Închide meniul
Foto

„Doar banii vă interesează!” Protest al fanilor Borussiei Dortmund, în meciul cu Newcastle. Cu ce au aruncat pe teren

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 noiembrie 2023, 22:33

Reclamă
„Doar banii vă interesează!” Protest al fanilor Borussiei Dortmund, în meciul cu Newcastle. Cu ce au aruncat pe teren

Protest al fanilor Borussiei Dortmund, în meciul cu Newcastle

Scenografia fanilor Borussiei Dortmund / Profimediaimages

Protest al fanilor Borussiei Dortmund, în meciul cu Newcastle din grupa F a UEFA Champions League. Ultraşii grupării din Bundesliga au ieşit la atac în confruntarea cu cel mai bogat club din lume. „Coţofenele” au ajuns pe mâna prințului moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, cel care are o avere estimată la peste 8 miliarde de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suporterii gazdelor au pregătit o scenografie incredibilă împotriva planului UEFA de a schimba formatul UEFA Champions League. „Nu vă pasă de sport. Doar banii vă interesează„, a fost scris pe un banner uriaş care a fost afişat în peluză.

Protest al fanilor Borussiei Dortmund, în meciul cu Newcastle

Deasupra mesajului a fost o fotografie care îi înfăţişa pe preşedintele UEFA, Gianni Infantino, fostul şef al lui Juventus, Andrea Agnelli, şi preşedintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS).

Mai mult, fanii au aruncat pe teren bani falşi, lingouri false de aur, mingi de tenis şi pungi de bani. Terenul a fost curăţat chiar de jucătorii celor două echipe.

Protestul vine ca urmare a schimbărilor care vor avea loc din sezonul viitor al UEFA Champions League. Va fi un format cu 36 de echipe şi o singură grupă. Nu este prima oară când fanii echipei din Bundesliga se revoltă, considerând că astfel vor fi avantajate echipele din Premier League. Cinci reprezentante ale Angliei ar putea să joace astfel în competiţia stelelor.

Reclamă

Borussia Dortmund a reuşit să câştige meciul cu Newcastle, scor 2-0. Fullkrug (26) şi Brandt (79) au marcat golurile victoriei. Galben-negrii au urcat astfel pe primul loc în Grupa F şi au 7 puncte. Newcastle a rămas cu 4 puncte după 4 meciuri. Duelul a avut loc înainte de derby-ul serii, AC Milan – PSG.

UEFA Champions League va avea un nou format

Noul format din UEFA Champions League a fost aprobat de Comitetul Executiv al forului suprem. Schimbările revoluționare vor fi adoptate începând din sezonul 2024/2025. Faza grupelor va fi înlocuită cu o mini-ligă, de forma „Sistemului Elvețian”.

De asemenea, numărul echipelor participante în prestigioasa competiție va crește de la 32 la 36.

Reclamă 4 / 0/3

În urma consultării tuturor părților interesate, Comitetul Executiv UEFA, din care, în calitate de membru în Consiliul FIFA, face parte și președintele FRF, Răzvan Burleanu, întrunit marți, 10 mai, la Viena, a aprobat formatul final și detaliile privind accesul în competițiile europene, începând cu sezonul 2024/25, ca urmare a deciziei inițiale, din aprilie 2021, de a introduce așa-numitul ”sistem elvețian”.

Printre modificări se numără reducerea numărului de meciuri de la 10 la 8 în faza grupelor în UCL și modul de alocare a două dintre cele patru locuri suplimentare în competiție, eliminând accesul pe baza coeficientului la nivel de cluburi.

Cele opt meciuri din UEFA Champions League se vor juca pe parcursul celor zece săptămâni de meciuri europene prevăzute de decizia inițială adoptată în aprilie 2021. UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League vor avea fiecare câte o săptămână dedicată exclusiv meciurilor din aceste competiții.

Schimbări revoluționare în UEFA Champions League

Cele patru locuri suplimentare create de creșterea de la 32 la 36 de echipe în faza grupelor a UCL vor fi alocate astfel:

• Un loc va reveni clubului clasat pe locul al treilea în campionatul asociației de pe locul cinci în ierarhia UEFA.

• Un loc va fi acordat unei campioane prin extinderea de la patru la cinci a numărului de cluburi care se califică prin așa-numita „rută a campioanelor”.

• Ultimele două locuri vor reveni asociațiilor cu cea mai bună performanță colectivă a cluburilor lor în sezonul precedent (numărul total de puncte obținute împărțit la numărul de cluburi participante). Cele două asociații vor câștiga un loc pentru clubul cel mai bine clasat în liga națională, în spatele pozițiilor din UEFA Champions League. De exemplu, la sfârșitul actualului sezon cele două asociații care adaugă un club în Liga Campionilor, pe baza performanței colective a cluburilor lor ar fi Anglia și Țările de Jos.

Reclamă

• Comitetul Executiv al UEFA a confirmat încă o dată că toate meciurile dinaintea finalei se vor juca în continuare la mijlocul săptămânii, recunoscând importanța calendarului competițiilor interne din Europa.”, a transmis FRF, pe site-ul oficial.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:00 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă ACUM, live în AntenaPLAY 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente e ACUM, live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă Vezi toate știrile
Citește și