Închide meniul

Carlo Ancelotti, record uriaş. A devenit singurul antrenor din istorie cu 4 Ligi ale Campionilor câştigate: „Sunt omul recordurilor!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 mai 2022, 0:49

Carlo Ancelotti, record uriaş. A devenit singurul antrenor din istorie cu 4 Ligi ale Campionilor câştigate: „Sunt omul recordurilor!

Carlo Ancelotti a intrat în istorie

Profimedia

Carlo Ancelotti, record uriaş. A devenit singurul antrenor din lume care a reuşit să câştige de 4 ori Liga Campionilor. Ancelotti a reuşit acest lucru de două ori cu AC Milan şi de două ori cu Real Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlo Ancelotti continuă să scrie istorie în fotbalul mondial. Italianul a devenit primul antrenor din istorie care a câştigat de 4 ori Liga Campionilor.

Carlo Ancelotti, record uriaş. A câştigat de 4 ori Liga Campionilor

Carlo Ancelotti a intrat definitiv în istoria fotbalului. Este singurul antrenor din lume care a triumfat de 4 ori în cea mai tare competiţie intercluburi.

Nu pot să cred. Am avut un sezon fantastic. Ne-am descurcat foarte bine. A fost un meci dificil și am suferit mult, cu atât mai mult în prima repriză. Până la urmă cred că meritam să câștigăm această competiție.

Reclamă

Suntem cu adevărat fericiți. Ce pot sa spun? Nu pot spune mai multe. Sunt omul recordurilor. Am avut noroc să vin aici anul trecut și să am un sezon fantastic. Un club fantastic, o echipă foarte bună, cu multă calitate și caracter mental. Sezonul a fost de top.

Cred că am trecut prin meciuri foarte dificile. Suporterii ne-au ajutat foarte mult în ultimul meci. Ne-au ajutat în seara asta. Noi suntem fericiți și ei sunt fericiți”, a declarat Carlo Ancelotti, după meciul cu Liverpool, potrivit BBC.

Real Madrid, noua campioană a Europei

Liverpool – Real Madrid 0-1. Formația lui Carlo Ancelotti s-a impus la Paris și a cucerit cel de-al 14-lea trofeu UEFA Champions League din istoria clubului. Vinicius a marcat golul victoriei și a devenit eroul „galacticilor” pe Stade de France. Real Madrid a scris istorie în UEFA Champions League! Formația de pe Santiago Bernabeu și-a trecut în palmares al 14-lea trofeu suprem.

Reclamă 4 / 0/3

Real a ajuns la 14 trofee în cea mai tare competiție inter-cluburi. Madrilenii s-au distanțat de AC Milan (7) și adversara din această seară, Liverpool (6).

„Galacticii” au câștigat pentru a 14-a oară trofeul UEFA Champions League. Vinicius a marcat unicul gol al partidei în minutul 59, după o centrare expediată de Federico Valverde.

Ancelotti a câştigat titlul cu Real Madrid şi a cucerit Europa

Carlo Ancelotti a scris istorie la 62 de ani. Marele antrenor a devenit campion cu Real Madrid şi este primul antrenor din istorie care câştigă campionatul în Spania, Anglia, Italia, Franţa şi Germania.

Ancelotti a devenit campion în Serie A, cu AC Milan, în Premier League, cu Chelsea, în Ligue 1, cu PSG, şi în Bundesliga, cu Bayern. Azi, antrenorul italian a câştigat, în premieră, titlul cu Real Madrid şi a intrat în istoria fotbalului.

Niciun antrenor nu mai reuşise performanţa bifată de italian: titlul în top cinci cele mai importante campionate ale Europei. Carlo Ancelotti a câştigat titlul într-un mare stil. Tehnicianul a avut un procentaj al victoriilor de 74.25% în 2022 şi i-a depăşit pe Pep Guardiola, Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino şi Thomas Tuchel.

Carlo Ancelotti vrea să se retragă după ce pleacă de la Real Madrid

Carlo Ancelotti s-a amuzat după ce a fost întrebat de planurile sale de viitor. Ajuns la 62 de ani, italianul se gândeşte la retragere şi anunţă că se va dedica total familiei. Totul se va întâmpla atunci când va pleca de la Real Madrid.

Reclamă

„Vreau să devin profesor universitar de fotbal sau ceva de genul ăsta, să le dau examene celor pasionați de fotbal, ca să văd câte știu. Când mă voi opri din antrenorat, voi face cu totul altceva. Am cinci nepoți, m-am căsătorit pentru a doua oară și nu am apucat să facem prea multe. 

Trebuie să recuperăm, vreau să mă bucur de soția mea. Când mă voi retrage, voi deveni fanul lui Real Madrid și al lui AC Milan”, a transmis Ancelotti, potrivit footmercato.net.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” Vezi toate știrile
Citește și