Închide meniul

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică

Dan Roșu Publicat: 9 mai 2024, 0:00

Reclamă
Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică

Real Madrid - Bayern Munchen 2-1

Joselu, după ce a marcat al doilea gol în Real Madrid - Bayern Munchen 2-1 / Profimedia

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Echipa lui Carlo Ancelotti s-a calificat în finala de pe Wembley după o nouă remontada de excepţie. Bavarezii au deschis scorul pe Bernabeu în minutul 68, prin Alphonso Davies, iar echipa lui Tuchel se apropia de o nouă finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aşa cum a obişnuit în ultimii ani, Real Madrid a reuşit o nouă remontada de povestit nepoţilor. De data acasta, Joselu a fost eroul madrilenilor. Mai întâi, el a restabilit egalitatea în minutul 88, pentru ca în primul minut al prelungirilor să reuşească dubla. Echipa lui Carlo Ancelotti va întâlni astfel Borussia Dortmund în ultimul act de pe Wembley, pe 1 iunie.

Real Madrid – Bayern Munchen 2-1 LIVE TEXT

Fluier final! După aproape 15 minute de prelungiri, Real Madrid a obţinut calificarea în finala de pe Wembley.

Min 90+1: GOOOOOL REAL MADRID! Joselu a reuşit dubla şi madrilenii sunt la un pas de o nouă calificare miraculoasă.

Reclamă

Min. 90: Ocazie uriaşă pentru Real Madrid! Şutul lui Brahim Diaz a fost blocat şi trimis în corner.

Min. 88: GOOOOL REAL MADRID! Joselu a trimis balonul în poartă, după o gafă colosală a lui Manuel Neuer, la şutul lui Vinicius.

Min. 82: Vinicius a trimis peste poartă din câţiva metri.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 76: Harry Kane şutează din interiorul careului, dar trimite în plasa laterală.

Min. 71: Real Madrid a trimis balonul în poartă, dar bavarezii au contestat decizia. După analiza VAR, arbtitrul a dictat fault la intervenţia lui Nacho asupra lui Kimmich.

Min. 68: GOOOOL BAYERN! Alphonso Davies l-a învins pe Lunin cu un şut superb.

Min. 60: Asediu la poarta lui Bayern Munchen! Vinicius a încheiat acţiunea cu un şut din interiorul careului, dar Manuel Neuer lasă impresia în această seară că nu poate fi învins.

Min. 59: Rodrygo a trimis superb din lovitură liberă, dar Manuel Neuer a respins uluitor.

Min. 55: O nouă ocazie uriaşă a lui Real Madrid. Vinicius a centrat pe jos pentru Rodrygo, dar acesta a trimis milimetric pe lângă poarta lui Neuer.

Reclamă

Min. 40: Manuel Neuer a trimis în corner centrarea periculoasă a lui Vinicius.

Min. 28: Harry Kane a avut o primă mare ocazie pentru Bayern! Englezul a şutat superb de la marginea careului, dar mingea a fost trimisă în corner de Lunin.

Min. 27: Serge Gnabry s-a accidentat, iar Thomas Tuchel a ales să îl înlocuiască cu Alphonso Davies.

Min. 13: Ocazie uriaşă pentru Real Madrid! Vinicius a lovit bara, după care Rodrygo a ratat şi el din câţiva metri. Manuel Neuer a avut o intervenţie de zile mari.

Min. 6: Real Madrid a avut o primă ocazie, Rodrygo nu a ajuns la centrarea foarte bună a lui Carvajal.

Min. 1: A început returul dintre Real Madrid şi Bayern Munchen.

Echipele de start:

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin – Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy – Valverde, Kroos, Tchouameni – Bellingham – Rodrygo, Vinicius
Rezerve: Kepa, Camavinga, Ceballos, Courtois, Diaz, Garcia, Guler, Joselu, Lucas, Militao, Modric
Antrenor: Carlo Ancelotti

Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Dier, De Ligt, Mazraoui – Laimer, Pavlovic – Sane, Musiala, Gnabry – Kane
Rezerve: Ulreich, Peretz, Choupo-Moting, Davies, Goretzka, Kim Min-Jae, Muller, Tel, Upamecano, Zaragoza
Antrenor: Thomas Tuchel

Pentru Real Madrid, aceasta este şansa de a juca a 18-a finală a Ligii Campionilor din istoria clubului. Los Blancos au câştigat trofeul de 14 ori, un record absolut, pierzând trei finale, cu Benfica (1962), Inter (1964) şi Liverpool (1981).

De cealaltă parte, Bayern Munchen poate accede în cea de-a 12-a finală. Bavarezii s-au impus de 6 ori, pierzând şi alte cinci finale.

Real Madrid – Bayern Munchen | Echipele probabile

Borussia Dortmund, prima finalistă a Ligii Campionilor

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Paris Saint-Germain, în manşa retur a semifinalelor competiţiei. Borussia s-a impus şi în tur, tot cu scorul de 1-0. Marţi, pentru Borussia a marcat Hummels, în minutul 50.

Borussia Dortmund va juca finala pentru a treia oară, după cele din 1997 (când a câştigat) şi 2013 (când a pierdut).

În cealaltă partidă din semifinale se întâlnesc, miercuri, echipele Real Madrid şi Bayern Munchen. În tur, scorul a fost egal, 2-2.

„Este aproape ireal. Cred că, în marea schemă a lucrurilor, am meritat să ajungem în finală. Am venit aici pentru a ne confrunta cu o echipă care are atât de multe calităţi. Ne-am calificat datorită muncii în echipă, dar şi cu un pic de noroc.

Sunt foarte mândru de echipa mea, de staff-ul meu şi de întregul club. După optimile cu Eindhoven, ne-am spus că drumul spre Wembley este destul de scurt. Se vede în bucuria noastră, dar ne va lua puţin timp să realizăm acest lucru.

Sezonul trecut, am sperat să trăim astfel de momente (Dortmund a pierdut titlul de campioană a Germaniei pe teren propriu în ultima etapă) pe propriul stadion. Fanii noştri au fost acolo pentru a ne susţine după meci. Am făcut totul împreună! Este recunoştinţă pură, este bucurie pură şi o mândrie extremă”, a spus Terzic, după PSG – Borussia Dortmund 0-1.

Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20
mai
0:15
Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su”
23:59 VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion 23:55 Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO 23:52 Cum a reacţionat Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat numele noului antrenor de la Rapid! Sfatul dat imediat 23:46 Dan Şucu a confirmat că Neil Lennon va fi noul antrenor al Rapidului: „Doar asta a negociat!”. Când va fi prezentat în Giuleşti 23:32 Gigi Becali a anunţat primul transfer la FCSB: „Vine şi semnează!” Începe asaltul final pentru atacantul de Champions League 23:24 „Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0 23:16 Singurul jucător criticat de Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0: „Poate îşi găseşte undeva să plece!” 22:55 Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon 22:34 Răzvan Lucescu, prima reacţie după titlul câştigat cu PAOK: „Boss, îți mulțumesc din toată inima. E pentru tine ce am reușit Vezi toate știrile
Citește și