Închide meniul
Foto

Real Madrid, campioana Europei! Imagini pentru istorie! Karim Benzema: „Am meritat să câştigăm! Înseamnă enorm că am făcut-o în ţara mea”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 mai 2022, 1:34 / Actualizat: 29 mai 2022, 10:22

Real Madrid

UEFA a anunţat echipa ideală a sezonului din UEFA Champions League după ce Real Madrid a câştigat trofeul

Real Madrid, campioana din Champions League / Getty Images

  • Real Madrid, campioana Europei
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Real Madrid, campioana Europei! Echipa lui Carlo Ancelotti a scris încă o filă de istorie. A câştigat pentru a 14-a oară UEFA Champions League, cea mai tare competiţie intercluburi. Real Madrid este lider detaşat în privinţa numărului de trofee.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid a câştigat a 5-a Ligă a Campionilor din 2014. Chiar cu Ancelotti antrenor a început această serie fabuloasă pentru madrileni. A urmat hegemonia de 3 trofee la rând cu Zinedine Zidane antrenor. În 2022, Real Madrid a câştigat din nou trofeul UEFA Champions League, după victoria cu 1-0 în faţa celor dela Liverpool. Vinicius Jr. a marcat singurul gol al finalei.

Reclamă

Real Madrid a cucerit trofeul în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017, 2018 şi 2022. Mai mult, campioana Spania a câştigat ultimele 8 finale jucate. Real nu a pierdut nicio finală de când competiţia se numeşte Champions League, iar aceasta a fost a opta sa apariţie în ultimul act în acest format.

Real Madrid, campioana Europei! Fiestă totală la Paris

Reclamă

Karim Benzema, golgheterul Ligii Campionilor

Karim Benzema a câştigat titlul de golgheter al Ligii Campionilor. Deşi nu a marcat în finală, starul francez are la activ 15 goluri în acest sezon. După finală, Benzema a fost în culmea fericirii. Starul francez este şi marele favorit la câştigarea „Balonului de Aur”.

Suntem extrem de fericiți și mândri de această echipă. Am reușit dubla (n.r. – titlu și Champions League) și am meritat din plin. A fost un meci dificil, dar așa este mereu în UEFA Champions League, mai ales într-o finală. Înseamnă enorm pentru mine să câștig un nou trofeu UEFA Champions League aici în țara mea„, a spus Karim Benzema, citat de UEFA.com.

„Suntem cu adevărat fericiți. Ce pot sa spun? Nu pot spune mai multe. Sunt omul recordurilor. Am avut noroc să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental. Sezonul a fost de top. Cred că am trecut prin meciuri foarte dificile. Suporterii ne-au ajutat foarte mult în ultimul meci. Ne-au ajutat în seara asta. Noi suntem fericiți și ei sunt fericiți”, a spus şi Carlo Ancelotti, după meciul cu Liverpool, potrivit BBC.

Reclamă 4 / 0/3

Thibaut Courtois, invincibil în finala UEFA Champions League

Thibaut Courtois a fost invincibil în poarta campioanei Spaniei, în finala UEFA Champions League. Goalkeeper-ul belgian a intervenit miraculos la toate șuturile expediate de jucătorii lui Jurgen Klopp. Courtois a ținut-o în viață în multe momente pe Real Madrid și a jucat un rol colosal în câștigarea celui de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istoria clubului.

Thibaut Courtois a oferit o primă reacție după finala de la Paris, decisă de golul lui Vinicius, din minutul 59. Portarul belgian, aflat în trecut la Chelsea, își dorea să primească mai mult respect pentru numele său și spune că astăzi a reușit acest lucru.

„Când eram în Anglia, nu primeam destul respect. Ei bine, am demonstrat astăzi. Mi-am dorit să primesc mai mult respect pentru numele meu. Îmi pare rău pentru fratele meu care se căsătorește mâine, iar eu nu voi fi acolo”, a spus Courtois.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia - România
Fotbal • 27 mart., 21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă!
La Liga • 25 mart., 18:40
FOTO
Vinicius a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă! Motivul pentru care starul brazilian nu a mai rezistat
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar a treia selecţie
Fotbal extern • 23 mart., 22:59
Endrick, viitorul atacant de la Real Madrid, a marcat pe Wembley primul gol pentru naţionala Braziliei, la doar 17 ani
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul