va merge în grupele Europa League.

Mircea Lucecsu a calificat-o pe Dinamo Kiev în play-off-ul Champions League

Mircea Lucescu se declară mulţumit de rezultat, şi implicit de calificarea obţinută de echipa sa. Totodată, antrenorul român a mai mărturisit că Sturm Graz a fost un oponent dificil, care i-a pus echipa în dificultate pe tot parcursul returului.

„A fost un meci incredibil de dificil, împotriva unei echipe foarte bune. Dacă înainte de meci, cu Fenerbahce, am fost calm şi încrezător că putem câştiga, astăzi totul a fost diferit. Ştiam că întâlnim o echipă foarte puternică, foarte bine pregătită fizic, cu jucători tineri. Sturm ştie cum să joace meciurile decisive şi au fost motivaţi.

Reclamă

În astfel de situaţii, nu trebuie să le permitem să controleze partida. În schimb, i-am lăsat să plimbe mult mingea. După cum am văzut, în ultimele 30 de minute, jucătorii lui Sturm nu puteau să-şi practice jocul.

Schimbarea lui Garmash a venit din cauza faptului că a început să protesteze şi să fie nervos, fapt de neacceptat pentru un jucător profesionist cu experienţa sa. De asta l-am schimbat, pentru că ar fi putu crea multe probleme pentru echipa noastră”, a declarat Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 23:05 VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt Vezi toate știrile
Citește și