Închide meniul

Karim Benzema, desemnat jucătorul anului! Carlo Ancelotti a primit premiul pentru antrenorul anului

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 25 august 2022, 21:08

Karim Benzema, desemnat jucătorul anului! Carlo Ancelotti a primit premiul pentru antrenorul anului

Karim Benzema, desemnat jucătorul anului de UEFA. Şi Carlo Ancelotti a fost premiat

Karim Benzema şi Carlo Ancelotti, premiaţi de UEFA / Profimediaimages

Karim Benzema a fost desemnat jucătorul anului. Atacantul campioanei Europei, Real Madrid, a fost premiat de UEFA în cadrul ceremoniei de la Istanbul care a fost prilejuită de tragerea la sorţi a grupelor UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Francezul care a fost golgheterul ultimei ediţii a Ligii, câştigată pentru a 14-a oară de Real Madrid, cu 15 reuşite. Pentru acest premiu mai erau nominalizaţi Thibaut Courtois şi Kevin de Bruyne.

Karim Benzema, desemnat jucătorul anului de UEFA

Benzema a fost ales jucătorul sezonului 2021/2022 în Liga Campionilor. El a câştigat pentru a cincea oară în carieră cel mai râvnit trofeu. În 2022, Benzema a câştigat şi campionatul Spaniei, Supercupa Spaniei şi Supercupa Europei.

Jucătoarea anului a fost aleasă Alexia Putellas. Mai erau nominalizate Beth Mead şi Lena Oberdorf.

Reclamă

Alexia Putellas, de la FC Barcelona, este deţinătoarea Balonului de Aur european 2021 şi a fost desemnată în acelaşi an drept cea mai bună jucătoare europeană de către UEFA. Putellas s-a accidentat însă grav în timpul Europenelor feminine, în iulie 2022, şi va lipsi de pe gazon cel puţin 11 luni.

Antrenorul anului în fotbalul masculin a fost ales Carlo Ancelotti (Real Madrid). Italianul a revenit la Real Madrid vara trecută şi a câştigat în acest an campionatul Spaniei. În plus, el a devenit primul antrenor de patru ori câştigător al Ligii Campionilor.

Reclamă 4 / 0/3

Mai erau nominalizaţi pentru trofeul de antrenorul anului Pep Guardiola (Manchester City) şi Jurgen Klopp (Liverpool).

Antrenorul anului în fotbalul feminin a fost aleasă Sarina Wiegman. Ea a adus naţionalei feminine a Angliei titlul european, cucerit în luna iulie a acestui an, într-o finală cu Germania.

Fostul tehnician Arrigo Sacchi a primit Premiul Preşedintelui UEFA. “Arrigo Sacchi a fost un vizionar ca antrenor. Nu s-a temut niciodată. Am un mare respect pentru domnul Sacchi”, a spus şeful UEFA, Aleksander Ceferin.

  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

S-au tras la sorți grupele UEFA Champions League

Componenţa grupelor Ligii Campionilor s-a stabilit, joi, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Istanbul. Deţinătoarea trofeului, Real Madrid, va evolua în grupă cu Leipzig, Şahtior şi Celtic.

Robert Lewandowski nu scapă de Bayern. Atacantul polonez, care a semnat cu Barcelona în această vară, a aflat că va reveni la Munchen în grupele UEFA Champions League 2022-2023. Și fosta campioană a Italiei, Inter, s-a alăturat grupei. Din urna a patra a fost extrasă Viktoria Plzen.

  • Grupa A: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers
  • Grupa B: FC Porto, Atletico Madrid, Leverkusen, Club Brugge
  • Grupa C: Bayern Muchen, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen
  • Grupa D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting, Marseille
  • Grupa E: AC Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb
  • Grupa F: Real Madrid, Leipzig, Șahtior Donețk, Celtic
  • Grupa G: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, FC Copenhaga
  • Grupa H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Bayern Munchen e una dintre favoritele la câștigarea Champions League, în timp ce Barcelona, cu noile achiziții din această vară, vrea să revină la statului de gigant al fotbalului european. Inter, cu Simone Inzaghi, vrea să revină la zilele de glorie.

Reclamă
Recomandări

Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

Karim Benzema, desemnat jucătorul anului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului Vezi toate știrile
Citește și