Închide meniul

Ministrul Sportului din Franţa spune cât de mare a fost haosul de la finala Ligii Campionilor: „40.000 de persoane au vrut să intre pe stadion fără bilet!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 mai 2022, 16:50

Ministrul Sportului din Franţa spune cât de mare a fost haosul de la finala Ligii Campionilor: „40.000 de persoane au vrut să intre pe stadion fără bilet!

Scene ireale la Paris, la finala Liverpool - Real Madrid

Twitter

Ministrul Sportului din Franţa spune cât de mare a fost haosul de la finala Ligii Campionilor. Amelie Oudea-Castera, a declarat, luni, că „30.000-40.000 de persoane” fără bilet sau cu bilete false au încercat să intre fraudulos pe Stade de France la finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool (1-0), informează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ea a apărat, luni, măsurile autorităţilor luate în jurul Stade de France pentru finala Liverpool-Real Madrid din Liga Campionilor, în condiţiile în care incidentele au dus la amânarea startului meciului şi au înfuriat numeroşi fani şi observatori străini. În timpul incidentelor, suporteri ai echipei Liverpool, cu bilete valide, au fost ţinuţi mult timp la coadă sau agresaţi, în special cu gaze lacrimogene.

Ministrul Sportului din Franţa spune cât de mare a fost haosul de la finala Ligii Campionilor

Chestionat pe acest subiect la RTL, ministrul a vorbit despre „un aflux de suporteri britanici ai clubului Liverpool, fără bilete sau cu bilete falsificate”, estimat la circa „30.000-40.000 de persoane„.

Oudéa-Castéra şi-a menţinut, astfel, poziţia apărată încă de sâmbătă seară de guvern, când a aruncat cea mai mare parte a responsabilităţii asupra suporterilor englezi.

Această masă de oameni a încercat forţarea porţilor Stade de France. Totodată, mai mulţi tineri din cartiere au încercat să intre fraudulos„, a spus ea.

Reclamă

Oficialul a criticat, de asemenea, UEFA pentru că a acceptat, la cererea clubului englez, bilete imprimate pe hârtie şi nu doar emise pe mobil, ceea ce, susţine ea, a contribuit la generarea unui circuit paralel de ticketing.

Numărul forţelor de ordine, dublat pentru Liverpool – Real Madrid 0-1

În ceea ce priveşte prezenţa forţelor de securitate în jurul Stade de France, ea a amintit că acestea „au fost dublate” faţă de un eveniment normal, adică până la 2.000 de poliţişti în jurul stadionului.

Dar este adevărat că au avut mari dificultăţi în a controla fluxul de spectatori, având în vedere valul considerabil de spectatori în exces şi în condiţii neregulamentare”, a adăugat ea.

Reclamă 4 / 0/3

În timp ce Franţa urmează să găzduiască Cupa Mondială de Rugby în mai puţin de un an şi jumătate, urmată de Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024, Amelie Oudea-Castera a încercat să dea asigurări că nu vor fi probleme la aceste evenimente: „Suntem capabili să organizăm evenimente sportive majore (…) Franţa are un adevărat know-how în domeniu. Nu sunt îngrijorată, sunt foarte preocupată să învăţăm toate lecţiile din ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seara.”

Fostă jucătoare de tenis, Amelie Oudea-Castera a înlocuit-o de curând pe Roxana Mărăcineanu, fostul ministru delegat al Sporturilor din Franţa, după ce a fost instalat un nou premier la Hotel Matignon, Elizabeth Borne. Mărăcineanu a făcut parte din guvernul condus de Jean Castex, care a demisionat după alegerile prezidenţiale.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și