Închide meniul

Istvan Kovacs i-a pus pe jar pe englezi după Manchester City – Real Madrid 4-3. Ce notă i-au dat

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 aprilie 2022, 12:54

Istvan Kovacs i-a pus pe jar pe englezi după Manchester City – Real Madrid 4-3. Ce notă i-au dat

Istvan Kovacs a arbitrat Manchester City - Real Madrid 4-3

Profimedia

Istvan Kovacs a arbitrat Manchester City – Real Madrid 4-3, meciul de poveste din semifinalele UEFA Champions League. Prestația românului i-a pus pe jar pe jurnaliștii britanici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Martin Samuel, un cunoscut jurnalist britanic, a comentat prestația lui Istvan Kovacs în Daily Mail. Acesta l-a lăudat pe arbitrul român pentru că a lăsat legea avantajului la golul al patrulea al lui City.

Istvan Kovacs, criticat de englezi după Manchester City – Real Madrid 4-3

„Trecuseră 74 de minute când Zinchenko a fost faultat spectaculos la marginea careului. Jucătorii Madridului au văzut faultul și unii s-au oprit. Nu toți. A fost agitație în jurul lui Silva, care a pătruns în careu cu mingea la picior. De-abia atunci au realizat că românul Istvan Kovacs lăsase avantaj. Printre cei care se opriseră a fost și portarul Courtois. De-abia s-a mișcat la șutul lui Silva. Kovacs arăta cu fermitate că a fost un gol corect”, a scris Samuel.

Martin Samuel s-a supărat când Istvan Kovacs a dicat penalty pentru Real Madrid, la un henț în careu a lui Aymeric Laporte. Jurnalistul britanic e de părere că fundașul lui Guardiola a fost lovit accidental de minge în mână.

„Când Laporte a vrut să îndepărteze mingea la o centrare, balonul i-a șters capul și apoi mâna întinsă. Penalty pentru Kovacs. A părut aspru. Gestul lui Laporte a fost accidental, de neevitat. Dar acestea sunt regulile moderne”, a mai scris jurnalistul.

Reclamă

Pentru prestația din Manchester City – Real Madrid 4-3, Daily Mail i-a acordat lui Istvan Kovacs nota 5.

„Nu a fost în vârful meciului. Unele decizii ciudate pentru ambele echipe”.

Ion Crăciunescu, fermecat de Istvan Kovacs

Ion Crăciunescu spune că Istvan Kovacs a avut un arbitraj impecabil în meciul de pe Etihad. Fostul mare arbitru român a avut însă o nedumerire cu privire la o decizie a centralului din Carei.

Reclamă 4 / 0/3

„Arbitrajul lui Istvan Kovacs a fost impecabil. Dar n-am înțeles un lucru: a dat niște minute de prelungire și a mai ținut meciul după minutele alea. Nu este o greșeală, este o problemă de finețe.

Michel Vautrot, nume mare în arbitraj, ne spunea la un curs UEFA: «Băieți, s-a făcut minutul 90, conduce o echipă cu trei, patru la zero, dați prelungiri cinci minute, șapte, câte vreți voi… Dar dacă scorul e strâns, nu vă mai forțați norocul cu minutele alea de prelungiri!».

Asta ar trebui să-i spună cineva și lui Kovacs, dar n-are cine să-i spună «Măi, băiatule, ai dat trei minute de prelungiri, gata, măi, nu mai trece peste ele. Gata, ai terminat, punct».

Arbitrajul lui Kovacs, o mai spun o dată, a fost impecabil. Îmi pare rău că i-au dat semifinală fiindcă cine arbitrează semifinală nu mai poate arbitra finala. Dar cred că semifinala asta, după cum a arbitrat-o, nu poate să nu-l ducă într-o finală anul viitor”, a spus Ion Crăciunescu, potrivit fanatik.ro.

Istvan Kovacs, ”Cel mai tare avantaj din istorie”

În minutul 74, arbitrul nostru a lăsat legea avantajului la un fault teribil făcut de Toni Kroos la marginea careului. Kovacs a fost tentat să fluiere, dar l-a văzut pe Berbardo Silva pregătit să continue faza. Istvan a lăsat jocul liber, iar portughezul a înscris golul de 4-2 cu o execuție de excepție.

”Acesta poate fi cel mai tare avantaj lăsat de un arbitru în istorie”, a spus un fan. ”Arbitrul a luat o decizie fantastică. Am așteptat această zi toată viața mea”, a mai completat un alt internaut. ”Ce gol a marcat Bernardo Silva, dar ce avantaj a lăsat arbitrul”, a mai spus un suporter.

Astfel, putem spune că Istvan Kovacs s-a ridicat la nivelul unui meci uriaș de Liga Campionilor, unul care va rămâne în istoria fotbalului pentru reușitele de vis. Arbitrul nostru a lăsat jocul liber și nu a ieșit în evidență decât cu decizii corecte, cum a fost și penalty-ul acordat pentru liderul din La Liga.

Reclamă
Recomandări
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)
  • Istvan Kovacs i-a pus pe jar pe englezi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și