Închide meniul
BREAKING NEWS

UEFA Champions League va avea un nou format! Anunțul momentului în fotbal

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 mai 2022, 17:39

UEFA Champions League va avea un nou format! Anunțul momentului în fotbal

UEFA Champions League va avea un nou format din 2024

UEFA Champions League este cea mai tare competiție intercluburi din fotbal / Profimedia

Noul format din UEFA Champions League a fost aprobat de Comitetul Executiv al forului suprem. Schimbările revoluționare vor fi adoptate începând din sezonul 2024/2025. Faza grupelor va fi înlocuită cu o mini-ligă, de forma „Sistemului Elvețian”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, numărul echipelor participante în prestigioasa competiție va crește de la 32 la 36, potrivit cotidianului Marca.

Schimbări revoluționare în UEFA Champions League! Cum va arăta noul format

UEFA Champions League va avea un nou format începând din 2024. Cea mai tare competiție intercluburi din lumea fotbalului va fi supusă mai multor modificări revoluționare. Cele mai importante sunt legate de numărul cluburilor participante, sistemul în care se vor disputa meciurile și alocarea locurilor suplimentare în competiție.

Modificări asemănătoare vor fi aplicate și în formatul celorlalte două competiții intercluburi europene, Europa League și Conference League.

„În urma consultării tuturor părților interesate, Comitetul Executiv UEFA, din care, în calitate de membru în Consiliul FIFA, face parte și președintele FRF, Răzvan Burleanu, întrunit marți, 10 mai, la Viena, a aprobat formatul final și detaliile privind accesul în competițiile europene, începând cu sezonul 2024/25, ca urmare a deciziei inițiale, din aprilie 2021, de a introduce așa-numitul ”sistem elvețian”.

Reclamă

Printre modificări se numără reducerea numărului de meciuri de la 10 la 8 în faza grupelor în UCL și modul de alocare a două dintre cele patru locuri suplimentare în competiție, eliminând accesul pe baza coeficientului la nivel de cluburi.

Cele opt meciuri din UEFA Champions League se vor juca pe parcursul celor zece săptămâni de meciuri europene prevăzute de decizia inițială adoptată în aprilie 2021. UEFA Champions League, UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League vor avea fiecare câte o săptămână dedicată exclusiv meciurilor din aceste competiții.

Schimbări revoluționare în UEFA Champions League

Cele patru locuri suplimentare create de creșterea de la 32 la 36 de echipe în faza grupelor a UCL vor fi alocate astfel:

Reclamă 4 / 0/3

• Un loc va reveni clubului clasat pe locul al treilea în campionatul asociației de pe locul cinci în ierarhia UEFA.

• Un loc va fi acordat unei campioane prin extinderea de la patru la cinci a numărului de cluburi care se califică prin așa-numita „rută a campioanelor”.

• Ultimele două locuri vor reveni asociațiilor cu cea mai bună performanță colectivă a cluburilor lor în sezonul precedent (numărul total de puncte obținute împărțit la numărul de cluburi participante). Cele două asociații vor câștiga un loc pentru clubul cel mai bine clasat în liga națională, în spatele pozițiilor din UEFA Champions League. De exemplu, la sfârșitul actualului sezon cele două asociații care adaugă un club în Liga Campionilor, pe baza performanței colective a cluburilor lor ar fi Anglia și Țările de Jos.

• Comitetul Executiv al UEFA a confirmat încă o dată că toate meciurile dinaintea finalei se vor juca în continuare la mijlocul săptămânii, recunoscând importanța calendarului competițiilor interne din Europa.”, a transmis FRF, pe site-ul oficial.

„UEFA a arătat în mod clar astăzi că ne angajăm pe deplin să respectăm valorile fundamentale ale sportului și să apărăm principiul cheie al competițiilor deschise, cu calificare bazată pe meritul sportiv, pe deplin în concordanță cu valorile și modelul sportiv european. Deciziile de astăzi încheie un amplu proces de consultare pe parcursul căruia am ascultat ideile suporterilor, jucătorilor, antrenorilor, asociațiilor naționale, cluburilor și ligilor, pentru a numi doar câteva, cu scopul de a găsi cea mai bună soluție pentru dezvoltarea fotbalului european”, a explicat președintele UEFA, Aleksander Čeferin, citat de FRF.ro.

Cum va arăta noul format din UEFA Champions League

„Mărind numărul echipelor participante de la 32 la 36 în UEFA Champions League, cea mai mare schimbare va avea ca rezultat o transformare din faza tradițională a grupelor într-o singură fază a ligii care să includă toate echipele. Fiecărui club i se vor garanta acum un minim de 8 meciuri în faza grupelor împotriva a 8 adversari diferiți (patru meciuri acasă, patru în deplasare), față de cele șase meciuri anterioare împotriva a trei echipe, jucate acasă și în deplasare.

Primele opt echipe ale ligii se vor califica automat în faza eliminatorie, în timp ce echipele care termină pe locurile nouă până la 24 se vor concura într-un play-off cu două etape pentru a-și asigura locul în ultimele optimile competiției.

Reclamă

Modificări similare de format vor fi aplicate și pentru UEFA Europa League (8 meciuri în faza grupelor) și UEFA Europa Conference League (6 meciuri în faza grupelor) și ambele vor include și 36 de echipe în faza grupelor.”, a mai anunțat FRF.

 

Recomandări
  • UEFA Champions League va avea un nou format
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:03 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-0. Răzvan Lucescu luptă ACUM pentru semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în cupele europene 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:25 „Cu Gigi Becali sau cu Adrian Mititelu e mai greu de lucrat?” Nicolae Dică a răspuns fără să stea pe gânduri 20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-1. Cisse, lovitură de cap perfectă! Dan Nistor a egalat din penalty 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, ora 10:30) 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” Vezi toate știrile
Citește și