Închide meniul

Miză financiară uriaşă în Champions League! UEFA va împărţi două miliarde de euro la „masa bogaţilor”

Dragoș Vasile Publicat: 5 septembrie 2022, 21:09

Miză financiară uriaşă în Champions League! UEFA va împărţi două miliarde de euro la „masa bogaţilor

Tragerea la sorți pentru grupele Champions League, LIVE TEXT

Trofeul UEFA Champions League / Profimedia

  • Miză financiară uriaşă în Champions League
  • UEFA va împărţi două miliarde de euro la „masa bogaţilor”

Sezonul 2022-2022 aduce o miză financiară uriaşă în Champions League. UEFA va împărţi două miliarde de euro la „masa bogaţilor”. După faza grupelor, cluburile pot încasa nu mai puţin de 20 de milioane de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cluburile care participă la Liga Campionilor vor împărți două miliarde de euro. Fiecare dintre cele 32 de cluburi va primi 15,64 milioane de euro pentru participarea în faza grupelor, la care trebuie adăugate 2,8 milioane pentru o victorie și 930.000 de euro pentru o remiză.

Miză financiară uriaşă în Champions League! UEFA va împărţi două miliarde de euro

Echipele care ajung în optimile de finală vor primi 9,6 milioane de euro, 10,6 milioane pentru calificarea în sferturi, 12,5 milioane în plus pentru semifinală și 15,5 milioane pentru atingerea marii finale. Clubul campion va câștiga ultimul act va primi alte 4,5 milioane, plus cele 3,5 milioane pentru participarea la Supercupa Europei și încă 1 milion la eveniment.

Reclamă

Fondul de piață va distribui 300,3 milioane de euro, repartizați în funcție de valoarea fiecărei piețe TV din fiecare țară. Repartizarea ultimei ediții a Ligii Campionilor pe care Real Madrid a câștigat-o va fi anunțată oficial zilele următoare.

Cum arată grupele UEFA Champions League

Grupa A: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers
Grupa B: FC Porto, Atletico Madrid, Leverkusen, Club Brugge
Grupa C: Bayern Muchen, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen
Grupa D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting, Marseille
Grupa E: AC Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb
Grupa F: Real Madrid, Leipzig, Șahtior Donețk, Celtic
Grupa G: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, FC Copenhaga
Grupa H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Reclamă

Bayern, Barcelona, Inter, „grupa morții” din UCL

S-a tras la sorți „grupa morții” în UEFA Champions League. Barcelona, Bayern și Inter au fost reunite într-o singură grupă.

Robert Lewandowski nu scapă de Bayern. Atacantul polonez, care a semnat cu Barcelona în această vară, a aflat că va reveni la Munchen în grupele UEFA Champions League 2022-2023. Și fosta campioană a Italiei, Inter, s-a alăturat grupei. Din urna a patra a fost extrasă Viktoria Plzen.

Bayern Munchen e una dintre favoritele la câștigarea Champions League, în timp ce Barcelona, cu noile achiziții din această vară, vrea să revină la statului de gigant al fotbalului european. Inter, cu Simone Inzaghi, vrea să revină la zilele de glorie.

Reclamă 4 / 0/3

Programul fazei grupelor în UEFA Champions League

Programul din faza grupelor va fi restrâns pe o perioadă de opt săptămâni, din cauza Cupei Mondiale 2022, care va debuta la sfârșitul lunii noiembrie.

Runda 1: 6/7 Septembrie
Runda 2: 13/14 Septembrie
Runda 3: 4/5 Octombrie
Runda 4: 11/12 Octombrie
Runda 5: 25/26 Octombrie
Runda 6: 1/2 Noiembrie

Tragerea la sorți pentru faza optimilor va avea loc pe 7 noiembrie.

Marea finală este programată pe 10 iunie 2023 și se va juca pe stadionul „Ataturk”, din Istanbul. Aceeași arenă a găzduit și legendara finală din 2005, disputată între Liverpool și AC Milan, când englezii au revenit de la 0-3 și au câștigat la penalty-uri.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15
apr.
0:07
Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Revenire de senzaţie a „Bursucului” în Liga 1. Detaliile contractului
15
apr.
0:02
”E vreo șansă să rămâi la FCSB?” Florinel Coman a dat răspunsul, după ce a dus echipa lui Gigi Becali la 13 puncte de locul 2!
23:47 Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci” 23:46 Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu, după ce Rapid a ieşit din lupta la titlu: „Păi noi suntem idioţi?” 23:29 Incidente în tribune şi pe teren la derby-ul CFR Cluj – FCSB! Jandarmeria a intervenit! Ce s-a întâmplat 23:21 Gigi Becali, anunţ după victoria FCSB-ului contra lui CFR Cluj: „Am luat atacant”! A spus cât va investi pentru Liga Campionilor! 22:41 VideoAtacantul dorit de Gigi Becali, un nou gol în Liga Portugal! Rafa Mujica a înscris în Arouca – Boavista, LIVE în AntenaPLAY 22:40 Mircea Lucescu revine în fotbal ca antrenor! Clubul uriaş cu care s-a înţeles „Il Luce” 22:30 VIDEOBenfica – Moreirense 3-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Famalicao 2-2 şi Gil Vicente – Sporting 0-4. Rezultatele etapei 22:18 Xabi Alonso, prima reacţie după ce Bayer Leverkusen a cucerit titlul în Bundesliga: „Este ceva sănătos pentru fotbalul german” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League!
Handbal • 18 feb., 17:01
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League! CSM Bucureşti a ratat însă calificarea directă în sferturile Ligii
Veste uriaşă pentru Horaţiu Moldovan, la Atletico Madrid
La Liga • 4 feb., 10:08
Veste bună pentru Horaţiu Moldovan! Ce decizie a luat Atletico Madrid, înaintea meciurilor de Champions League
Un supercomputer a prezis cine câștigă EURO 2024
EURO 2024 • 1 ian., 12:57
Un supercomputer a prezis cine câștigă EURO 2024, dar și celelalte competiții de top. Ce cotă are România la turneul final
Fanii lui Union Berlin, mesaj împotriva UEFA
Liga Campionilor • 3 oct., 20:48
Fanii lui Union Berlin, mesaj împotriva UEFA, la primul meci pe teren propriu în Champions League: „Vă pasă doar de de bani”
Programul complet al meciurilor din grupele Cupei României
Liga 1 • 4 sept., 19:17
LPF a anunţat programul partidelor amânate. Când vor juca restanţele FCSB, CFR Cluj şi Farul